hír díj épületek Budapest irodaház Mérték Nordic Light

Átadták az év leginnovatívabb zöldépületét a Váci úton


sebesp | 2016.12.05
Elkészült a Váci úti irodafolyosón a 26 ezer négyzetméteres Nordic Light irodaház, amelynek közel 80 százalékára aláírták a bérleti szerződéseket. A Mérték tervei alapján épült komplexum elnyerte a LEED aranyérmét és Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése címet is.

Átadták a Nordic Light irodaházat a Skanska beruházásában, amely korábban olyan épületeket fejlesztett Budapesten, mint a Népliget Center, a Science Park vagy éppen a többszörösen díjnyertes Green House irodaház. A svéd vállalatcsoport a válságban is kitartott a magyar piac mellett, hiszen a már említett Green House irodaházat 2013 elején adták át. De a Nordic Light befejeztével sem ülnek a babérjaikon a fejlesztők, hiszen már előkészítés alatt áll a 36 ezer négyzetméteres Mill Park a Duna-parton, Ferencváros rehabilitációs területén.

A Skanska új irodaházának nagy része már a hivatalos megnyitó előtt bérlőre talált, így itt bérel irodát a Schneider Electric, a M&C Energia, a Harman International, a BASF Hungária, a Monsanto Hungária, a Mercedes-Benz Hungária, valamint a Cofidis Magyarország. A szolgáltatások is folyamatosan bővülnek, így a vendégek és a látogatók megvacsorázhatnak a Dominium étteremben vagy akár kávézhatnak a Cafe Frei és a Dominium kávézókban.

A LEED Gold minősítéssel rendelkező irodaház két nappal a megnyitó előtt, november 29-én elnyerte Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése címet is a kelet-közép-európai ingatlanfejlesztő szakma egyik rangos üzleti díjátadóján, a CIJ Awards-on. Az irodakomplexum 26 200 négyzetméternyi irodát, valamint 1800 négyzetméternyi kiskereskedelmi területet kínál 7 emeleten, több mint 400 parkolóhellyel. A zöld megoldások – többek között a parkosított belső udvar, zöld teraszok, kerékpár tárolók, öltözők, zuhanyzók – és az energiatakarékosság is kiemelt figyelmet kapott az épület kialakításakor. A beruházással együtt az komplexum közvetlen környezete is megújult: a Váci utat és a Visegrádi utcát összekötő új passzázs kellemes és izgalmas környezetet teremt a bérlőknek és a környéken lakóknak egyaránt.


Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások