Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Így támogatja a Terrán a korszerűsítést

d.adel | 2022.11.25. 01:25

A rezsiköltségek nagymértékű emelkedése az ingatlanpiacot sem kíméli: a korszerűtlen, szigetelés nélküli házak sokkal nehezebben értékesíthetők, mint a tiszta energiát hasznosító otthonok. Utóbbiak kelendőbbek és magasabb áron találnak gazdára, ezért az energetikai fejlesztések igénye folyamatosan nő, ami további piaci potenciált jelenthet a szakemberek számára is. A Terrán környezettudatos megoldásokkal és hasznos információkkal segíti a felújítás folyamatát. 

Angol díjeső a Graphisoftnál

d.adel | 2022.11.25. 01:13

A Graphisoft termékei idén már három kategóriában is nyertek Londonban, a 17. Construction Computing Awards-on. A vállalat globális piacvezető OPEN BIM terméke, az Archicad több mint egy évtizede folyamatosan az „Év BIM terméke” díj nyertese, amely mellé nyertesként csatlakozott a BIMx („Év mobiltechnológiája”). Emellett a vállalat termékkínálatába tartozó ütközésvizsgálati csúcsszoftver, a Solibri fejlesztői is első díjat nyertek.

EXKLUZÍV

Nehéz két év elé néz az európai építőipar – hazánk sem kivétel

buildecon | 2022.11.24. 23:02

A legfrissebb Euroconstruct előrejelzés szerint az európai építőipar 2024-ben nulla növekedést fog csak elkönyvelni. Míg a mélyépítés pozitívnak tűnik, más alágazatok várhatóan negatívak lesznek. Magyarország esetében az Euroconstruct helyi tagja, a Buildecon, a korábbinál is pesszimistább a hazai építési piac jövőjét illetően.

EXKLUZÍV

EBI Építésaktivitási Jelentés: Közép-Dunántúl

buildecon | 2022.11.24. 23:01

Annak ellenére, hogy 2022. 3. negyedéve sokkal mérsékeltebb projektindítást hozott a Közép-Dunántúlon, az elmúlt 4 negyedévet nézve összesen közelítette a 370 milliárd forintot az EBI Építésaktivitási Jelentés Aktivitás-Kezdés mutatója. 

EXKLUZÍV

Gyenge negyedévet tudhat maga mögött az építőipar

buildecon | 2022.11.24. 23:00

Erőteljesen visszaesett az Aktivitás Kezdés a hazai építőiparban 2022 harmadik negyedévében. Július és szeptember között kevesebb, mint 480 milliárd forint értékben indultak el kivitelezések. Ez 2020 Q3 óta a legalacsonyabb összeget jelentette.

Szimpózium az építészeti filmjeiről is ismert Csontos János emlékére

b_gabor | 2022.11.24. 09:37

Csontos János, a „polihisztor” filmes, (újság)író, szerkesztő, költő születésének 60. és halálának 5. évfordulója alkalmából rendezett december 1-i szimpóziumon a művészeti ágak közötti átjárással foglalkozó alkotók és a művészeti területek kapcsolatainak kutatói vesznek részt. 

EXKLUZÍV

A cseh Ústí nad Labem városközpontjának megújulása

kd | 2022.11.19. 14:56

Az 1960-as, 1970-es években létesült modern városközpontok rehabilitációjának lehetőségeit vizsgálom DLA kutatásomban. Ajka és Salgótarján felújított modern városközpontja után most egy cseh példát mutatok be.

EXKLUZÍV

Építkezés időjárásálló sátorban – Videók

Timaffy | 2022.11.19. 14:48

A finn tél általában fél évig tart, a többi három évszak osztozkodik a maradék fél éven. Eső vagy hó pedig bármikor eshet, de az építkezésnek haladni kell, főleg, ha a ház CLT-elemekből épül. Az alábbi videókban Tuusula város új óvodájának építését követhetjük nyomon.

EXKLUZÍV

Újra megjelent a Vasbeton és Acélszerkezetek eurocode-segédlet

Csépé | 2022.11.17. 09:59

Megjelent a Deák-Draskóczy-Dulácska-Visnovitz: Vasbeton szerkezetek segédlet 5., változatlan kiadása, és az Ádány-Dulácska-Dunai-Fernezely-Horváth-Kövesdi Acélszerkezetek 1-2 segédlet 3., változatlan kiadása. Diákoknak most ajándék előfizetéssel!

EXKLUZÍV

Elkészült a Mi a hiba? Találjuk meg együtt! Per- és hibamentes építés 2022 előadásai alapján készült online képzés

Ware-Nagy Orsolya | 2022.11.16. 09:35

A tegnapi, Miskolcon megtartott konferenciával véget ért az idei Per- és hibamentes építés című konferenciasorozatunk. Ha nem tudott személyesen részt venni, vagy szívesen felfrissítené emlékeit, most megtekintheti a konferencia előadásait. Az előadások kép- és hanganyagából készült online képzés megtekintése kreditpont-igénylés nélkül ingyenes. Megvásárlás esetén – a kapcsolódó tesztsorok kitöltése után – az építészkamarai tagoknak másfél kreditpontot írunk jóvá. 

Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások