Az összes találat erre: „ujjáépítés“ (29)
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Földrengés által elpusztított falu újjáépítéséhez kifejlesztett, döngölt agyag építési technológiával megvalósított ház kapta a World Architecture Festival "Év Projektje" címet 2017-ben.
A lebombázott Moszul moduláris 3D lakóhidakkal épül újjá Vincent Callebaut tervei szerint
A harcoknak vége az iraki Moszulban, de az egész település lakhatatlanná vált. Ötletpályázatot írtak ki az újjáépítésre, amelyet a Vincent Callebaut építésziroda nyert, a tőlük megszokott különleges tervvel. Az „Öt farm híd" címet viselő koncepció költséghatékony és folyamatosan fejleszthető hidak építését tűzte ki célul.
Startol a Károlyi-Csekonics-palotaegyüttes újjáépítése
Több mint 14 milliárd forintot fordítanak a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. szám alatti Károlyi-Csekonics Palotegyüttes felújítására. Az idei költségvetésben ebből csaknem 1 milliárd forintot biztosítanak a rekonstrukcióra. Jövőre további 8,7 milliárd, 2019-ben pedig több mint 4,5 milliárd forintos keretet kell biztosítani a kivitelezésre.
Stirling Díj 2017: Móló, hozott anyagból
Egy dél-angliai történelmi móló, amelyet 2010-ben tűzvész pusztított el, több millió font értékű újjáépítés után megnyerte az egyik legtekintélyesebb építészeti díjat.
Befejeződött a zugligeti Lóvasút állomásépület újjáépítése
Zoboki Építésziroda tervei alapján befejeződött a zugligeti Lóvasút 150 évvel ezelőtt épült ikonikus végállomásának újjáépítése.
Rekord idő alatt épült újjá a földrengéssújtotta olasz Amatrice városa
Tavaly augusztusban, éppen egy éve történt az a tragédia, amikor egy 6,2-es erősségű földrengés tette a földdel egyenlővé a turisztikailag népszerű „ételvárost”. Ma egy újjáépített városba térhetett vissza az élet – köszönhető ez Stefano Boeri építész gyors faépítészeti terveinek.
A legnagyobb nemzetközi ingatlanszövetség díjazta Angyalföld újjáépítését
A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán 2017. május 26-án a nemzetközi zsűri az egyik legnehezebb terepen, a masterplan kategóriában ezüst nagydíjjal (World Silver Winner) ismerte el a kerület elmúlt két évtizedes modernizációját bemutató „Angyalföld újjáépítése a XXI. század fordulóján” elnevezésű projektjét.
Drágábban építik a Nemzeti Lovardát
300 millió forinttal drágább lesz a Kerepesi úti Nemzeti Lovarda újjáépítése – derül ki az EU-s közbeszerzési értesítőből
Döntöttek! A Déli területén épül fel a Testnevelési Egyetem
A Testnevelési Egyetem újjáépítése több mint 44 milliárd forintból valósul meg, melyből számos sportlétesítmény és oktatási részleg is épül. A Testnevelési Egyetem fejlesztésének következő ütemeként 2018–2022 között a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés valósul meg.
Ilyen lett volna Shakespeare második otthona?
Megszavazta a helyi tanács egy William Shakespeare második otthonaként emlegetett 16. századi színház újjáépítését a Liverpoolhoz közeli Prescotban.
Májusban kezdődhet a budavári lovarda építése
A Budai Vár rekonstrukcióját célzó Nemzeti Hauszmann Terv első ütemének részeként már májusban megkezdődhet az egykori lovardaépület újjáépítése – közölte L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt beruházásokért felelős államtitkára a Nemzeti Hauszmann Terv Társadalmi Testületének mai ülésén.
Budapest világvárossá alakul (2.rész)
Tovább folytatjuk az áttekintést, vagyis az átadásra kerülő fejlesztések, rekonstrukciók és újjáépítések hosszú listáját. Látva ezt megbizonyosodhatunk róla, hogy építészeink világszínvonalon, sokszor külhoni kollégáikkal együttműködve világvárossá alakítják Budapestet!
Budapest világvárossá alakul (1. rész)
Itt az ideje, hogy eligazodjunk a budapesti dinamikus fejlesztések, korszerűsítések, újjáépítések, rekonstrukciók sűrűjében. Egyre optimistábban fogadjuk az újabb, elkészült projektek átadásáról szóló híreket. Ilyen fejlesztésáradat még nem volt Budapesten!
A Mérték Stúdió tervei alapján újul meg a Közlekedési Múzeum
A Mérték Építészeti Stúdió nyerte meg nettó 549 millió forinttal a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) rekonstrukciójához és bővítéséhez szükséges tervdokumentáció elkészítésére kiírt tendert. A gyorsított meghívásos közbeszerzést a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. írta ki.
Leégett az Uvaterv fotóarchívuma
Március 12-én egy elektromos zárlatnak köszönhetően egy óra alatt megsemmisült az Uvaterv ötven évének fotóanyaga, benne az 56-os forradalom utáni újjáépítés, a budapesti szanálások, aluljáró-építkezések, foghíjbeépítések, lakótelepek és a Ferihegyi repülőtér dokumentációival.
Döntés született a Lovarda újjáépítéséről
Újjáépülhet a budai Várnegyedben az egykori lovarda a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet értelmében.
A legjelentősebb magyar várrekonstrukció - a Diósgyőri vár
Az egyik legizgalmasabb, ezer éves történelmi múltra visszatekintő, „királynék várának” is nevezett híres műemlékünk újjáépítése fejeződött be idén augusztusban. A hivatalos átadáson stílusosan látványos, sokszínű történelmi várjátékokkal ünnepelt a nagyközönség.
A magyar szocreál Bécsbe ment
UNGARN - bauten der Aufbruchzeit (Magyarország – Egy új korszak építészeti alkotásai) címmel Bécs belvárosában nyílt kiállítás az 1945-1960 között periódus építészetéről. Külföldön először mutatkozik be az Építészeti Múzeum anyaga a korszakból.
Hollandia nemzeti jelképe, a Rijks múzeum megújult
Az április 13-i ünnepélyes átadási ceremónia egy több mint tíz éves, 375 millió eurós újjáépítési munkának a végére tette fel a koronát, ugyanis a holland nép büszkesége végre visszakerülhet a világ múzeumi toplistájának élére, ahova mindig is tartozott.
Árvíz utáni újjáépítés – Írországban
A Kildare tartományban, a nyolcvanas években épült családi házat 2008-ban három alkalommal is elöntötte az árvíz, egy méter magasságban, amire korábban nem volt precedens. Az otthonát vesztett család a házat úgy akarta újjáépíteni, hogy az esetleges további árvizekkel szemben biztonságos legyen.
Vissza