Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Az Építész Stúdió tervezi a kelenföldi "kis közlekedési múzeumot"

sebesp | 2020.05.12. 20:06

Megkezdődhet a kelenföldi állomásépület felújításának előkészítése; a Közlekedési Múzeum koncepciója szerint vasúti terepasztalokat és modelleket bemutató, családbarát kiállítóhely és új közösségi tér születhet a mintegy százharminc éves, mára elhagyott kelenföldi állomásépületből.

Modern óramúzeum nyílik Svájcban június 25-én

Java | 2020.05.12. 12:35

Bjarke Ingels dán építész futurisztikus múzeumot tervezett az eredeti, 1875-ben épült műhely mellé, a Vallée de Joux völgyében. A spirális formájú épületben nem találuk klasszikus értelembe véve falakat vagy oszlopokat. 

Ismét lehet pályázni az Európai Örökség címre

katakallai | 2020.05.12. 12:11

A kulturális örökség védelméért felelős miniszter a 2020. április 30-án közzétett kiírással ismét meghirdette az Európai Örökség cím elnyerésére pályázó helyszínek nemzeti szintű előzetes kiválasztására vonatkozó pályázatot. Az előző pályázati ciklusban az Európai Bizottság döntése alapján Szentendre városa is elnyerte az elismerő címet.

Megújult a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Emlékmúzeum

TSPC Csoport | 2020.05.12. 12:08

A költő egykori otthona szép és igényes megjelenést kap. A felújítás célja az volt, hogy az intézmény a Szózat szerzőjéhez méltó, turisztikai célokra is alkalmas épületben működhessen tovább. A generáltervezései feladatokat a TSPC látta el, építészpartnerünk Ónódi Szabó Lajos és a Bicske Építő Kft. voltak.

EXKLUZÍV

Pécsi Székesegyház északi és déli altemplomi lejárói – 3. rész

szikrisz | 2020.05.12. 11:52

A cikksorozat utolsó részében a Székesegyház déli lejárójával foglalkozunk, melynek középkori darabjai teljesebben megőrződtek, mint az északi lejárat esetében.

EXKLUZÍV

Pulitzer kontra Pritzker

sebesp | 2020.05.11. 12:41

Néhány nappal a Peter Zumthor tervezte LACMA-megújítás körüli botrányról szóló cikkünk megjelenése után kapott Pulitzer-díjat az az amerikai építészkritikus, akinek jelentős szerepe volt a visszásságok feltárásában.

Folytatódhat a Közlekedési Múzeum új otthonának előkészítése

sebesp | 2020.05.11. 12:26

A kormány döntése értelmében folytatódik az új Közlekedési Múzeum tervezése a kőbányai egykori Északi járműjavító területén; az épületegyüttes terveit a világhírű New York-i Diller Scofidio+Renfro építésziroda és magyar partnerként az M-Teampannon készíti.

EXKLUZÍV

Városi irodaház zöldbe csomagolva

sebesp | 2020.05.11. 12:09

A Düsseldorfban elkészült irodaházat nyolc kilométer hosszú élősövénnyel borították be, ezzel Európa legnagyobb zöld homlokzata valósult meg. Kérdés, hogy az építészet halálát, vagy egy új építészet hírnökét lássuk-e meg benne.

Régi ötletből új otthon

d.adel | 2020.05.11. 11:54

Szőlők közt, az Alpok zöld hegyeire tekintő apró, régi borospince áll Steinberg városkájának szélén. Ruth Grünberger régi vágya teljesült, amikor házat örökölt itt, mert bár a közeli Grazban él családjával, mindig visszavágyott oda, ahol gyerekkorát töltötte: e régi mezővárosba, a burgenlandi Répcekőhalomba.

Lépj be az 2020. év Design Irodája cím nyertes épületébe!

Java | 2020.05.11. 11:46

A versenyen a független szakértőkből álló zsűri százhetvenöt pályázatból választotta ki a legjobbakat. Az Év Design Irodája címet a Positive Adamsky új székháza vitte el. Lépjünk be a gyönyörű egykori Vietnami és Szudáni Nagykövetség épületébe!

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások