Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

A koronavírus-járvány miatt megváltozott köztérhasználati szokásokat vizsgálja egy wuhani egyetemmel a PTE

d.adel | 2020.07.10. 11:23

Még a köztereink használatára is hatással van a koronavírus világjárvány. Le merünk-e ülni a kedvenc padunkra? Az új szokások, az egészségügyi távolságtartás milyen kihívások elé állítja az építésztervezőket?

Épülő fürdőkomplexumával Miskolctapolca fürdővárossá lép elő

Java | 2020.07.10. 11:07

Ez a komplexum különleges építészetet képvisel ellipszis alakú épületeivel. A Modern Városok Program (MVP) keretén belül közel 13 milliárd forintból év végére készül el a négy évszakos Miskolctapolcai Strandfürdő.

Szerkezetkész a Magyar Zene Háza

d.adel | 2020.07.10. 10:52

Elkészült a Magyar Zene Háza különleges tetőszerkezete, mely épület egyedi, organikus formavilágával Budapest egyik új és turisztikai vonzerejét jelentősen növelő jelképe lesz – jelentette be Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

EXKLUZÍV

A világ legmagasabb hibrid fatornya épül Sydneyben

sebesp | 2020.07.10. 10:03

A főpályaudvar mellé tervezett 40 emeletes épület az Atlassian szoftvercég központja lesz, építési technológiája mellett az üzemeltetés terén is mintául szolgálhat a fenntartható építészet számára.

Az ortodoxok állnak nyerésre a modernistákkal szemben a Notre-Dame ügyében

sebesp | 2020.07.09. 14:55

Az új francia kulturális miniszter, Roselyne Bachelot szerint széles konszenzus alakult ki arról, hogy az eredeti formájában kellene helyreállítani a párizsi Notre-Dame-székesegyháznak a tavalyi áprilisi tűzvész nyomán leomlott huszártornyát. Az illetékes bizottság csütörtökön tárgyal a kérdésről.

Végre megnyílt Oslo új modern könyvtára, amely Carl Deichman nevét viseli

Java | 2020.07.08. 12:39

A vízparti 5 emeletes, konzolos épülete a vízparton visszatükröződésének impozáns kettősségével különleges látványt nyújt. A három bejárattal is rendelkező könyvtár épülete a Snøhetta tervezte operaház mellett található. A komplexumot a kultúra fellegvárának tekinthetjük, mely az emberi találkozók színterévé is válik.

Kelet-Európa építési piaca

buildecon | 2020.07.07. 16:37

Az EECFA „nagy országaiban” (Oroszország, Törökország, Ukrajna) idén a meglévő gazdasági problémák miatt a járvány nagyobb visszaesést okozhatott az építési teljesítményben, mint az EECFA „kis országai”-ban. A növekedés azonban jövőre visszatérhet Törökországban és Ukrajnában, de Oroszország még enyhe visszaesést mutat majd.

Délkelet-Európa építési piaca

buildecon | 2020.07.07. 16:35

A járvány idén az EECFA „kis országainak” (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) építőiparát is sújtja, így az építési teljesítményben csökkenés várható. A két kivétel Horvátország és Bulgária, ahol a mélyépítés kompenzálhatja a magasépítés veszteségeit. Jövőre pozitív növekedési rátákra lehet számítani mind az öt országban.

Makovecz Vándoriskola ötletpályázat zárójelentése – Vasboldogasszony

Ware-Nagy Orsolya | 2020.07.07. 11:29

A Makovecz Vándoriskola ötletpályázatot írt ki a Vándoriskola volt és jelenlegi hallgatói, valamint a BME Szerves Építészet 2. tantárgy hallgatói számára. A pályázati kiírás témája a Zala megyei Vasboldogasszony település Főtér és környezetének rendezése, új buszváró tervezése volt.

Az Építész Mester Egylet Mesteriskola XXVI. ciklus felvételi tervpályázat kiírása

Ware-Nagy Orsolya | 2020.07.07. 11:13

Az ÉME Mesteriskola felvételi tervpályázatot hirdet. A tervek benyújtásának határideje 2020. augusztus 24. (hétfő) 17:00, a tervezési helyszín Miskolc történelmi belvárosában található.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások