Az összes találat erre: „World Architecture Festival“ (23)
Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába
Transzport kategóriában a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő is a jelöltek listáján található, mely a sporaarchitects-térhálózat építésziroda tervei alapján épült a Mosoni-Duna torkolatánál.
Ikerminaret koronázza a tudás spirálját Katarban
Dohában épült a Iszlám Tanulmányok Katari Tanszék (QFIS) új épülete. Az épületegyüttes világszínvonalú oktatási környezetet és a campus mecsetjét foglalja magába. A tervező a Mangera Yvars Architects.
Elvetélt halpiac-terv lett az év Jövőbeli Projektje a World Architecture Festival-on
A "veszélyes, büdös és romlott" halpiac leváltására vonatkozó terveket nevezték meg a World Architecture Festival (Világ Építészeti Fesztivál) díjátadásán a 2017-es év "Jövőbeli Projekjte"-ként.
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Földrengés által elpusztított falu újjáépítéséhez kifejlesztett, döngölt agyag építési technológiával megvalósított ház kapta a World Architecture Festival "Év Projektje" címet 2017-ben.
Könnyen összeszerelhető kabinos menedékház
A stockholmi székhelyű építész tervező iroda, az Utopia Arkitekter tervezte a Skýlit, a világos kék kabinokat, amelyek a világ egyik legszebb táján találhatók.
Náddal burkolt magyar épület is bekerült a World Architecture Festival rövidlistájára
Az Artgroup Stúdió tervei alapján épült Artkazal apartmanház bekerült a rangos az építészeti világverseny döntőjébe.
Földbe döngölt irodisták
Meleg klímájú országokban is szükség van irodaházakra, de a folyamatos hűtést egy tipikus irodaépület esetében igencsak tetemes költséget jelent. Egy új koncepció föld alá nyomná az irodákat, ezzel természetes módon biztosítva az elviselhetőbb hőmérsékletet.
Luxusvilla a brazil őserdőben
A Dzsungelház, tetejébe süllyesztett medencéjével Sao Paulo part menti buja növényvilágában bújik meg.
Itt van 2015 legjobb épülete! - Kiegészítve a kategóriák nyerteseivel
Kihirdették a World Architecture Festival 2015 nyerteseit. Az Év Épülete az Ole Scheeren irányításával tervezett The Interlace lett, mely egymásra pakolt többemeletes blokkokból komponált lakótorony.
Kőfejtőbe rejtett luxushotel Sanghaiban
A Sanghaitól 30 km-re fekvő kőfejtő egy merész, kreatív gondolatnak köszönhetően vált az Atkins Architects tervezte öt csillagos Simao Underground Hotel helyszínévé még 2006-ban. A sok technikai nehézséggel küszködő építkezés során először az ipari szennyeződéstől tisztították meg a helyszínt.
Battersea sztárparádé: BIG is beszállt a ringbe
London legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje jelenleg a híres Battersea erőmű területén folyik. A közreműködő sztárépítészek sorába a legújabb hírek szerint a dán Bjarke Ingels is beáll egy izgalmas köztér tervezésével.
Ilyen a világ legjobb épülete 2014-ben
A World Architecture Festival fődíját idén egy részben újrahasznosított anyagokból összedobott vietnami közösségi tér nyerte el.
Skandináv Építészet 5.
A skandináv építészeti sorozaton belül a dán schmidt/hammer/lassen építésziroda újabb épülete a 2012-ben átadott, skóciai Aberdeen egyetemi könyvtára.
A világ legjobb villaépülete: Trópusi betonszimfónia
Szingapúri kétgenerációs épület diadalmaskodott a Világ Építészeti Fesztivál villa kategóriájában. Bár a ház tulajdonosa a beton építészet szerelmese, így a nyers felületek látványában nincs semmi meglepő, mindez a természet ölelésében, mintha öröktől fogva annak része lenne.
Új-Zélandi kiállítóterem a világ legjobb épülete
Kihirdették a World Architecture Festival 2013 díjazott projektjeit, melyek közül az egy ausztrál iroda által tervezett Auckland Art Gallery kapta a legmagasabb elismerést.
Heti Válasz: "ott kell lenni az építészkongresszuson"
Csütörtöki számában foglalkozik a Heti Válasz a Nemzetközi Építészkongresszussal, egyebek közt így fogalmaz: Glenn Murcutt az egyik legnagyobb „vad”, akit sikerült a Nemzetközi Építészkongresszus szervezőinek egy évtized alatt becserkészniük.
WAF: 2012 legjobb épületeinek teljes képes albuma
A Szingapúrban megrendezett World Architecture Festival (WAF) első díjas épületei közül néhányat már bemutattunk, de most itt a teljes lista!
WAF: A legjobb villa 2012-ben a „Birkanyíró Kunyhója”
Hullámlemez, újrahasznosított faláda, birkák, emeletes ágy – ezekkel a kifejezésekkel (is) jellemezhető a World Architecture Festival (WAF) idei győztese a villakategóriában.
A világ legjobb épülete 2012-ben: Hűtött Melegház
Kihirdették a World Architecture Festival 2012-es győztesét: a Wilkinson Eyre tervei alapján épült „Cooled Conservatories” növényház lett 2012 legjobb.
Ha rövid a házad, told meg egy felhővel
Az egykori Eduárd-korabeli épület számos átalakításon és bővítésen esett már át, de még mindig nem volt elég tágas, ezért volt szükség a szokatlan hozzáépítésre.
Vissza