Legújabbak

Kifordított akvárium: Megnyílt a Snøhetta iroda víz alatti étterme

sebesp | 2019.03.21.

Elkészült az Under, a világ legnagyobb víz alatti étterme amely egy világtól távoli kis norvég falu sziklás partján „csúszott” be a tengerbe. Pontosan úgy működik, mint egy akvárium, ennivaló és oxigén bevitele esetén jól érzik magukat a benne tartózkodók, csak a szerepek fordítottak?

Új fényben tündököl a Szent Jobb-kápolna a Bazilikában

Java | 2019.03.20.

A bazilika Budapest egyik legszebb épülete. Állandó turistaforgalommal találkozunk a belső terekben. Alapkőletétele 1851-ben volt, a terveket Hild József készítette. A sokáig tartó bazilikaépítés – amin Hild halála után Ybl Miklós dolgozott – elsőként befejezett része volt a 1861-ben felszentelt kápolna.

EXKLUZÍV

Adaptív lényeglátás

Mizsei Anett | 2019.03.20.

Az egzotikus hangzású OOPEAA finn építésziroda kilátó-periszkópja1 a mozgásában korlátozott látogatót helyezte a középpontba. Most bemutatásra kerülő projektjükkel egy 19. századi magtár újrahasznosítását valósították meg.

Lanovkával a Siratófalhoz? – nem mindenkinek tetszik az ötlet + videó

sebesp | 2019.03.19.

A világ vezető építészeinek huszonhét fős csoportja a Jeruzsálem óvárosához vezető drótkötélpályás felvonó terveinek elvetését kérte levélben Benjámin Netanjahu miniszterelnöktől, mert szerintük veszélyezteti Jeruzsálem ősi városképét – írta a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap.

Az improvizatív család háza

sebesp | 2019.03.19.

Kaliforniában található a négytagú család otthona, egy hajtogatott fehér hasábokból összeállított kompozíció.

Stairway to Heaven Manhattanben + videó

sebesp | 2019.03.19.

New Yorkban elkészült Thomas Heatherwick óriás lépcsőháza, ami nem vezet sehova, hacsak nem a mennyországba.

Teraszos tanulóközpont

iStvan | 2019.03.15.

Szingapúr oktatási "tereptárgyaként" a tanulóközpontot többcélú épületként tervezték meg. Mottó: kifelé zárt, befelé nyitott.

Depresszió ellen tilos a tánc

sebesp | 2019.03.14.

Figyelmeztették a holland külügyminisztérium alkalmazottait, hogy ne táncoljanak ezentúl az OMA tervei alapján felújított épületük személyzeti éttermében, attól tartva, hogy a födémek nem bírják a terhelést. De nem ez az egyetlen baj a házzal.

Organikusan csavarodó perforált acélpáncélos irodaház

opauszkililla | 2019.03.13.

A Belzberg Építésziroda által tervezett kereskedelmi funkciót ellátó irodaház Mexikóváros folyamatosan változó, dinamikusan fejlődő központi városnegyedében helyezkedik el.

Elhunyt Varga Levente építész

Ware-Nagy Orsolya | 2019.03.13.

Életének 80. évében elhunyt Varga Levente, Ybl Miklós- és Kossuth-díjas építész.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások