Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Dorte Mandrup dán építésznő tervezheti az Exil múzeumot Berlinben

Java | 2020.08.19. 10:38

A berlini Anhalter Bahnhof helyén épül fel az Exil múzeum, a száműzöttek és menekültek emlékét őrző, nemzetközi intézmény. A világtörténelem sodrása számos esetben kényszerített népcsoportokat hazájuk elhagyására, és sajnos a menekültkérdés ma is súlyosan érinti Európa országait.

Szabálytalanságokat tárt fel a számvevőszék a mérnöki és az építész kamaráknál

sebesp | 2020.08.17. 11:01

Nem működött szabályszerűen a Magyar Mérnöki Kamara, valamint a Magyar Építész Kamara 2015-2018. között – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a két köztestület külön-külön végzett ellenőrzése során. Határidőre, maradéktalanul teljesítik az ajánlásában foglaltakat – jelezte máris a Magyar Építész Kamara elnöke.

Építész Regatta Nagydíj 2020 – Felhívás

színkép | 2020.08.17. 11:00

Idén XIII. alkalommal rendezik meg az Építész Regatta vitorlásversenyt Balatonlelle és Keszthely között. A Magyarországon egyedülálló, környezettudatos építészek számára megrendezett amatőr nyílt versenysorozatra, a XIII. Építész Regatta Nagydíj vitorlásversenyre várják a vitorlázó építészek jelentkezését.

Történeti épületdiagnosztikai képzés indul a pécsi egyetemen

Ware-Nagy Orsolya | 2020.08.14. 11:38

Az örökségvédelem területén mindinkább olyan szakmailag képzett, innovatív és holisztikus szemléletű, projektorientált szakemberekre van szükség, akik alaposan ismerik a történeti épületek diagnosztikai módszereinek elméletét és gyakorlatát.

Kilátó épül Budapest legnagyobb állóvize közelében

sebesp | 2020.08.14. 11:31

A Pilisi Parkerdő Zrt. célkitűzései között a városi erdők ökológiai és turisztikai értékének fejlesztése kiemelt szerepet játszik, ennek jegyében épül a XVI. kerületi Naplás-tó környezetébe a Robert Gutowski Architects által tervezett új kilátó.

Skanzenek Észak-Európában 2. rész

szikrisz | 2020.08.12. 20:05

Ezúttal Lettország fővárosába, Rigába látogatunk, ahol a tallinnihoz sokban hasonlító, de egyéni ízekkel is rendelkező szabadtéri múzeum várja a város szélén a népi építészetet kedvelőket.

Átadták a ferihegyi repülőtér új utasmólójának második részét

sebesp | 2020.08.12. 19:22

Átadta az utasforgalomnak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője az új utasmóló második részét. A teljes beruházás 11,5 milliárd forintba került.

Kigyulladt a Pesterzsébeten épülő Makovecz-templom tetőszerkezete tegnap napközben

Ware-Nagy Orsolya | 2020.08.12. 14:41

A Pesterzsébeten épülő Összetartozás-templom tetőszerkezete kedden napközben gyulladt ki, adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Öt vízsugárral sikerült megfékezni a 150 négyzetméteres tetőfelületen lángoló tüzet, személyi sérülés nem történt. 

Csökkenő számok a lakáspiacon

Ingatlannet.hu | 2020.08.11. 14:27

A hazai lakáspiac nem most éli fénykorát. Mondhatnánk, hogy ezt a koronavírusnak köszönheti, de nem kizárólag a világjárvány miatt alakult így a sorsa. Már a tavalyi év végén látszott a visszaesés, az idei évre pedig nem sok jót jósoltak a szakértők. Egyesek csak mérsékelt megtorpanást, mások egyenesen zuhanást vetítettek előre.

Egyedülálló műszaki megoldások a Debreceni Egyetem Tower építkezésén

Java | 2020.08.11. 14:18

A kilencszintes épület technológiája sok tekintetben is kuriózumnak számít. Az építkezést a háromszintes mélygarázs építésével kezdték, egyedülálló réseléses eljárással. A 10 méter mély garázs kialakításához több mint 20 méter mélységig résfalat készítenek a talajban.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások