Az összes találat erre: „reptér“ (26)
Az első hazai Ibis Styles Budapest Airport Hotel január elejétől fogadja vendégeit
A 145 szobás, 300 ember elszállásolására képes ibis Styles Budapest Airport Hotel szálló közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkezik. A hotelt 3,2 millárd forintból a Wing Zrt. építette azzal a céllal, hogy pótolja a főleg turizmus szempontjából felmerülő hiányosságot, ugyanis már szinte minden európai ország rendelkezik ehhez hasonlóval.
Zaha Hadid tervei alapján épül a világ legnagyobb repülőtere Pekingben
Új nemzetközi repülőteret nyit Peking: a világ egyik legnagyobb repülőtere 2019-re készül el. A 44 futballpálya nagyságú terminálja közlekedési csomópont is lesz egyben, ahonnan az emberek vasúttal, autópályán, vagy metróval utazhatnak tovább.
Reptéri múzeum Hollandiában
Az amszterdami repülőtér várakozó utasai számára megnyílt a Boulevard 5000 nm-es kereskedelmi területe, a Nemo tudományos központ, a repülőtéri könyvtár, valamint a most átadott Rijks múzeum új üvegpavilonja, ahol a látogatók megismerkedhetnek a holland kultúrával és történelemmel.
A légi közlekedés fejlesztése Szingapúrban
Oázis és légügyi csomópont egy helyen.
Megnyílt a világ legzöldebb repülőtere Oslóban
A mostani 115 000 négyzetméteres bővítéssel megduplázták az oslói repülőtér korábbi kapacitását. A bővítés során alkalmazott energiahatékony megoldásnak köszönhetően a reptér ezután helyi energiatermelést is folytat saját hasznosításra.
Nem szabványos megoldások, kovácsok a 21. században
Magyar cég szárnyalása Türkménországban.
Magyarok építették a menő türkmenisztáni sólyomrepteret
A türkmén fővárosban, Aşgabatban hétvégén avatták fel a 2,3 milliárd dollárból épített grandiózus, sólyom alakú repteret. Kiderült, hogy egy magyar cégnek, a Baumetall Design Kft-nek igen jelentős szerep jutott a jelképes és a maga nemében rendkívül látványos projekt megvalósításában.
Még nagyobb lesz Ferihegy: Nyugdíjba vonul a juhhodály és a csirkeketrec
2018-ra megduplázzák az utashidak számát, és kibővítik a 2-es terminál tranzitterületét.
Ilyen lesz az új reptéri szálloda
Megkezdődött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljaival közvetlen összeköttetésben álló szálloda építése. A várhatóan másfél év múlva elkészülő hotelt az Aspectus Architects* csapata tervezte.
Isztambul paradigmaváltása, de így?
Isztambul a világ egyik legjelentősebb turisztikai centruma, melyet történelmi belvárosának ódon épületeinek, továbbá világhírű mecseteinek köszönhetett. Mára ez a városkép alaposan megváltozott, köszönhető annak a várospolitikának, mely a mai városvezetést jellemzi.
A bakui Heydar Aliyev Nemzetközi Reptér újszerű designja
A Heydar Aliyev Nemzetközi Reptér ikonikus terminálépületét az isztambuli Autoban Studio tervezte. A reptér magán viseli a nemzetközi iroda újszerű, hagyományokkal szakító megközelítési módjának jegyeit. A Red Dot Díjas dizájn egyedileg gyártott fából készült „gubókat” alakított ki, melyek a találkozás és visszavonulás lehetőségét kínálják.
Jönnek a drónportok, Norman Foster már tervezi a prototípust
Afrika nehezen megközelíthető területeire szárazföldön gyakran képtelenség életmentő segélyszállítmányokat időben eljuttatni. A megoldást vezető nélküli repülőjáratok, és szállítmányokat fogadó bázisok (drónrepterek) jelenthetnek.
Az Űrhajó Villa földre szállt, avagy a Star Wars-rajongó háza
Fényes fémfelületeivel hívja fel magára a figyelmet a lábakon álló otthon, szétterpesztett lábakon áll, akár egy űrjármű.
Székelyföldi repülőtér látványtervei
A Hargita lábánál, Székelyudvarhelytől mintegy 12 kilométerre épülhet, a Cekend tetőn az a nemzetközi repülőtér, amely a térség ipari fejlesztéséhez elengedhetetlenül sürgetővé vált. A reptéri kifutópálya a tervek szerint 2500 méter hosszú, 45 méter széles sávon terülne el a hegytetőn.
Moshe Safdie újratölt
Megtölti a szingapúri reptér előterét – funkcióval, fantáziával.
Kínában a Nanshan Kulturális Központ különleges akusztikájú zenetermét is felavatták Zobokiék
Megnyílt a Zoboki-Demeter Építésziroda tervei alapján készült Nanshan Kulturális- és Sportközpont és Művészeti Múzeum a kínai Sencsenben. A kulturális intézmények sorában is kiemelkedő, helyi operaházként funkcionáló zeneterem különleges technológiájának köszönhetően a világon egyedülálló akusztikát képvisel.
Folyamatosan épül Európa legnagyobb városfejlesztési projektje
Beköltözött az első ötven lakó Bécs új városnegyedébe, Aspernbe: az összesen négy milliárd eurós (csaknem 1200 milliárd forint) beruházás a Bécs keleti részén található 22. kerületben zajlik. Európa legnagyobb városfejlesztési projektje 2030-ig készül el.
Kéthéjú, méhsejtszerű a kínai Szencsen repülőtér új, 3-as terminálja
Mintha egy másik civilizációból származó, ufóra emlékeztető űrhajó landolt volna a kínai Kanton tartományban. A szokatlan duplahéjú terminált 2013. november 28.-án adták át az utazó nagyközönségnek. Tervezője: az olasz Massimiliano Fuksas, a 2004-es Építészkongresszus egyik sztárja.
Kiűzték a szegényeket! - nyomornegyedre épült a csillogó repülőtér
Átadták Mumbai nemzetközi repülőterének új terminálját: a Chhatrapati Shivaji Nemzetközi Repülőtér új terminálját(T2) egyébként már évekkel ezelőtt 2010-ben meg kellett volna nyitni, de erre csak a napokban került sort.
Az ősi Mekka városa drasztikus arculatváltásba kezdett
Az iszlám világ legszentebb városára rá sem lehet majd ismerni pár év múlva, mivel Mekkába is betör a 21. század építészete. Köszönhető ez elsősorban az idesereglő zarándokok számának folyamatos növekedésének, s a szálláshelyek hiányának. A probléma megoldására a középkori belváros helyére felhőkarcolók erdeje épül majd.
Vissza