Információk

Tisztelt Kolléga!

 

Ha Ön is szeretne a Tervlap szerzői köréhez csatlakozni, akkor mindenekelőtt regisztráljon felhasználóként a portálon. (Ha korábban már regisztrált a tervlap.hu, epitesijog.hu vagy artifexkiado.hu oldalak valamelyikén, akkor nincs szükség újabb regisztrációra!)

Ezután kérjük, írjon rövid bemutatkozó emailt a Tervlap főszerkesztőjének, Csanády Pálnak a csanady.pal[kukac]artifexkiado.hu címre. A szükséges egyeztetéseket követően megkaphatja a cikkíráshoz szükséges jogosultságot – ennek birtokában már Ön tud a megadott felületen cikkeket beküldeni a Tervlap rendszerébe. A szerkesztőség munkatársa ellenőrzi a beküldött cikkeket, ezek a jóváhagyást követően jelennek meg az oldalon.

 

Kérjük, olvassa el az alábbi tudnivalókat is!

 

A cikkírással kapcsolatos technikai feltételek:

  • A portálra felkerülő cikkek egységes betűtípussal jelennek meg, ennek érdekében nem formázott szövegként kell a cikket a szerkesztőfelületre bemásolni. Kiemelésre a dőlt, illetve a vastag betűs formázás használható.

  • A cikk ellátható alcímmel; az alcím a főoldalon nem jelenik meg, csak a cikkre kattintva olvasható.

  • A cikkhez rövid (legfeljebb 300 betűs) bevezetőt, úgynevezett „lead”-et kell írni. A főoldalon a teljes cikkből csak ez a szövegrész látszik.

  • A cikkhez képek is csatolhatók. Legalább egy képet mindenképpen fel kell tölteni – ez fog megjelenni a főoldalon. (Több kép esetén az elsőként feltöltött kerül a főoldalra.)

  • A feltöltött képek ajánlott legkisebb szélessége 500 px, legnagyobb szélessége 1500 px.

  • A szerző beállíthatja, hogy cikke mely rovat(ok)ba kerüljön és adhat hozzá címkéket (tag-eket).

  • Alapértelmezésben a cikkek mások által értékelhetők, illetve kommentelhetők, de ezeket a szerző le is tilthatja.

 

A cikkírással kapcsolatos tartalmi feltételek:

  • Az oldalra csak építészettel kapcsolatos írások kerülhetnek fel.

  • A cikkekben kerülni kell konkrét cégek, termékek, szolgáltatások megemlítését, különösen azokét, amelyek az Artifex Kiadó (potenciális) hirdetői körébe tartoznak. (Lehetőség van az oldalon konkrét termékek és szolgáltatások népszerűsítésére is – ennek feltételeiről további tájékoztatás kérhető a kiadó illetékes vezetőjétől, Sárdy Csabától a sardy.csaba[kukac]artifexkiado.hu címen.)

  • A fenti korlátozás nem érvényes tervezőirodákra, építészekre és egyéb szakemberekre – ezeknek a nevei a cikk témájával összefüggésben megemlíthetők. (Sőt, kifejezett elvárás a szerzőktől, hogy egy-egy épület említésekor az azt tervező építész(iroda) nevét is feltüntessék.)

  • A cikkekben elhelyezhetők linkek is, amennyiben azok a cikk írásához felhasznált forrásokra, vagy a Tervlap más cikkeire mutatnak. Egyéb linkek elhelyezését kerülni kell, különösen azokat, melyek konkrét cégekhez, termékekhez, szolgáltatásokhoz kötődnek.

  • A Tervlap általában csak olyan szakmai rendezvényekről ad hírt, melyeket a portál tulajdonosa, az Artifex Kiadó Kft. szervez.

  • A cikkek tartalma nem sértheti – sem közvetlenül, sem közvetve – az Artifex Kiadó Kft.-nek, valamint hirdetői, illetve támogatói körének az érdekeit.

  • A cikkek tartalma nem sérthet politikai nézeteket, világnézeteket, illetve a jóízlés általánosan elfogadott normáit.

 

Honoráriumfizetéssel kapcsolatos tudnivalók:

 

A Tervlap sajátossága, hogy a szerzők a portál szponzori támogatásából minden hónapban az egyes cikkeik olvasottságának arányában elosztva részesülnek. Egy-egy cikkért három hónapon keresztül jár honorárium.

A honorárium pontokként tárolódik, gyűlik a "Kincstár"-ban, ahol az egyenleg bármikor megtekinthető. Az egyenlegről havonta email-értesítést is küldünk.

A pontok felhasználhatók az Artifex Kiadó legtöbb szolgáltatásának igénybevételére (például előfizetés, online továbbképzés, konferencia részvételi díj), de a honorárium fel is vehető. A pontok felhasználása a Kincstárból közvetlenül intézhető, erről a kiadó automatikusan értesítést kap.

Fontos: A minimálisan felvehető összeg ezer forint. A pénzfelvétel kezelési költsége a Kincstárból kivenni kívánt összeg 10 százaléka, ami ilyenkor automatikusan levonódik az egyenlegből. A honorárium csak számla ellenében vehető fel (a számlára írandó szolgáltatás: építészeti szakcikk; teljesítés napja: amelyik napra kéri az elszámolást; fizetési határidő: +8 nap).

A számlát az Artifex Kiadó Kft. nevére (adószám: 14935008-2-43), 1119 Budapest, Pajkos utca 28. címre kell kiállítani.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások