Az összes találat erre: „Prima Primissima“ (30)
EQUITONE: az építészeti formálás szerves része
2017-ben harmadik alkalommal hirdetett országos, nyílt tervpályázatot a CREATON South-East Europe Kft. EQUITONE üzletága építészek és építészhallgatók számára. A két, összesen 1 100 000 Ft összdíjazású pályázat eredményei január közepén kerültek nyilvánosságra.
Átadták a 2017-es Prima Primissima díjakat
Magyar építészet és építőművészet kategóriában Farkas Gábor kapta az elismerést.
A XI. kerületi Magyar Szentek Temploma közösségi térrel gazdagodik
A Magyar Tudósok körútján található Magyar Szentek Templomának új szárnyát 228 millió forintból építi fel az ECD 2017 konzórcium, melynek tagjai a Constructor Domini és az E-Builder Kft. Beruházó: az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.
Itt a nemzetközi pályázat a Galvani hídra!
Ha már tervezett 250 méternél hosszabb, 70 méternél nagyobb fesztávú, 20 méternél szélesebb hidat, akkor most megmérkőzhet Richard Meierrel, Marc Mimrammal, Ben van Berkellel! Megjelent az új dunahíd pályázata az európai közbeszerzések lapjában!
Megkezdődött az új utasmóló építése a budapesti repülőtéren
A forgalmi előtér betonjának feltörésével megkezdődött a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2B terminálja új utasmólójának építése március 1-jén, szerdán.
Multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnokkal gazdagodik Székesfehérvár
A városi vezetés több éves küzdelmének végére került pont, amely még 2013. november 29-re nyúlik vissza, amikor a Városi Közgyűlés nyílt ülésén tárgyalt először a multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok létrehozásáról. Összesen tizenkét építési helyszín jöhetett szóba, a végső kiválasztása némi vitát generált.
Tima Zoltán kapta az idei Prima Primissima Díjat
Tíz kategóriában, 14. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.
Bejelentették az idei Prima Primissima díj jelöltjeit
A Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dr. Csányi Sándor sajtótájékoztató keretében hirdette ki a díj jelöltjeit.
Elhunyt Csete György
Életének 79. évében elhunyt Csete György építőművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, az organikus építészet egyik elindítója – tájékoztatta az MMA szerdán az MTI-t.
Benczúr László Prima Primissima Díjas
Tíz kategóriában 13. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott gálaesten.
Bejelentették a 2015-ös Prima díjazottakat
A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit. Magyar építészet és építőművészet kategóriában is három jelölt indulhat majd a Primissima címért.
Elhunyt Bachman Zoltán
2015. július 2-án türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után, 70 éves korában elhunyt Bachman Zoltán, a Nemzet Művésze, a Pécsi Tudományegyetem Kossuth- és Ybl-díjas professor emeritusa.
Világhírű sztárépítészek a Ligetről (videó)
Nemzetközi és magyar sztárépítészek beszélnek a Városligetbe tervezett múzeumi negyedben helyet kapó Új Nemzet Galéria-Ludwig Múzeum építészeti terveiről. A pályázat 2015. áprilisi eredménye mérföldkő a magyar építészet történetében.
Pálfy Sándor Prima Primissima díjas
A Prima Primissima díjat magyar építészet és építőművészet kategóriában idén Pálfy Sándor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszékének egyetemi tanára kapta. A mezőnyben két versenytársa Czigány Tamás és U. Nagy Gábor volt.
Iparkodjunk... - Építészeti beszélgetés Székesfehérváron
Szeptember 9-én, kedden 17 órakor a székesfehérvári Könnyűfémmű építészetének múltjáról és jelenéről Szabó Ferenc mérnök-közgazdásszal, majd az építészet jelenlegi helyzetéről Osskó Judit építésszel, televíziós szerkesztővel hallgathatnak meg beszélgetést az érdeklődők a Fejér Megyei Építészek Kamarájának kiállítása keretében.
ÉPÍTÉSZKORZÓ – építészeti-építészettörténeti filmsorozat
Magyar Építészek Háza, Ötpacsirta utca
Filmvetítések: szerdánként 18 órától
Beszélgetések az építész sétatársakkal: 19 órától
Magyar labirintusok a középkortól a 21. századig II. rész
A témáról összeállított előadással készültem 2013. szeptember 9-15 között, a Krétán tartandó 9. ISIS Kongresszus-Fesztiválra, amelynek főtémája Szimmetria: Művészet és Tudomány, speciálisan a Labirintus volt. A cikk második része.
2013-ban Príma Primissima díjas Bachman Zoltán, a PTE PMMIK professzora
"Olyan nincs, hogy az alkotó ne győzzön. A szellem szabadsága az, ami örök jutalma lehet az értelmiséginek" – nyilatkozta az UnivPécsnek egy korábbi interjúban a Kossuth-, Steindl-, Ybl-, Pro Architectura, Szent-Györgyi Albert-, Princz Gyula- és most már Prima Primissima díjas építész.
Május 30-án nyit az EGYÜTT Kortárs Építészek - Kortárs Szobrászok kiállítás
A május 29-én, az Erzsébet téri Danubius kútnál elinduló III. Szoborünnep rendezvénysorozat keretében május 30. és június 11. között lesz megtekinthető a kortárs építészet és szobrászat kapcsolatát bemutató kiállítás a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában.
III. Szoborünnep
A május 29. és június 20. között az idén már harmadik éve megvalósuló Magyar Szobrászok, Szobrok, Épületszobrászat Ünnepe rendezvénysorozat hívó szava: együtt.
Vissza