tervek cikk épül fakitermelés környezetvédelem l Brazilia lakótorony São Paul Triptyque

Az illegális fakitermelés országában fából építenek lélegző lakótoronyot


donkanyar | 2017.09.23
Fából épül egy tizenhárom szintes lakótorony São Paulóban. Mivel Braziliában az illegális fakitermelés globális problémává vált, így igencsak meglepő lehet, hogy éppen fából építenek fel egy lakótornyot.

A francia-brazil iroda Triptyque ígéri, hogy csak legálisan kitermelt fából húzzák majd fel az építményt, mivel a cég fontosnak tartja a környezetvédelmi előírásokat, így nem meglepő, hogy felelős erdőgazdálkodást is folytat.

A 13 emeletes épület sok különböző funkcionális felhasználást tesz majd lehetővé, mint például a coworking, coliving vagy ép az étkezés. Az épületnek mégis a legnagyobb kuriózuma az lesz, hogy minden 1 m³ fa felszív majd egy tonna légköri CO2 -ot a környezetből. A „lélegző” falak a remények szerint segítenek majd a braziloknak abban, hogy betartsák a párizsi éghajlat-változási konferenciákon (COP 21 és COP 21) aláírt javaslatokat, amelyek elsősorban arról szóltak, hogy több millió hektár erdőt kívánnak az országba újratelepíteni azért, hogy 2030-ig csökkentsék gázkibocsátás mértékét.

www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások