Az összes találat erre: „Szépművészeti Múzeum“ (13)
70 év után régi pompájában a Román Csarnok
A Szépművészeti Múzeum jelenleg zajló átfogó rekonstrukciójának leglátványosabb része a II. világháborúban megsérült Román Csarnok rekonstrukciójának befejezése. Az eredeti állapotában helyreállított gyönyörű csarnokot március második felében – március 15-étől húsvétig – a látogatók ingyenesen megtekinthetik.
A Román Csarnok rekonstrukciója befejezés előtti fázisába ért
A Szépművészeti Múzeum rekonstrukciójának központi része a látványos, 900 négyzetméteres Román Csarnok, amit az összehangolt gyors és precíz munkának köszönhetően idő előtt, már 2018 tavaszától megnyitnak a látogatók előtt.
Megújul a komáromi csillagerőd, és megkapja a Szépművészeti gipsz szobormásolatait
A hatmilliárd forintos felújítás, Siklósi József (Dél-)Komárom főépítésze tájékoztatása szerint korhűen, a bécsi katonai archívum tervrajzai alapján készül. Az építkezés a napokban elkezdődött, a megújult erőd várhatóan 2019 közepén fogadhatja az első látogatókat. Ekkorra a Szépművészeti Múzeum antik szobormásolataival is gazdagabb lesz.
Év végére befejeződik a Szépművészeti Múzeum átalakítása
A Liget Budapest Projekt keretében zajló Szépművészeti Múzeum 10 milliárdos rekonstrukciója a megfelelő ütemben halad, s ezek szerint 2018-tól fogadja a látogatókat. Az összesen három évig tartó megújulás során többek között a II. világháborúban súlyos károkat szenvedett, raktárként használt impozáns Román Csarnok is régi pompájában látható majd.
Aláásták a Szépművészetit, lefelé tágasabb?
A felújítás alatt álló Szépművészeti Múzeumban folyó munkákat mutatta be Baán László főigazgató, és Mányi István építész.
Nem költözik a Ligetbe a Ludwig Múzeum
Nem költözik a Ligetbe a Ludwig Múzeum, azaz a Városligetben felépítendő Új Nemzeti Galéria épülete helyett marad jelenlegi helyén, a Müpában.
A Közlekedési Múzeum eredeti állapotában újul meg 8 milliárdból
A Városliget fejlesztését és megújítását szolgáló Liget projekt keretében az új múzeumi épületek létrehozása mellett a meglévő intézmények felújítása is megvalósul 2018 tavaszára. Máris elkezdődött a Szépművészeti Múzeum Román csarnok felújításának előkészületi munkálatai, s hasonló okból 2015. április 15-én bezárt a Közlekedési Múzeum is.
Mi zajlik a Szépművészeti Múzeum zárt kapuja mögött?
2015. február 15-én éjfélkor három évre bezárult kapuja a látogatók előtt a főváros legnépszerűbb hagyományőrző kulturális intézményének, amely több mint száz évig nemzetközi hírű kiállítások sorozatát mutatta be. A Liget Project részeként a múzeumban nagyarányú rekonstrukció zajlik, amelynek előkészületei már hónapok óta folyamatban vannak.
Vissza a startvonalra: Új pályázatot írtak ki az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére
Előminősítéses, kétfordulós, nyílt nemzetközi tervpályázatot írtak ki az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére. A létesítmény az új múzeumi negyed részeként 2018 tavaszától a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria egyesített 1800 utáni gyűjteményének, valamint a Ludwig Múzeumnak ad otthont a Városligetben. Itt az elsőfordulós munkák!
Liget Budapest - Csaknem félezer pályamű érkezett a tervpályázatra
Csaknem félezer pályamű érkezett a világ minden részéből a Városligetben felépítendő múzeumi épületekre kiírt nyílt nemzetközi építészeti tervpályázatra - tájékozatta a Szépművészeti Múzeum csütörtökön az MTI-t.
Miért nem jó ötlet a Városliget megújítása?
A kormány tervei szerint Budapest egykor népszerű családi parkja megújul, amihez elengedhetetlen, hogy állami vagyonkezelésbe kerüljön a Városliget - közölték. Az ellenzék szerint Budapestnek több zöldfelületre lenne szüksége, a múzeumi negyed azonban felépíthető lenne például a Nyugati pályaudvar melletti területen is.
Figyelem! 15 milliós ötletpályázatot hirdettek!
Nyílt ötletpályázatot írt ki a Szépművészeti Múzeum a Városligetbe tervezett Múzeumi Negyed épületeinek elhelyezésére és az ezzel összefüggő környezetalakítási feladatokra. A pályázat leadási határideje szeptember eleje, az eredményeket pedig október 3-án ismerheti meg a közönség. Az ötletpályázat összesen 15 millió forint díjazású.
2014 elejére készülnek el a múzeumi negyed tervei
Évi 1-1,5 millió látogatót fog vonzani Budapestre az új Múzeumi negyedet is magába foglaló Liget Budapest projekt – mondta Baán László miniszteri biztos, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által szervezett, A múlt jövője című konferencián hétfőn Budapesten.
Vissza