Az összes találat erre: „Magyar Építészeti Múzeum“ (9)
A Városligeti fasorba költözik a Magyar Építészeti Múzeum
A Városligeti fasor 9–11. szám alatti ingatlanegyüttesbe (az egykori BM kórház épületeibe) költözhet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által fenntartott Magyar Építészeti Múzeum (MÉM), amely a kormány határozata értelmében Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központtá (MÉM-MDK) bővül.
Az Magyar Művészeti Akadémiához már októberben eljött a Jézuska
Megvan a Magyar Építészeti Múzeum kiállítóhelye - írja a HVG. Már csak fel kell újítani.
A magyar műemlékvédelem legújabb átszervezése
A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ 2016. december 31. napján jogutódlással megszűnt, melyről a következő hivatalos tájékoztatást adták ki.
A Magyar Művészeti Akadémia tulajdonába kerülhet a Magyar Építészeti Múzeum
Kormányzati és MMA-s források szerint a Magyar Építészeti Múzeum gyűjteménye a Forster Központtól a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez kerül át, majd az átadja azt az MMA-nak. Minderről egy várhatóan a napokban napvilágot látó kormánydöntés rendelkezik – értesült a HVG.
Bravó Tima! – Itt a Liget Budapest pályázat végeredménye!
A Néprajzi Múzeum a francia Vallet de Martinis DIID Architectes, a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto Architects, míg a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum a magyar Középülettervező Zrt. tervei alapján épülhet meg a 2018-ra teljesen megújuló Városligetben.
A Magyar Építészeti Múzeum jelene a HAP Galériából nézve…
A Magyar Építészeti Múzeum jövőjéről rendezett konferencián hangzott el Winkler Barnabás alábbi felszólalása, melyet teljes terjedelmében az alábbiakban teszünk közzé.
A zsákutca végén
A Fuga 3 napos fesztivállal ünnepli 3. születésnapját. Az október 1-3 között zajló eseménysorozat nyitányaként okt. 1-én az Építészeti Múzeum jövőjéről rendeztek konferenciát, ahol az immár egy személyessé zsugorodott intézmény gyűjteményvezetője, Ritoók Pál legalább egy délután erejéig nem egymagában szomorkodott.
A budapesti Múzeumi Negyed project 2012 júliusában zöld utat kapott! Nyitás: 2018-ban!
Az 50-60 milliárd forintból megvalósuló múzeumi negyed összesen öt új épületében 6 intézmény kap helyet: az új Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, a Magyar Néprajzi Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és a Magyar Fotográfia Múzeuma, valamint az újonnan megvalósuló Magyar Zeneház.
Kilátástalan helyzetben az építészeti központok
Mi lesz a Magyar Építészeti Múzeum sorsa? Mi lesz az értékes, többek közt Hauszmann Alajos, Árkay Aladár és Bertalan, Kozma Lajos és Róth Miksa hagyatékát, munkáit őrző és gondozó intézménnyel, nem tudni – hamarosan eldől, hogy a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága esetleg átveszi-e.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások