Az illegális fakitermelés országában fából építenek lélegző lakótoronyot
donkanyar 2017.09.23.
Fából épül egy tizenhárom szintes lakótorony São Paulóban. Mivel Braziliában az illegális fakitermelés globális problémává vált, így igencsak meglepő lehet, hogy éppen fából építenek fel egy lakótornyot.

A francia-brazil iroda Triptyque ígéri, hogy csak legálisan kitermelt fából húzzák majd fel az építményt, mivel a cég fontosnak tartja a környezetvédelmi előírásokat, így nem meglepő, hogy felelős erdőgazdálkodást is folytat.

A 13 emeletes épület sok különböző funkcionális felhasználást tesz majd lehetővé, mint például a coworking, coliving vagy ép az étkezés. Az épületnek mégis a legnagyobb kuriózuma az lesz, hogy minden 1 m³ fa felszív majd egy tonna légköri CO2 -ot a környezetből. A „lélegző” falak a remények szerint segítenek majd a braziloknak abban, hogy betartsák a párizsi éghajlat-változási konferenciákon (COP 21 és COP 21) aláírt javaslatokat, amelyek elsősorban arról szóltak, hogy több millió hektár erdőt kívánnak az országba újratelepíteni azért, hogy 2030-ig csökkentsék gázkibocsátás mértékét.

www.designboom.com

Címkék: épül, fakitermelés, környezetvédelem, l Brazilia, lakótorony, São Paul, Triptyque