Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

A sztárépítész esete a csirkeóllal

sebesp | 2020.06.26. 12:07

Kengo Kuma innovatív gondolatairól ismert japán építész trendi csirkeólat tervezett, mely talán önmagában egy művészeti alkotás, de a tollas kétlábúaknak nem feltétlenül jelenti a teljes boldogságot.

A Skanska új biztonsági előírásokat alkalmaz az irodáiban

d.adel | 2020.06.26. 11:53

A Skanska új szabályokat vezetett be és átalakította a munkahelyeit, hogy lehetővé tegye a vállalat dolgozóinak biztonságos visszatérését az irodákba Közép-Kelet-Európában.

Jelentős építészettörténeti emlékek kerültek elő a budai Várban

sebesp | 2020.06.26. 10:45

Középkori lépcsőt és várfalszakaszt, valamint értékes tárgyi leleteket, köztük II. Ferdinánd magyar király ezüst dénárját találták meg a Várkapitányság régészei a budai Várban, ahol a szakemberek feltárták az egykor a barokk palotába vezető rámpa boltozatát is.

Diploma Díj 2020 – Pályázati felhívás

színkép | 2020.06.26. 10:43

A Magyar Építész Kamara és Tagozatai, valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége közös "Diplomadíj 2020" pályázatot hirdet az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben is (3+2 éves azaz Bsc/BA + Msc/MA) szinten végzett építészhallgatók részére.

Fosterék Uborkája unalmában szabadságra megy

sebesp | 2020.06.26. 10:33

A Foster + Partners új, illusztrált könyvei játékos utazást kínálnak gyerekeknek a Repülő Uborkával, mely saját kezébe veszi a sorsát.

A Déli Körvasút részeként épülő új Közvágóhíd állomásának futurista látványterve

Java | 2020.06.25. 09:08

A Budapest Fejlesztési Központ és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az új vasútállomás tervezésén dolgozik, hogy új dimenziót teremtsenek a közlekedésben. A cél olyan találkozási pont létrehozása, ahol az itt futó vonatok és a H6-os, H7-es hév, valamint az 1-es, 2-es és 24-es villamos közvetlenül összekapcsolódnak. 

EXKLUZÍV

Helyszínbejárás a főváros tetején – sajtóbejáráson jártunk a Citadellán

Ware-Nagy Orsolya | 2020.06.23. 15:55

A Citadella komplex felújítása az erőd teljes területét, a város tetején egykor szállodaként is működő ágyútornyot és a Citadella közvetlen környezetében lévő közterületek, járdák, zöldfelületek rendezését is magában foglalja. A helyszínen tartott sajtóbejárást Kőrösi Gábor, a Várkapitányság NZrt. kommunikációs és marketing igazgatója, valamint Deák Zoltán műemlékvédelmi szakértő vezették.

Új aluljáró épül a Széll Kálmán téren

sebesp | 2020.06.23. 11:30

Ma dönthet a Fővárosi Közgyűlés a Széll Kálmán tér átépítéséről, adta tudtul Vitézy Dávid közösségi oldalán. A jövőben a gyalogosok és a kerékpárosok szintben juthatnak át a Várfok utca alatt.

Luxushotellé vált a bostoni börtön

Java | 2020.06.22. 16:45

A Charles Street-i börtön Boston egyik történelmi jelentőségű, híresen hírhedt épülete volt, ahol az elítéltek monoton, szürke élete zajlott, melyet időnként az indulatok ádáz háborúja szakított meg. Boston vezetősége másféle hírnévről álmodott, s a világ egyik legszebb luxusszállodáját álmodta ide a durva falak közé.

Gombamód nőnek ki a földből a BudaPart beruházás épületei

sebesp | 2020.06.22. 16:38

Elérte legmagasabb pontját a BudaPart Otthonok ’E’ épülete. Három évvel az alapkőletétel után a hatodik épület szerkezete is elkészült Budapest legújabb városnegyedében, a XI. kerületben, a Kopaszi-gát szomszédságában.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások