pályázat Jövő otthonai

Jövő otthonai ötletpályázat


sebesp | 2016.12.12
A praktizáló építészeknek és hallgatóknak is szóló pályázaton olyan lakóház terveit várják, amely a fenntartható fejlődés szolgálatában a legújabb technikai megoldásokat alkalmazza, de nem nélkülözi a kimagasló esztétikai megformálást sem.

A pályázat tárgya valós helyszínre és adott családmodell számára lakóház, otthon tervezése jövőbe mutató építészeti megoldásokkal, melyek a későbbiekben részei lehetnek egy mintatervgyűjteménynek.

A tervezéshez a pályázat kiírói és támogatói felajánlják szakmai segítségüket, szolgáltatva ezzel a pályamunkák alapvető építőelemeit. A kiírók olyan terveket várnak, melyek a fenntarthatóság, energiatudatosság, helyénvalóság fogalmát az építészet felől közelítik, szem előtt tartva ugyanakkor a kiírók által biztosított építőipari innovációkat is.

Ehhez a közös munkához a támogató cégek a kiírásban megjelölt kapcsolattartón keresztül a pályázati idő alatt a termékeikről, innovatív technológiáikról konzultációs lehetőséget biztosítanak. Az így létrejövő tudástérben a kiírásnak megfelelő pályamunkák a korszerű lakóházakkal szemben támasztott építészeti elvárásokon túl az épületszerkezet, épületgépészet, energetika, hulladékkezelés, akadálymentesítés, járműtárolás, villamosellátás fenntartható kritériumainak is feleljenek meg. Az ötletpályázat titkos, a bíráló bizottság munkájában a cégek konzulensei, mint szakértők vesznek részt.

A teljes pályázati kiírás a pályázat honlapján érhető el.

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások