Az összes találat erre: „Mexiko“ (27)
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Miközben falat tervez a mexikói határra, Trump elnök megtagadta a részvételt a vizesárokkal is védett új londoni nagykövetség átadásán, mivel az ingatlanmogul szerint az egész projekt "pocsék üzlet".
Gran Cancun nevű óceántisztító ökosziget mentheti meg a Karib-tenger ökoszisztémáját
A kizárólag megújuló energiával működő, futurisztikus ökosziget tisztítja majd a Karib tenger vizét, mely Mexikó partjainál épül fel. Richard Moreta Castillo építész tervei alapján Cancun fennállásának 50. évfordulójára, vagyis 2020-ra szeretné felépíteni a Gran Cancun elnevezésű futurisztikus ökoszigetét.
Könnyen összeszerelhető kabinos menedékház
A stockholmi székhelyű építész tervező iroda, az Utopia Arkitekter tervezte a Skýlit, a világos kék kabinokat, amelyek a világ egyik legszebb táján találhatók.
Luxus minimál kivitelben
Mexikóban a Hotel Mar Adentro egy olyan luxus üdülőhely és rezidencia, amely vendégeinek a táj és az építészet különleges, művészi megformált összhangjának látványát kínálja a pihenés hátteréül.
Butikhotel lett a drogbáró luxusvillájából
Egy kiemelkedő műkereskedő egy olyan birtokot alakított át luxushotellé, melyet korábban a hírhedt drogbáró, Pablo Escobar birtokolt.
Trump győzött, épülhet az amerikai nagy fal
Donald Trump megválasztása esetére hatalmas falat ígért a mexikói határra. Az Estudio 3.14 építészei nem sokat teketóriáztak, máris előrukkoltak az általuk csodálatosan perverznek titulált ötlet tervével.
Budapesre hozzák a Sixtus-kápolnát?
A Sixtus-kápolna életnagyságú mását állították fel Mexikóvárosban a Vatikán jóváhagyásával. Az építményt hamarosan szétszerelik, s azután turnéra indulnak vele a következő három évben.
Szenzációs óceántisztító ökosziget épül a Karib-tengeren
Mexikó partjainál épülhet fel a Grand Cancun ökosziget, amely kizárólag megújuló energiák használatával üzemel majd, miközben az óceán vizét is tisztítja. A világ számos pontjáról érkeznek az úszó és víz alatti ökovárosok tervei Japántól kezdve, Rio de Janeirón át a Karib-tengerig.
Fernando Romero egy csészealjszerű kulturális múzeum terveit mutatta be Mexikóban
Fernando Romero vállalkozás, a FR-EE bemutatta a Museo Mazatlán terveit Mexikóban, amely egy komplex világszínvonalú kulturális intézmény szerepét tölti be, népszerűsítve a színes helyi kultúrát, a gazdag történelmi és antropológiai örökséget.
Pierre Vago, alias Vágó Péter, az UIA tiszteletbeli elnöke
Francisco Carbajal de la Cruz mexikói építész 1982 nyarán mexikói házában interjút készített Pierre Vagoval, amit francia nyelvű könyvben jelentetett meg. Az 1991-es Szófiai Építészeti Biennálén a kötetet mindketten szerzőnek dedikálták. A mű ismertetésére kerítek sort.
A világ legnagyobb graffitije
Mexikóban a kormány felkérésére kifestettek egy egész városnegyedet. Jól fest!
Zaha Hadid hullámai betörtek Mexikóba – Esfera City Centre
Az építés helyszíne Monterrey, Mexikó harmadik legnagyobb és egyben az egyik legfontosabb üzleti és gyártási központja.Itt telepedett le többek között: Cemex, Groupo Alfa, DINA, Lanix, Coca Cola, Femsa, Cuauhtémoc, Moctezuma, Heineken stb. Monterrey emellett egy nemzetközi informatikai központot hozott itt létre.
Zöldházak a nagyvilágban - 3. rész: Átlátszó természet Mexikóban / Falcon Headquarters 2
A Falcon, orvosi eszközöket és műszereket gyártó vállalat központja San Ángel, Mexikóváros déli negyedének szívében helyezkedik el. Ez a történeti városrész a spanyol hódítók építészeti remekművei mellett lenyűgöző kertjeiről és macskaköves utcáiról híres. A cég korábbi főépületét túlnőve új épületrész építtetésébe fogott.
A láthatatlan Trevox ház
A tükröződő felületeknek köszönhetően szinte eltűnik a forgalmas környezetéből. Azért csak nézzük meg közelebbről!
Sztárépítész építi a 2,2 billió forintos mexikói repülőteret
Norman Foster brit sztárépítész és Fernando Romero mexikói tervező (Carlos Sim mexikói telekommágnásnak, a világ leggazdagabb emberének veje),építi fel Mexikóváros új, 2,2 billió forintba kerülő új repülőterét, a modern Mexikó leendő szimbólumát, amely a világ egyik legnagyobb infrastrukturális fejlesztése.
Merész és lenyűgöző ECO-ház Mexikóban ötletes teraszokkal
Az épület Mexikó hegyei közt épült fel, méghozzá rendkívül meredek részen, és csak egy sziklának tűnik a hegyoldalban.
Szmog-evő homlokzat
Mexikóvárosban egy forgalmas út mellett épült kórház homlokzatára a környezetbarát épületek következő generációját jelentő, egyfajta óriás légtisztító felületet szereltek.
A piramis ház
Sokszor találkozunk olyan épületekkel, amelyek sohasem valósulnak meg. A koncepciók célja, hogy egy lehetséges (ki)utat mutasson a sokszor bebetonozódott status quo-ból. A koncepciók sorsa azonban általában a jótékony feledés...
Tervpályázati figyelő: Kulturális központ Chapultepecben, Mexikóban
A győztes spanyol építésziroda a központot a kultúra világítótornyaként formálta meg. Olyan tornyot terveztek, mely a kulturális funkciók mellett szabad zöldfelületeket és nagy kiterjedésű köztereket is magában foglal. Az épület a tömör-zárt és nyitott-szabad terek összhangja.
Irány a világűr! A Virgin Galactic légikikötője Fostertől
A helyszín Las Cruces, Új-Mexikó. Az USA 47. tagállamában épült fel az a nem mindennapi épület, ahonnan bárki elhagyhatja a Földet, már ha van elég pénze...
Vissza