donkanyar | 2013.01.24
Megjelent a lágymányosi Tüskecsarnok építésének közbeszerzési felhívása.

Itt a kiírás a Tüskecsarnokra

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) csütörtöki tájékoztatása szerint az ajánlattételre 45 nap áll rendelkezésre, a nyertes cég által kínált határidő 300 és 365 nap között lehet. Az építkezés idén tavasszal kezdődhet, azaz jövő tavaszra készülhet el a 16 éve félkészen álló csarnok.

"Fiatalos, divatos, sportos, azt is mondhatnám, hogy menő helynek szánjuk a Tüskecsarnokot" – idézte a közlemény Vígh Lászlót, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztost. "Ennek szellemében készültek el a tervek, és a létesítmény felszereltsége is ezt mutatja majd."

Vígh László hozzátette, hogy világszínvonalú multifunkcionális csarnokot építenek, amelyben edzhetnek a profi sportolók, mozoghatnak a szabadidős sportolók, sport- és kulturális eseményeket lehet rendezni, és amely akár a környéken élők, illetve a környéken tanulók találkozóhelyévé is válhat.

A Tüskecsarnokot 1993-ban kezdték építeni, ám a beruházás 1996-ban leállt, majd tavaly márciusban a kormány döntött arról, hogy a félbemaradt építkezést folytatni kell, s ennek nyomán olyan multifunkcionális létesítmény épül, melynek nagyterme 4000 fő befogadására lesz alkalmas.

A tervek szerint helyet kap benne fitneszterem, fallabdapálya, mászófal, internetkávézó, sőt edzéstervezési, élettani tanácsokat is kaphatnak a látogatók. A műszaki felszereltség egyik érdekessége, hogy a központi aréna cserélhető burkolatot kap, ezzel gyakorlatilag az összes, teremben űzhető sportág versenyeinek megrendezésére alkalmassá válik. Emellett beépítik a jégkészítéshez szükséges gépeket és vezetékeket is, így a Tüskecsarnok a jeges sportágak eseményeinek is otthont adhat.

Az 5,2 milliárd forintból (ÁFA nélkül) megvalósuló beruházás során a létesítmény alatt kétszintes mélygarázs épül, amely megszüntetheti a környék parkolási problémáit. További különlegesség, hogy a csarnok tüskéi speciális éjszakai világítást kapnak, ezzel a tervezők reményei szerint Budapest egyik új látványossága lehet az épület.


(forrás:MTI)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások