Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Kínos: világújdonság úszóházat hirdettek, a megnyitón elsüllyedt

Csépé | 2022.10.12. 15:08

Egy többmillió dolláros luxusház prototípusa a megnyitó napján megdőlt és félig elsüllyedt – szúrta ki az rtl.hu. A megnyitón az ország elnöke is jelen volt. Az innovációs díjat is nyert épületet a holland Koen Olthius tervezte, de aligha az ő hibája, hogy elsüllyedt.

Fókuszban a fenntartható, inkluzív közösségi terek

MagócsiAnikó | 2022.10.12. 11:53

A Budapest Design Week 2022. október 16-ig a „Találkozások terei – építészet és design” központi témára építve járja körül a két terület kapcsolódási pontjait. Miként teremthetünk az egyén számára is élhető köztereket? Hogyan emelheti egy építészeti koncepció az oktatás minőségét? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket jár körül a fesztivál.

A Közti tervei alapján épül Zimbabwe egyik legnagyobb beruházása

Sterling | 2022.10.11. 21:14

Magyar építésziroda nyerte el az afrikai Zimbabwe egyik legnagyobb beruházásának megtervezésére kiírt nemzetközi tervpályázatot. A Közti számos hazai munkája mellett afrikai referenciákkal is rendelkezik, ezek sora bővül majd a 42 000 m2-es CBZ Bank épületének megtervezésével, amiben irodák, közösségi terek és bankfiók is helyet kapnak.

Hamburg: a zene hullámain

d.adel | 2022.10.11. 20:47

Hamburgban, az Elba partján, HafenCity városrész nyugati szögletében magaslik az Elbphilharmonie épülete. Az eredetileg raktárépületként funkcionáló építmény teteje különleges, modern, „üvegkoronát” kapott, amely a múlt és jelen egyidőben megjelenő látványa miatt ragadja meg a képzeletet. Hanghullámokra emlékeztető üveghomlokzat pedig jól passzol fő funkciójához: egyike a világ legnagyobb és akusztikailag legjobban átgondolt koncertcsarnokainak.

EXKLUZÍV

Ilyen volt, ilyen lett… homlokzat-felújítások Pécsett, 3. rész

szikrisz | 2022.10.11. 20:34

Ebben a sorozatban olyan pécsi homlokzatokat mutatok be, melyek megítélésem szerint pozitív irányba fejlődtek a homlokzati felújítást követően. A rendelkezésre álló korábbi utcaképpel összehasonlítva a jelenlegi állapotokat megtekintve egyértelműen látható a fejlődés.

EXKLUZÍV

Kedvenc helyeim és épületeim Északon, 5. rész

szikrisz | 2022.10.11. 01:25

Ebben a nyolcrészesre tervezett sorozatban különböző észak-európai (Észtország, Lettország, Litvánia, Finnország, Svédország) országokba kalauzolom a kedves Olvasót, hogy szubjektív válogatásomban bemutathassam a földrészen található kedvenc épületeimet és városaimat.

EXKLUZÍV

Mit tettek a támogatott jelzáloghitelek az orosz lakáspiaccal

buildecon | 2022.10.11. 01:23

A lakásépítés még mindig az orosz építési piac egyik legnagyobb szegmense. A lakossági reáljövedelem utóbbi években tapasztalt stagnálása miatt a lakáskeresletet a támogatott jelzáloghitelek ösztönözték. A 2018-ban indult állami programok konkrét csoportoknak szóltak, de a 2020-as járvány miatt egy átfogó gazdaságélénkítő csomag részévé váltak.

EXKLUZÍV

Japán betonház kőkorszaki stílusban

sebesp | 2022.10.11. 01:22

Junya Ishigami sárral borított házat és éttermet rejtett a föld szintje alá Japánban, melynek hangulata az egykor a világ számos pontján megtalálható volt földbe vájt lakásokét idézi.

Getto Tamás, Sugár Péter és Váncza László az idei építész Prímák

Csépé | 2022.10.04. 11:01

Idén a Prima Primissima díj több kategóriáját is kibővítették. A jelöltek hagyományosan a magyar tudomány, művészet, kultúra és sport példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői, köztük építészek. Az elismeréseket decemberben vehetik át a díjazottak.

Ellenálló tető könnyű cserepekkel

d.adel | 2022.09.29. 12:12

Mind az energetikai korszerűsítés, mind a környezeti hatások elleni védelem szempontjából rendkívül fontos, hogy milyen tető fedi házunkat. Az egyik lényeges kérdés a felújítás során, hogy a tetőszerkezet elbírja-e az új cserepeket.

Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások