Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

EXKLUZÍV

A világ legmagasabb hibrid fatornya épül Sydneyben

sebesp | 2020.07.10. 10:03

A főpályaudvar mellé tervezett 40 emeletes épület az Atlassian szoftvercég központja lesz, építési technológiája mellett az üzemeltetés terén is mintául szolgálhat a fenntartható építészet számára.

Az ortodoxok állnak nyerésre a modernistákkal szemben a Notre-Dame ügyében

sebesp | 2020.07.09. 14:55

Az új francia kulturális miniszter, Roselyne Bachelot szerint széles konszenzus alakult ki arról, hogy az eredeti formájában kellene helyreállítani a párizsi Notre-Dame-székesegyháznak a tavalyi áprilisi tűzvész nyomán leomlott huszártornyát. Az illetékes bizottság csütörtökön tárgyal a kérdésről.

Végre megnyílt Oslo új modern könyvtára, amely Carl Deichman nevét viseli

Java | 2020.07.08. 12:39

A vízparti 5 emeletes, konzolos épülete a vízparton visszatükröződésének impozáns kettősségével különleges látványt nyújt. A három bejárattal is rendelkező könyvtár épülete a Snøhetta tervezte operaház mellett található. A komplexumot a kultúra fellegvárának tekinthetjük, mely az emberi találkozók színterévé is válik.

Kelet-Európa építési piaca

buildecon | 2020.07.07. 16:37

Az EECFA „nagy országaiban” (Oroszország, Törökország, Ukrajna) idén a meglévő gazdasági problémák miatt a járvány nagyobb visszaesést okozhatott az építési teljesítményben, mint az EECFA „kis országai”-ban. A növekedés azonban jövőre visszatérhet Törökországban és Ukrajnában, de Oroszország még enyhe visszaesést mutat majd.

Délkelet-Európa építési piaca

buildecon | 2020.07.07. 16:35

A járvány idén az EECFA „kis országainak” (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) építőiparát is sújtja, így az építési teljesítményben csökkenés várható. A két kivétel Horvátország és Bulgária, ahol a mélyépítés kompenzálhatja a magasépítés veszteségeit. Jövőre pozitív növekedési rátákra lehet számítani mind az öt országban.

Makovecz Vándoriskola ötletpályázat zárójelentése – Vasboldogasszony

Ware-Nagy Orsolya | 2020.07.07. 11:29

A Makovecz Vándoriskola ötletpályázatot írt ki a Vándoriskola volt és jelenlegi hallgatói, valamint a BME Szerves Építészet 2. tantárgy hallgatói számára. A pályázati kiírás témája a Zala megyei Vasboldogasszony település Főtér és környezetének rendezése, új buszváró tervezése volt.

Az Építész Mester Egylet Mesteriskola XXVI. ciklus felvételi tervpályázat kiírása

Ware-Nagy Orsolya | 2020.07.07. 11:13

Az ÉME Mesteriskola felvételi tervpályázatot hirdet. A tervek benyújtásának határideje 2020. augusztus 24. (hétfő) 17:00, a tervezési helyszín Miskolc történelmi belvárosában található.

Varró Zoltán tervei alapján újult meg a tatai Platán Bisztró és Udvarház

noravasony | 2020.07.06. 11:52

Noha a koronavírus-járvány hatására a vendéglátóipar teljesen leállt, a Pesti István Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett tatai Platán csapata a kényszerszünetben sem tétlenkedett. Nemcsak a Platán Udvarház újult meg, de alapjaiban gondolták újra a gasztronómiai koncepciót, hogy minél szélesebb körben tudják kiszolgálni a vendégek igényeit.

Bunkeres gyermekmegőrző

iStvan | 2020.07.06. 09:52

Óvoda, amelyet Bruno Fioretti Marquez Architects tervezett egy meglévő általános iskola és egy sportcsarnok közé.

Erdőbe rejtett látványgyár a BIG legújabb dobása

sebesp | 2020.07.05. 14:48

A Bjarke Ingels Group terveiben nem újdonság, hogy az alapvető funkció élvezeti faktorral egészül ki. Most egy erdő sűrűjébe helyezett környezetbarát bútorgyár megvalósítására készül, melyet a lombok között kígyózó ösvényeken végigsétálva meg is lehet látogatni.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások