Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

EXKLUZÍV

Milyen visszaesést hozott a járvány a hazai építőiparban?

buildecon | 2020.05.06. 22:13

A koronavírus-járvány számos gazdasági ágban okoz komoly problémákat, többek között erős negatív hatást gyakorol az építőiparra is. A hosszabb szállítási idők, illetve a munkaszervezési problémák egyaránt nehezítik a kivitelezők dolgát.

EXKLUZÍV

Debreceni iskolaépület a világ legjobbjai között

Zubreczki Dávid | 2020.05.06. 20:57

A járvány idején ugyan kisebb csinnadrattával adják át a díjakat, mint békeidőben, de azért persze ugyanúgy lehet örülni a magyar sikernek, mint máskor. Az elég nagy presztízsű A’ Design Award építészeti díjazottjai közé idén két magyar is bekerült.

Az eVolo magazin 2020. évi nyertes felhőkarcolói

Java | 2020.05.06. 11:54

A felhőkarcolók versenyének pályázatát először 2006-ben írta ki először a neves folyóirat. Idén a zsűri 473 projektből választotta ki a három győztest, további huszonkettőt pedig dicséretben részesítettek.

Elkészült az építészeti szerzői jogi stratégia

sebesp | 2020.05.05. 16:58

Elkészült az építészeti alkotásokra, műszaki létesítményekre és azok építészeti-műszaki dokumentációira vonatkozó szerzői jogi stratégia, amelynek célja az állampolgárok jogtudatosságának növelése, valamint a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések csökkentése.

Szakmabeliek és városlakók gondolták újra a Teherelosztót

Ware-Nagy Orsolya | 2020.05.05. 14:18

Virág Csaba várbeli Villamos Teherelosztójáról sokan végképp lemondtak, amikor a napokban, 2016 után újra megjelent a hír a lebontásáról. A Megfagyott Muzsikus, az építészhallgatók lapjának szerkesztőségében viszont úgy gondolták, érdemes még az utolsó pillanatban megmutatni, hogy a megjelent döntéssel szemben léteznek sokkal fenntarthatóbb, közösségibb, méltóbb lehetőségek.

EXKLUZÍV

A Pécsi Székesegyház északi és déli altemplomi lejárói – 1. rész

szikrisz | 2020.05.05. 12:41

A pécsi Székesegyház jól ismert és sokszor átépített műemléke hazánknak. Az épület korai története azonban nem lehet teljes a templom keleti oldala melletti, Káptalan u. 8. szám alatti épületben kialakított Dómmúzeum értékes anyagának ismerete nélkül.

EXKLUZÍV

Az építész puritán nyaralója felér egy időutazással

sebesp | 2020.05.05. 12:31

Alejandro Sticotti argentin építész mindössze négy anyag felhasználásával épített családjának pihenőhelyet, mindezt rendkívüli egyszerűséggel tette, tudásukat büszkén vállaló építőmesterek közreműködésével.

Márciustól üzemel Zaha Hadid egyetlen dubaji épülete

Java | 2020.05.04. 15:09

Négy évvel halála után Zaha Hadid kéznyoma is rákerült Dubaj építészeti szövetére. Március 1-jén nyitotta meg kapuit az Opus elnevezésű butikhotel, amelyet a sztárépítész késői korszakában tervezett. Zaha Hadid neve egyébként felmerült a Liget Projekt kapcsán is, hiszen az irodája is pályázott a Néprajzi Múzeum új épületének tervezésére.

Értéket ment és munkahelyeket teremt a Népi Építészeti Program

Ware-Nagy Orsolya | 2020.05.04. 12:41

A magyar kormány 2018-ban hozta létre a Népi Építészeti Programot népi építészeti értékeink megmentésére. Az évi 1,5 milliárd forintból működő programot 2019 óta a Teleki László Alapítvány koordinálja. A programban országos vagy helyi védettségű épülettel rendelkező ingatlantulajdonosok – magánszemélyek, önkormányzatok, szervezetek, egyházak – nyújthatnak be igényt támogatási kérelemre a részlegestől a teljes felújításig.

Idén először díjazták a családbarát irodákat

MagócsiAnikó | 2020.05.04. 11:43

A tízéves Az Év Irodája versenyen a független szakértőkből álló zsűri 175 pályázat közül választotta ki a legjobbakat. Számos egyedi belsőépítészeti megoldás is helyett kapott idén, például egy régi felvonógyár helyén, vagy egy egykori nagykövetségi épületben kialakított iroda.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások