Az összes találat erre: „Országgyűlés“ (23)
Törvény született: Sürgősséggel épül a stadion a Margitszigeten
A budapesti Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornához szükséges margitszigeti létesítmény megépítése érdekében hozott törvényt kedden az Országgyűlés.
Függönyöket behúzni, jönnek a városképvédő drónok!
Márciusig drónok keringenek majd a Belváros utcái felett az Országgyűlés Hivatala megbízásából.
Új épületbe költözik a Gyermekek Háza
Új épületbe költözik a Gyermekek Háza, a tervek szerint a diákok a 2019/2020-as tanévben vehetik majd birtokba a mintegy 4500 négyzetméter alapterületű intézményt – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken a Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
Liget Projekt hírek: Az év második felében kezdődhet a Néprajzi Múzeum építése
Az év második felében kezdődhet a Néprajzi Múzeum építése a Liget Budapest projekt keretében; a teljes projekt 2019-2020-ra készülhet el – számolt be az Országgyűlés Kulturális bizottságának szerdai ülésén a Liget Budapest miniszteri biztosa.
Drága irodaház épül az Országgyűlés Hivatala számára
Költséges beruházás kezdődik hamarosan, a budapesti Kossuth téren. A volt MTESZ székház helyén épülő országgyűlési irodaház beruházására ugyanis nettó 9 milliárd forintot használhat fel az Országgyűlés Hivatala vezetője – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.
300+
Az Országgyűlésben kedden döntenek a 300 négyzetmétert meghaladó lakóépületek sorsáról. A hétfőn kezdődő két hetes ülésszak az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatának betiltását és a hatvani Grassalkovich-kastély privatizációját is napirendre tűzte.
Országgyűlés: Az egyszerűsített építési bejelentés kiterjesztéséről vitázott a Fenntartható fejlődés bizottsága
Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény módosítását vitatta meg hétfőn az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága, a javaslat az egyszerű bejelentést kiterjesztené a 300 négyzetméter feletti, nem kereskedelmi célú, egy lakást tartalmazó lakóingatlanok építésére is.
Módosították a nyári Településképvédelmi Törvényt
Lefolytatta a településkép védelméről szóló törvény módosítására benyújtott előterjesztés tárgyalását kedden az Országgyűlés. A javaslat elsődleges céljaként azt jelölték meg, hogy ésszerű keretek közé szorítsák a településképet kedvezőtlenül befolyásoló reklámeszközöket. A Helyi Építési Szabályzatok már csak szeptember végéig használhatók!
Megkezdik az egykori MTESZ-székház bontását a Kossuth téren
Napokon belül megkezdődhet a budapesti Kossuth téren az egykori MTESZ-székház bontása, miután eredményesen zárult a munkálatokra kiírt beszerzési eljárás – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke kedden.
Alagút épül a Kossuth tér alatt a Parlamenthez
Döntött a kormány a fővárosi Kossuth téren álló épületek felújításával kapcsolatban: a volt MTESZ-székházat mégsem bontják le, a térhez illeszkedő homlokzattal építik át az Országgyűlés új irodaházává.
Erre a fordulatra nem számítottunk a Radetzky-laktanya ügyében
A főváros kormányhivatalának I. kerületi szerve arra kötelezte a Radetzky-laktanya tulajdonosát, hogy az év végéig állítsa helyre az épület eredeti állapotát – olvasható Lázár János válaszában a parlament honlapján, amelyet Fodor Gábor független országgyűlési képviselő kérdésére adott.
A mai napon benyújtották az Építési Törvény módosítását – mi van benne?
A szerdai kormányülésen fogadhatta el a kormány az ÉTV-nek azt a módosítását, melyet a mai napon nyújtottak be a parlamentnek. A 300 négyzetméter alatti lakóépületek bejelentésével kapcsolatos korábbi anomáliákat rendező törvényjavaslatot az országgyűlés tárgysorozatba vette.
Hamarosan megindul a Budai Vár tejes átalakítása, de nem tudni mennyibe kerül majd
Még ebben a kormányzati ciklusban újjáépül a budavári lovarda, a Főőrségi épület és a Stöckl-lépcső, valamint a tervek szerint 2018-ig rekonstruálják a palota Szent István-termét is – számolt be az Országgyűlés Kulturális bizottságának ülésén L. Simon László.
A dinamikusan fejlődő Debrecen lehet 2023-as év Európa Kulturális Fővárosa
Debrecen vezetősége úgy gondolta, ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni, s ezért megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet, amelyet egy brit várossal együtt tölthet be – jelentette be a település polgármestere a térség országgyűlési képviselőivel tartott rendkívüli sajtótájékoztatón.
Átszabták a Liget Projektet
Újjáépül az egykori Városligeti Színház, a Néprajzi Múzeum új helyen jön létre, az Építészeti és a Fotómúzeumot pedig Budapest más részén építteti fel a kormány – közölte az Országgyűlés Kulturális bizottságának hétfői ülésén a projekt miniszteri biztosa.
Zöld infrastruktúra, szénhidrogénkút, kitettség és érzékenység
A klímaváltozással kapcsolatban a széndioxid-kibocsátás csökkentéséről esik szó leginkább, e mellett azonban fel kell készülnünk az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásra is. Mindkettőnél nagy segítséget jelentenek a területi tervezésben rejlő kiaknázatlan lehetőségek – derül ki a Lechner Tudásközpont szakértői által készített tanulmányból.
Ismét megújul a Kossuth tér
Kedden állítják fel a budapesti Kossuth tér déli oldalán az Andrássy Gyulát ábrázoló, bronzból készült lovas szobrot - közölte a Steindl Imre Programiroda (SIP) vezetője. Beszámolt arról is: hamarosan költözik az Országgyűlés Hivatala.
Változnak a régészeti feltárások szabályai: gyorsítás
L. Simon László szerdán sajtónyilvános egyeztetésen vázolta fel a nagyberuházások régészeti szabályozásának várható változásait. Az örökségvédelem középirányítása egységesedik. A kulturális örökségvédelmi törvény módosítása még ez év őszén a parlament elé kerülhet.
Kijavították az OTÉK-ot!
Az Országgyűlési Őrséggel összefüggésben egyes kormányrendeletek, valamint az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet módosításáról szóló 275/2012. (IX. 28.) Korm. rendelet 5.§-a visszahelyezte régi jól megszokott pozíciójába az építménymagasság fogalmát.
A Kossuth téri átalakítás elfogadott terveinek részletei
A Kossuth tér rekonstrukciója nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. A kormány tavaly októberben döntött úgy, hogy 1,59 milliárd forintot különít el a Kossuth tér rekonstrukciójára, amelyet 2014. május 31-ig át kell alakítani úgy, hogy visszakapja 1944 előtti képzőművészeti arculatát.
Vissza