Az összes találat erre: „Louvre“ (26)
Identitásképző építészet az új Metszetben
A Metszet 2018/3. számában olyan épületeket mutatunk be, amelyeknek erős identitásképző ereje van. Fővárosi és vidéki, magyar és külföldi példákat és változatos épülettípusokat ismertetünk.
A Perzsa-öböl új ékköve
A 2007-ben, az Abu-Dhabi és a francia kormány közötti nemzetközi megállapodás részeként bejelentett Louvre Abu Dhabi nemrég megnyitotta kapuit. Az intézmény, amely a történelmi városközpont közvetlen szomszédságában elhelyezkedő, új kulturális központban kapott helyet, a civilizációk és kultúrák közötti párbeszéd zászlóshajója kíván lenni.
Louvre Abu Dhabi – nyolc év három percben
Webkamerával készült videón mutatjuk meg az új, Jean Nouvel által tervezett Louvre Abu Dhabi lencse alakú kupolájának építését gyorsított felvételen.
Hyatt Hotel lesz a Párisi udvar felett
110 szobás Hyatt luxushotel lesz a Párisi udvarból, miután a Párizs Property Kft. franchise-megállapodást kötött a Hyatt Hotelsszel.
Novemberben nyit a Jean Nouvel tervezte Louvre Adu Dhabi!
A különleges komplexum maratoni építése összesen mintegy tíz évet vett igénybe! Még 2007-ben jelentette be a helyi és a francia kormány az arab Louvre építését, miután az emirátus, több mint 500 millió dollárt fizetett a névhasználatért.
Ieoh Ming Pei idén ünnepelte 99. születésnapját
Ieoh Ming Pei világhírű építészeti alkotásokban bővelkedő, 70 évet átívelő életpályája során számos elismerésben, többek között 1983-ban Pritzker-díjban részesült. Az ünnepi évforduló alkalmából az Architizer építészeti szaklap egy reprezentatív válogatást adott közre műveiből.
A világ 10 legkülönlegesebb átadásra váró épülete 2016-ban
A világ élvonalába tartozó építészek fantáziája 2016-ban is szárnyal. Olyan épületek sorát hozzák létre, melyek építése még folyamatban van, de átadása idén várható. Az Architizer.com építészeti portál által rangsorolt épületek többsége múzeum. Nem csoda, hiszen ez az az épülettípus, ami mindig is a legnagyobb szabadságot adta a tervezőknek.
10 tűzeset, amely örökre megváltoztatta az építészet világát
A szilveszteri dubaji tűzvész okán sokunkban felmerül a gondolat, hogy pillanatok alatt válik hamuvá dolgos kezek sok évi munkája, erőfeszítése. Azonban az elmúlt évezredek során sokszor fordult elő, hogy épületek, vagy akár egész városrészek pusztulásával olyan irányzatok nyertek teret, melyek új fejezetet nyitottak az építészet történetében.
A japán SANAA építésziroda tervei alapján épül az Új Nemzeti Galéria
Több fordulós tárgyalások után született meg a döntés; a tervek műszaki tartalmát, ütemezését és árát, illetve a tervezett épület gazdaságosságát vették figyelembe. A park teljes megújítására a Városliget Zrt. decemberben hirdeti meg a tájépítészeti tervpályázatot.
Képes-levelezőlapok és épületek III.
Írásom harmadik részében olyan svájci, francia és amerikai képes-levelezőlapokat ismertetek, amelyeken épületek szerepelnek, lehetőleg magyar építészek alkotásait is. – Mit neveztek New Yorkban a „nadrágszáraknak”?
Világhírű sztárépítészek a Ligetről (videó)
Nemzetközi és magyar sztárépítészek beszélnek a Városligetbe tervezett múzeumi negyedben helyet kapó Új Nemzet Galéria-Ludwig Múzeum építészeti terveiről. A pályázat 2015. áprilisi eredménye mérföldkő a magyar építészet történetében.
Íme, az Új Nemzeti Galéria-pályázat első helyezettjei
A japán Sejima and Nishizawa and Associates (SANAA) és a norvég Snöhetta irodák nyerték el az Új Magyar Nemzeti Galéria nemzetközi tervpályázatának első díját.
Mi jut az eszembe a Liget projekt pályázat díjnyertes alkotásairól?
Minden, amit a Liget Budapest pályázatáról újabban tudni lehet címen 2015. január 15-e óta Csépé írása olvasható a Tervlapon, 17 képpel illusztrálva. A képek a díjazott alkotásokat mutatják. Ezeket alaposan áttanulmányoztam és a következő kérdések fogalmazódtak meg bennem, mint Kamarán kívül álló építészben.
Zenemúzeum a Városligetben
A zenei múzeum akkor szép, ha feloldódik természeti környezetében, és minél több szálon kötődik hozzá. A zenét, csakúgy mint a természetet áramlásként foghatjuk fel: áramló közegként, mely testünket kívül-belül bejárja. Lehet-e olyan építészetet művelni, mely hangulatában ezt az áramlást közvetíti?
Megnyílt Lyon új futurisztikus múzeuma. Csodabogár vagy kristályfelhő?
Az ember történetéről szól a franciaországi Lyonban a hétvégén megnyílt új futurisztikus múzeum, a Musée des Confluences (Kereszteződések Múzeuma).
Bravó Tima! – Itt a Liget Budapest pályázat végeredménye!
A Néprajzi Múzeum a francia Vallet de Martinis DIID Architectes, a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto Architects, míg a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum a magyar Középülettervező Zrt. tervei alapján épülhet meg a 2018-ra teljesen megújuló Városligetben.
Liget Budapest - Csaknem félezer pályamű érkezett a tervpályázatra
Csaknem félezer pályamű érkezett a világ minden részéből a Városligetben felépítendő múzeumi épületekre kiírt nyílt nemzetközi építészeti tervpályázatra - tájékozatta a Szépművészeti Múzeum csütörtökön az MTI-t.
Kiírták a múzeuminegyed-pályázatokat! Négy pályázat öt épületre!
2014. február 27-én megkezdődött a Liget Budapest Nemzetközi Építészeti Tervpályázat regisztrációja. A regisztrációt követően 2014. március 13-ig tehetnek fel kérdéseket a pályázók a felhívással kapcsolatban, a pályaművek beérkezésének határideje 2014. május 27. A kiírás szövege elérhető a www.ligetbudapest.org oldalon.
Közeledő távolodások
Minden futballpályának van középpontja. Innen indítja a játékot a bíró akár többször is, ha szükséges. Kezdőrúgás. Zárórúgás azonban nem létezik. Az egyik fél nyert, a másik veszített, vagy döntetlen lett az eredmény. Ha a fölvett filmet visszafele játsszák le, ez a helyzet akkor sem változik, sőt még bizarabbá válik.
Kengo Kuma jött, tervezett és győzött!
Kengo Kuma terve lett az első a nagy nemzetközi megmérettetésen, vagyis zöld utat kapott a londoni Victoria and Albert (V&A) Múzeum terjeszkedési terve a skóciai Dundee városában. A nemzetközi designközpont megnyitását 2016-ra tervezik.
Vissza