Az összes találat erre: „Rados Jenő“ (12)
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Az I. ütemben visszaépül a háború után elbontott emelet és rizalit, illetve az eredeti tetőkontúr.
Török Ferenc építész grafikáiból és makettjeiből nyílt kiállítás a Várnegyed Galériában
Többek között bibliai témájú színes grafikákat, valamint magyarországi templomok makettjeit mutatja be Török Ferenc Kossuth-díjas építész kiállítása, amely Teremtés címmel csütörtökön nyílt meg Budapesten, a Várnegyed Galériában.
Rados Jenő hagyatéka – kiállítás a Fugában
2017-ben Rados Jenő hagyatékának egy része, az örökös, Rados Márta szándéka szerint a Fuga tulajdonába került. A hagyaték jelentős építészeti könyvállománya, egyedi és sokszorosított grafikák, személyes jegyzetek, rajzok szerepelnek ezen a sajátos emlékkiállításon, tisztelegve a jelentős tanár, műemlékvédelmi szakember, építész előtt.
Aki a régi Pestet építette
A helyi viszonyok és igények ismerete, fölényes építészeti tudás, kitűnő arány- és formaérzék, józan, tárgyilagos felfogás, az építtetők becsületes kiszolgálása – Hild József, a reformkor egyik meghatározó építésze 1867. március 6-án, éppen 150 éve hunyt el.
Emlékezés Dr. Örsi Károlyra
Dr. Örsi Károly kert-, és tájépítész, a magyar kertépítészet és műemlékvédelem kimagasló alakja, a hazai kertvédelem megalapítója és megszervezője, az ICOMOS MNB Történeti Kertek Szakbizottságának egykori elnöke egy éve távozott közülünk.
Gyászjelentés - dr. Örsi Károly
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy dr. Örsi Károly, a magyar kertépítészet és műemlékvédelem kimagasló alakja, a hazai történeti kertvédelem megalapítója és megszervezője 2015. március 29-én, életének 78. évében elhunyt.
150 éves a Pesti Vigadó konferencia
A Magyar Művészeti Akadémia a Pesti Vigadó másfélszázados jubileuma alkalmából 2015. február 12-én a Vigadó Makovecz termében egész napos konferenciát rendezett.
1. Építészeti Nemzeti Szalon a Műcsarnokban - még egyszer
A Műcsarnok összes termeiben, szám szerint 13-ban bemutatott épületek az utóbbi másfél évtized fővárosi és vidéki építészeti eredményeit ölelik fel, tematikus csoportosításban. Kevés olyan épület adódik, amely a meglepetés erejével hatott, hiszen szinte mindegyik megjelent már publikációban.
Megnyíltak a Forster Gyula Örökségközpont gyűjteményei
Néhány hónapos szünet után december 3-án, hétfőn megnyílt a közönség előtt a Forster Örökségközpont 140 éves tervtára és fotótára, tudományos irattára, valamint szakkönyvtára a Központ székházában.
Papp László építész kitüntetése a MÉSZ-ben
Viszontagságos egyetemi évek, és 1956 óta tartó "tanulmányút", mely elvezette Papp Lászlót addig, hogy saját háza a 21. század amerikai műemléke legyen. Az Amerikai Építész Szövetség (AIA) tiszteletbeli tagja már a Magyar Építőművészetért-érmes is.
In memoriam Száva István (1921 - 2012)
Eltávozott építésztársadalmunkból Száva István, a MÉSZ alapító tagja, a Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának elnöke, az ÉTE örökös tagja. Temetése 2012. január 30-án 14:15 órakor lesz a Farkasréti Temetőben.
In memoriam Dr. Horler Miklós (1923–2010)
2010. június 28-án, 86 éves korában – december 6-án lett volna 87 éves – elhunyt Dr. Horler Miklós, a magyar műemlékvédelem meghatározó, emblematikus alakja. Munkássága átívelt a II. világháborút követő helyreállítástól a műemlékvédelem aranykorán át a mai ellentmondásos, gondokkal teli műemlékvédelmi munkával töltött korszakig.
Vissza