Az összes találat erre: „equitone“ (16)
EQUITONE: az építészeti formálás szerves része
2017-ben harmadik alkalommal hirdetett országos, nyílt tervpályázatot a CREATON South-East Europe Kft. EQUITONE üzletága építészek és építészhallgatók számára. A két, összesen 1 100 000 Ft összdíjazású pályázat eredményei január közepén kerültek nyilvánosságra.
Természetes homlokzatburkolatok középületeken
Az anyagi források általában nem állnak korlátlanul rendelkezésre, ha középület felújításáról van szó, éppen ezért örömteli, hogy az egyre-másra megjelenő toronydaruk jelezte új építések mellett országszerte számos középület modern funkciókhoz való igazításának lehetünk tanúi.
Visszafogottan elegáns nagylapos homlokzatburkolat családi házon
Letisztult formák, távolról homogén, de közelről némileg strukturált, nagyvonalú felületek, időtálló látvány és minőség.
Nagytáblás szálcement lapokból nyitott fugás kialakítás
Az EQUITONE szálcement anyagok az elmúlt években elsősorban homlokzatburkolatként jelentek meg kisebb és nagyobb épületek díszeként, valamint azok minőségének szolgálatában. Így nem is olyan régen még meglepő műszaki megoldás volt a soproni Szent Orsolya iskola tetején, tetőfedő anyagként használt EQUITONE burkolat.
Képletszerű és mértéktartó homlokzatképzés
Tiszta építészeti szándék, képletszerű és magas színvonalú homlokzatképzés. Ezekkel a szavakkal méltatta Patartics Zorán az „EQUITONE: Az anyag természete"– szálcement homlokzatok az építészetben című építész pályázat nyertes pályaművét Mészáros Erzsébet, Stiebel Rita és Szepesi János építésztrió munkáját.
Equitone: a mértéktartó egyszerűség példája
Már nem kell sokáig várni, hogy kiderüljön, kinek a neve kerülhet az Equitone: az Anyag természete – szálcement homlokzatok az építészetben című pályázat első nyertesei mellé. 2015-ben Halmosi Erik, Prohászka Benedek és Solymár Annamária büszkélkedett ezzel a címmel.
Az Anyag lehetőségei
„You begin with the possibilites of the material” – Robert Rauschenberg.
Szálcement burkolatok több mint 45 perces tűzterjedési határértékkel
Új építésű épületeknél, illetve meglévő épületek homlokzati hőszigetelése és felújítása során, az energetikai kérdések mellett sok szó esik a tűzvédelmi szempontokról is.
Elegáns burkolatok a kulturális barlangban
Nem mindennapi kulturális élményben lehet része annak, aki betekintés nyer a Fertőrákoson nemrégiben felújított Barlangszínház szívébe. A hatalmas kőfejtő szikla belsejébe épített hűvös színházterem kellemes érzést nyújt a nyári melegben, az Equitone Tectiva szálcement lapok környezetbe illő természetessége szemet gyönyörködtető élmény.
Szálcement burkolat a bécsi bérlakáson
Rugalmas munkaidő, home office – az ilyen és hasonló, megváltozott munkavégzési szokásokat helyezik fókuszukba a Bécsben évek óta folyó ún. „Élni és dolgozni” mottóval működő városfejlesztési projektek. Ennek a programnak a keretében valósult meg a Simply 11 beruházás is.
Equitone Tectiva: több száz éves módszer mai köntösben
Az átszellőztetett homlokzatburkolat esetén nem tudományos áttörésről, inkább egy fokozatos felfedezésről van szó, aminek kialakulása jórészt intuitív módon kezdődött több évszázaddal ezelőtt, Norvégiában. A fejlődés egyik jelenkori állomása a mai köntösben megjelenő, természetes és elegáns homlokzati panel, a Tectiva.
3D: a fény ihletése
Rendhagyó módon debütált a fényviszonyok hatására dinamikusan változó megjelenésű, új Equitone szálcement. A Linea homlokzatburkolati rendszer segítségével akarva akaratlanul belépünk a 3D világába.
Az anyag természete
Equitone szálcement homlokzatok az építészetben: pályázat építészek és építészhallgatók számára!
Mozaikszerű homlokzat és egy különleges tető
A franciaországi Besanconban, a Doubs folyó partján épült Cité des Arts művészeti és kulturális központtal a neves japán tervező, Kengo Kuma vezette csapat munkájának köszönhetően egy nyitott és hívogató épületet jött létre. Az egyedi homlokzattal készült intézmény egyik érdekessége, hogy teteje rendhagyó funkciót lát el.
Fekete és fehér – tél és nyár
Delugan & Meissl bécsi építészek koncepciója, ahogy a szögletes, fekete koncertterem szép kontrasztja a mellette álló ívelt, fehér meglévő fesztiválháznak, és ahogy a két épület – a nyári és a téli színház – válaszol az őt körülvevő természeti környezetben zajló évszakváltozásra.
A szürke száz színe és a kerámia természetes szépsége
A ma már környezetbarát, természetes szálcement alapanyagból készülő Eternit homlokzatburkolati termékeket a gyártó 2013 elejétől az egységes Equitone márkanév alatt egyesítette. Ez azonban nem csupán egy új homlokzatburkolati márkanév bevezetését jelentette, hanem az építész igényeit is szem előtt tartó, a modern építészettel szembeni elvárásokra
Vissza