Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Kazahsztáni formák

Födelmesi Tamás | 2020.08.08. 13:28

Az épület Kazahsztánban helyezkedik el egy hegytetőn, egy kisebb facsoport mellett. Külső megjelenésében visszafogott, ugyanakkor éles kontraszt képződik a természeti formák és a töredezett épület között. A családi házból gyönyörű kilátás nyílik a körülötte elterülő völgyre.

A természet ihlette H2Offices

MagócsiAnikó | 2020.08.07. 13:28

A Skanska mintegy 65 millió eurós befektetéssel valósítja meg Magyarországon az új budapesti H2Offices irodakomplexum első ütemét. Az irodaépület körülbelül 26 000 négyzetméter bérelhető területet kínál majd.

Az egészséges irodai környezet az építészeti tervezéssel kezdődik

d.adel | 2020.08.07. 13:19

Nem is gondolnánk, hogy mennyi minden hat egy irodai környezetben az általános jóllétünkre, az egészségünkre. Például nem mindegy, hogy az ablak, amely mellett ülünk, hogyan kondicionálja a környezetét, a térarányok, vagy akár csak a felületi színek miatt kényelmesnek érezzük-e a teret, esetleg az építéshez használt anyagok fizikai tulajdonságai pozitív komfortérzetűvé teszik-e számunkra az irodabelsőt.

EXKLUZÍV

Skanzenek Észak-Európában 1. rész

szikrisz | 2020.08.07. 12:58

Válogatásom önkényes, abból a szempontból azonban logikus, hogy olyan helyszíneket szeretnék bemutatni, ahol személyesen is megfordultam. Tallinn és Riga után sor kerül majd a minden skanzenek "ősatyjának" számító stockholmi helyszín bemutatására is.

Elindul Buda nagyszabású campusfejlesztése

TSPC Csoport | 2020.08.07. 11:48

Augusztus első napjaiban építési engedélyt kapott Buda legnagyobb campusfejlesztésének második üteme: a Csörsz utcai sportpályák és multicsarnok építése heteken belül elkezdődhet. A Testnevelési Egyetem fejlesztése a Portfolio kimutatása szerint Budapest tíz legértékesebb folyamatban lévő projektje között szerepel.

EXKLUZÍV

Társasházi lakásépítés: példátlanul alacsony új projektindulás

buildecon | 2020.08.06. 10:35

Az idei év 1. negyedéve is már a társasházi lakásépítések drasztikus visszaesését hozta az előző évekhez képest, a lakásépítés mérséklődése ekkor a 4 negyedéves számokon még kevésbé látszott. A 2. negyedévben viszont még inkább a mélypontra zuhant az elkezdett építkezések értéke, és ez már a 4 negyedéves számokon is komolyan érzékelhető volt.

2022 tavaszára megújul a Jáki templom

Java | 2020.08.06. 10:29

2017-ben 2 milliárd forint állami támogatásnak köszönhetően folytatódhatott a felújítás Jákon, ahol nem csupán a templom és az egykori kolostor környezetének megújulása várható, hanem a Szent Jakab kápolnára, az apáti házra, és az apátság egykori gazdasági épületeire is sor kerül.

EXKLUZÍV

Számok a járvány hatásáról a hazai építőiparban

buildecon | 2020.08.05. 10:02

Az EBI Építésaktivitási Jelentés elemzői már az 1. negyedév értékelésekor kiemelten foglalkoztak a koronavírus járvány építőiparra gyakorolt hatásával, akkor még korlátozottan rendelkezésre álló adatok alapján készített előrejelzés segítségével. Azóta már a tényleges adatok is megérkeztek, hogy részletesen értékeljük a járvány hatását az ágazatra.

EXKLUZÍV

Lázadnak a legnagyobb építészeti szoftvergyártó ellen

sebesp | 2020.08.04. 11:42

A legnevesebb brit irodák nyílt levélben kritizálják az Autodesk BIM termékét. Bár a kritikák most csak a Revit felé irányulnak, az egyre növekvő igények miatt a jövőben más építészeti szoftverek is könnyen a célpontba kerülhetnek.

Átadás előtt Tatabánya új, korszerű könyvtára

Java | 2020.08.03. 13:25

A közel 3400 négyzetméter alapterületre növelt új könyvtár a Laterex Építő Zrt. kivitelezésében a régi, 1500 négyzetméteres könyvtár korszerűsítésével, bővítésével valósult meg Tatabányán, amely ezután egész Komárom-Esztergom megyét ellátja. A létesítmény mintegy 3 milliárdnyi önkormányzati forrásból valósult.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások