Legújabbak

Elindult Buda nagyszabású kampuszfejlesztése

TSPC Csoport | 2019.04.19.

Buda szívében, az Alkotás utca – Győri út – Kiss János altábornagy utcák ölelésében indul a főváros legnagyobb campusfejlesztése: a Testnevelési Egyetem területe több ütemben, újabb 78 000 m2-en épül és újul meg, hogy néhány éven belül egy komplex, innovatív és zöld városrésszé válhasson.

Quasimodo beköltözne? Kit érdekel!

sebesp | 2019.04.19.

Az osztrák Who Cares!? építésziroda láthatóan nagyon szívén viseli a fedél nélkül maradt toronyőr sorsát, máris megtervezték uj otthonát a Notre-Dame elpusztult tetejének helyére.

Másolat vagy kortárs legyen a Notre-Dame új tornya?

sebesp | 2019.04.18.

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdetnek a Notre-Dame huszártornyának újjáépítésére.

Egyre többen vesznek fel lakáscélra személyi kölcsönt

AdVe | 2019.04.18.

[HIRDETÉS] Manapság az átlagembernek igen nehéz dolga van, ha önerőből szeretne ingatlant vásárolni. Míg korábban óva intettek a kölcsönöktől mindenkit a szakemberek, ma már változni látszik a helyzet.

Ötcsillagos szálloda épül a belvárosban

sebesp | 2019.04.17.

Kiadták az építési engedélyt a Vörösmarty tér szomszédságában álló, a Mahart-, valamint a Futura-házat is magába foglalö épülettömb teljeskörű felújítására. Az épületegyüttes a felújítást követően dizájnhotelt, lakásokat és üzleteket foglal majd magában.

Díjat kapott Varsóban az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pesterzsébeti új épülete

Ware-Nagy Orsolya | 2019.04.17.

Nemzetközi mezőnyben mérettetett meg a Jahoda és Páricsy Építésziroda munkája. Az AVKF új kampusza Pesterzsébeten, a Török Flóris utcában található. Az elsősorban felnőttképzésre (mesterképzésre és szakirányú továbbképzések tartására) használt épületegyüttes egy régi iskolaépület felújításával és jelentős bővítésével alakult ki.

Februárban rekordot döntött az építőipar növekedési üteme

sebesp | 2019.04.16.

Februárban 48,0%-kal emelkedett az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz képest. Az épületek építése 39,4, az egyéb építményeké 65,4%-kal emelkedett. Az előző havihoz mérten 6,7%-kal emelkedett a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított építőipari termelés – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Lángokban a Notre Dame

Ware-Nagy Orsolya | 2019.04.16.

Valamivel este 7 óra előtt gyulladt ki a párizsi Notre Dame tetőszerkezete.
 

85 méter fölé emelkedik a világ legmagasabb faháza

sebesp | 2019.04.15.

A világ legmagasabb faépületét a norvégiai Brumunddalban építették fel a Mjösa, az ország legnagyobb tavának partján. A torony lakásokat, irodákat és szállodát foglal magában olyan emberek számára, akik természetes anyagokból alkotott környezetre vágynak.

EXKLUZÍV

Megnyílt a Meininger Hotel, a "fiatalok szállodája"

Ware-Nagy Orsolya | 2019.04.15.

Múlt csütörtök délelőtt, április 11-én került sor a Meininger Budapest Great Market Hall megnyitójára, amely rendkívül izgalmas épített környezetben helyezkedik el a Vámház körút és az egykori Közraktárak között, a Csarnok téren. A fiatal átutazókra specializálódott hotel 2016-os alapkő-letételét hosszú várakozás előzte meg a válság évei alatt. A látszóbetonból készült hullámzó homlokzatú épületben hét emeleten, 184 szobában összesen 744 ágyat helyeztek el, továbbá az épülethez tartozik egy négyszintes, 130 férőhelyes parkoló, amely a kerület parkolási problémáit is hivatott mérsékelni.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások