Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

A Középülettervező Zrt. tervezi a 2022-re épülő gigantikus sportcsarnokot

Java | 2019.05.16. 11:30

Gulyás Gergely jelentette be idén februárban egy több, mint 20 000 szurkolót befogadni képes multifunkcionális csarnok építését Budapesten, mely a helyszíne lesz a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságának.

Elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ

sebesp | 2019.05.15. 00:13

Egy nép és egy civilizáció identitása leginkább a kultúrában tükröződik és összpontosul – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületének átadásán.

EXKLUZÍV

A „város háza”

Mizsei Anett | 2019.05.14. 23:55

A PES-Architects tervei szerint megépített és nemrég átadott Aukio csarnok után hamarosan újabb 21. századi épületszárnnyal bővül Finnország legnagyobb interkontinentális forgalmat bonyolító reptere. A 2. terminál új fogadócsarnokára kiírt meghívásos tervpályázat győztese az ALA Architects, a HKP Architects és a Ramboll Finland közös csapata lett.

Makovecz Imre tervezte könyvtárat adtak át Makón

sebesp | 2019.05.14. 15:26

Elkészült a makói József Attila Városi Könyvtár új épülete, amely vázlatait Makovecz Imre készítette. Az átadó ünnepséget kedden tartották Áder János köztársasági elnök jelenlétében a Maros-parti városban.

Háromdimenziós táj épül Greenwich-ben bámészkodóknak

sebesp | 2019.05.13. 18:32

Az új Közlekedési Múzeum pályázatának nyertese, az amerikai Diller Scofidio + Renfro Londonban is a magasba emeli a gyalogosokat, a Greenwich félszigeten kanyargó sétánnyal.

Látogatás a Máriássy Házban

Java | 2019.05.13. 12:20

Az 1927-ben épült egykori vásárcsarnok épülete, a Máriássy Ház kalandos múltat tudhat maga mögött. A fémszerkezetű tetőszerkezet alatt egykor kereskedők alkudoztak az ország minden részéről ideszállított borjakra. Ma elegáns loft irodaterekben folyik itt a munka, és milliárdos értékű ingatlanok cserélnek gazdát.

Rómaiak ideálja tizenkilenc négyzetméteren + videó

sebesp | 2019.05.10. 14:04

A Takehi Hosaka által tervezett 19 négyzetméter alapterületű Love2 ház egy kompakt kis kunyhó, amely tökéletesen képes kielégíteni egy pár ókori hedonista igényeit.

EXKLUZÍV

Megkezdődött a borsi kastély felújításának második üteme

Ware-Nagy Orsolya | 2019.05.10. 11:52

Az első ütemben minden szükséges szerkezeti megerősítést, pótlást, cserét elvégeztek, újjáépítették és egységes cserépfedéssel látták el a teljes épületegyüttes tetőszerkezetét, megújították a padlókat és a nyílászárókat. Ezenkívül megkezdték a restaurátori munkákat is, például a nyílások kőkereteinek tisztítását, szükség szerinti kiegészítését, pótlását. A homlokzatok és a belső terek a második ütemben nyerik el végső formájukat, az épületegyüttes átadása 2020 első felében várható. A helyreállítás a szlovák és a magyar kormány együttműködésében zajlik.

EXKLUZÍV

Budapest XII. kerület Hegyvidék Anna-réti miséző-, emlékhely ötletpályázat

Beöthy Mária | 2019.05.07. 16:32

A Normafa szakrális jellege régóta ismert. Az Anna-réten már a reformkorban épült egy kis kápolna. 2020-ban Budapesten kerül megrendezésre az 52. Eucharisztikus Világkongresszus. A szándék egy időszakos használatú szabadtéri misézőhely, oltár létrehozása a Mária zarándokutak találkozásában, mely a kongresszusi események egyik helyszíne lehet.

A nyílt terű irodák környezetpszichológiája

gyulailevi | 2019.05.06. 13:46

A nyitott irodák egyik legnagyobb mítosza, hogy bátorítják a kollégák közötti együttműködést, a falak hiányában mindig spontán párbeszédekbe keverednek egymással, amely elvezet a következő briliáns ötlethez. Amerikai kutatók megvizsgálták: miért utálják mégis?

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások