Az összes találat erre: „Szaud-Arábia“ (11)
Szaúd-Arábiában a jövő már elkezdődött, épül NEOM, a jövő gigavárosa
Egy negyed magyarországnyi területen 500 milliárd dollárt invesztál Szaúd-Arábia egy teljesen automatizált, három országra átnyúló gigapolis megvalósítása érdekében. A jelszó: hagyományosan gondolkodók kíméljenek!
Fejlett civilizáció épített emlékeit idézi a Madáin Szálih metropolisz
Egy rendkívül fejlett ókori civilizáció nyomaira bukkantak a kutatók Szaúd-Arábia északnyugati részén, az al-Ulai oázis közelében. A Világörökség részét képező Madáin Szálih, Petra városa után a nabateusok egykori legfontosabb központjaként vált ismertté.
Mit tud a világ első kilométeres felhőkarcolója?
Három éve folyik a világ legmagasabb épületének kivitelezése. A szaúd-arábiai Jeddah városában épülő 1008 méteres Kingdom Tower minden eddigi rekordot meg fog dönteni. Tíz meglepő tényt adunk közre az épületről, amely a világon elsőként lépi át az egy kilométeres magassághatárt.
A világ legmagasabb épülete épülhet Irakban: Monstrummal az Iszlám Állam ellen?
Az Amerikai toronyházak dominanciája lassan a múlt ködébe vész, de a távol-keleti társaik fénye is homályosodik az arab világ égbe szökő magasházai mellett. Az Emírségek (Burdzs Kalifa) és Szaúd-Arábia után az Iszlám Állam által sújtott Irakban tervezik felépíteni a világ legmagasabb épületét.
Mekkában épül a világ legnagyobb szállodája
10.000 szobás megahotel nyílik Szaúd-Arábiában, a muszlimok első számú zarándokhelyén, Mekkában. Így a Las Vegas-i Venetian Hotel elveszíti a csúcstartó címet. A mekkai projekt a számítások szerint 3,5 milliárd dollárba kerül majd.
Magyar közreműködéssel már épül a világ egyik legmagasabb épülete
A 2019-ben átadásra kerülő lakótorony építése máris megkezdődött a szaúd-arábiai Dzsiddában (Jeddah), amelyben egy hazai mérnöktanácsadó vállalat, az Óbuda Group fontos szerepet kapott. A cég a közelmúltban írta alá Rijádban a Diamond Tower projektmonitoring feladatairól szóló szerződést.
A hőárnyékolás magasiskolája a szaúdi Nemzeti Könyvtárban
Riadh központjában új emblematikus épületre összpontosul az idelátogatók figyelme. A német Gerber Architekten csoport volt a tervezője annak az új könyvtárépületnek, mely harmonikusan illeszkedik az arab épített környezetbe úgy, hogy speciálisan kialakított, látványos homlokzatában fellelhető az arab építészet motívumvilága.
3-szoros zoom? Ez (a) Királyság! Az új világrekord készül!
Szaúd-Arábia is beszáll a magassági versenybe, a világ legmagasabb épületét készülnek felhúzni az elkövetkező öt évben. Bár a csapat összeállítása csak részben azonos, az európai előkép nehezen tagadható.
Guinness-világrekord: átadták a világ legmagasabb tornyát Tokióban
A Sky Tree névre keresztelt tévétorony átadására mintegy nyolcezer látogatót vártak, ők az expresszliftekkel juthattak fel a 634 méter magas torony kilátóiba, 350, illetve 450 méteres magasságba, ahonnan 70 kilométerre is ellátni. A panoráma felöleli Tokiót és vonzáskörzetét, 30 millió ember otthonát.
Több mint 1 kilométeres lesz a világ legmagasabb felhőkarcolója
A szaúd-arábiai toronyház 173 méterrel előzi majd meg a dubaji Burj Khalifát
Az AS+GG tervezi a világ legmagasabb épületét
Az extra magas felhőkarcolók specialistája, az Adrian Smith + Gordon Gill építésziroda tervei alapján fog felépülni Jeddahban, Szaúd-Arábiában az 1,2 milliárd dollárba kerülő Kingdom Tower.
Vissza