Az összes találat erre: „startup“ (10)
Az E.ON idén is díjazta a magyar fejlesztésű fenntarthatósági kezdeményezéseket
Az E.ON idén második alkalommal adta át az úgynevezett E.ON Energy Globe Magyarország díjat, amely a magyar fejlesztésű fenntarthatósági kezdeményezések elismerésére és a környezettudatos szemlélet népszerűsítésére szolgál.
Világsikerű magyar Chameleon Smart Home fejlesztés az olcsó okos otthonokért
Egy magyar startup fejlesztéssel a világon elsőként jöhetnek létre okos otthonok, okos társasházak vagy akár okos lakóparkok, és ezek szerint az ingatlanberuházók az eddigieknél jóval olcsóbban kínálhatnak okos megoldásokkal társasházi lakásokat. A rendszer bevezethető a már létező lakóparkok gazdaságos működtetésére is.
Európa városai Tallinnban találkoztak
Hogyan lehetnek élhetőbbek a városaink? Hogyan tehetjük jobbá a városlakók életminőségét? Ezekre a kérdésekre mutatta be a saját válaszait közel száz település – köztük Budapest-Újbuda és Kazincbarcika – október első napjaiban az észt fővárosban, az EU Urbact programjának városfesztiválján.
Fiatalos koncepciók egy elöregedett területre
Építészeti központ, startup vállalkozások, co-working irodák, üzletek, kávézók, lakások és élhető zöldterületek tölthetnék meg pezsgő élettel a lágymányosi dohánygyár jelenleg nagyrészt elavult területét – derült ki a BME Urbanisztika Tanszék komplex tervezési kurzusának április 18-án a Lechner Tudásközpontban megtartott vázlatterv prezentációiból.
Újjászületett Párizs leghíresebb plázája és kultúrpalotája
Több mint öt évig tartó teljes körű átalakítás után kedden újra megnyílt Párizs belvárosában a Les Halles bevásárló- és kulturális központ, amelynek új ékessége a Canopée névre hallgató lombkoronát formázó légies üvegtető.
Zaha Hadid és Patrik Schumacher legújabb projektje Moszkvában: Irodaház fonódó lépcsőkkel
Moszkva észak-keleti ipari és lakónegyedekkel tarkított városrészében folyamatosan növekszik a – főként informatikai – cégek irodaházainak száma. Itt épül fel Zaha Hadid és Patrik Schumacher legújabb projektjeként a Domínium irodaépület.
Mégis valóra válik a magyar sziliciumvölgy
A Fővárosi Közgyűlés március végén fogadta el a volt gázgyári területre vonatkozó kármentesítési koncepciót. A tervet megküldték a Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnek. Ezek szerint végre megtisztul a volt Gázgyár szennyezett területe.
AutoCAD 2016 újdonságok
1982 decemberében egy startup vállalat kiadott egy kis CAD programot. A program még a nevében is kicsi volt: MicroCAD. És mégis most, 33 évvel később, ez a kis CAD program még mindig létezik. Annyi év után mégis milyen új szolgáltatásokat tudott hozzáadni az Autodesk a vezértermékéhez? Tulajdonképpen nem is akármilyeneket.
Szennyvízből banán, redőnyből áram
Napelemes redőny, rizsszalmával kivilágított indiai falvak, mobiltöltés biciklivel, közösségi házhoz szállító alkalmazás, és számos más izgalmas, üzleti tervig kidolgozott klímainnovációs ötlet született a Climate-KIC Journey-n, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) nyári egyetemén.
Real5D séta a Várkert Bazár épülő tereiben – próbája ki!
Március 2-án, szombaton országszerte harminc jelentős beruházást mutattak be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyílt napján. A fővárosban a Liszt Ferenc Zeneakadémia Wesselényi utcai új épületét, a 4-es metró Tétényi úti állomását és a Várkert Bazár tervezett rekonstrukcióját láthatták az érdeklődők.
Vissza