Legújabbak

Harmonikus generációváltás – Egy pécsi családi vállalkozás a kezdetektől napjainkig

d.adel | 2019.03.13.

Egy családi vállalkozás életében mindig fontos pont a generációváltás, mert ennek folyamata nagyban meghatározhatja a cég jövőjét. A Hörmann-nál is tudják ezt, hiszen a vállalat története során már számtalanszor élt át hasonlót. A vállalat egy kiemelkedő pécsi partnerénél zajlik hasonló folyamat, ennek apropóján beszélgettünk az érintettekel.

EXKLUZÍV

Gratulálunk az Ybl-díj és az állami elismerések idei díjazottjainak!

Ware-Nagy Orsolya | 2019.03.13.

Átadták a 2019. évi Ybl Miklós-díjakat. Az Ybl Miklós-díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó – építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható. A díjátadásra a Várkert Bazár rendezvénytermében került sor.

EXKLUZÍV

Új, kreditpontos online képzés a Tervlapon – Tervezői művezetés: ami a szakembertől elvárható, Webinárium 2019

Ware-Nagy Orsolya | 2019.03.13.

Lemaradt a februári Webináriumról? Online megtekintheti, akár kreditpontért is.

Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal új székházát Dunaújvárosban

Java | 2019.03.12.

Az egykori II. számú Orvosi Rendelőt, vagy, ahogy nevezték, a „Zöld SZTK” egykori épületét kétmilliárd forintos beruházás eredményeként építette újjá a Grabarics Kft., a Renalpin Kft. és a Pont Plan Kft. konzorciuma. A végeredmény egy impozáns és modern Járási Hivatal.

EXKLUZÍV

Hogyan áll a Puskás Stadion építése?

Csépé | 2019.03.12.

Csütörtökön a Puskás Stadionon jártunk: a Skardelli György által tervezett stadion építése ütemesen halad, éppen felkerültek a legfelső elemek - a villámhárítók. A tér is jól érzékelhető már: Mutatjuk!

EXKLUZÍV

Keletiek Nyugaton – nyugatiak Keleten: Építészkongresszus 2019

Timon | 2019.03.12.

A 16. Nemzetközi Építészkongresszust 2019. március 8-án az NKE nagy sportcsarnokában, a Ludovika Arénában tartották, „Keletiek Nyugaton – nyugatiak Keleten” témakörben. A kongresszust a Metszet folyóirat kiadója, az Artifex Kiadó rendezte a MÉSZ támogatásával. Csanády Pál főszerkesztő üdvözölte a több mint 800 résztvevőt.

Ilyen lesz a Blaha Lujza tér a felújítás után

sebesp | 2019.03.12.

Várhatóan ősszel kezdődik meg a budapesti Blaha Lujza tér átalakítása, a kivitelezés nagyjából egy évig tart. A tér, az aluljáró, valamint a Somogyi Béla utca felújításának becsült költsége négymilliárd forint.

A Zaha Hadid építésziroda Szervita téri projektjének morfológiai elemzése

gyulailevi | 2019.03.11.

A következő írásban megkísérlem bemutatni a Zaha Hadid Architects (ZHA) Szervita téri projektjében megjelenő biomorf (természeti formából következő forma) karakterisztikákat, hangsúlyt fektetve a parametrikus tervezésre, gondolkodásra. A tervező saját koncepciójának ismerete nélkül, saját szempontrendszer alapján végzem az elemzést.

Új funkciókkal gazdagodik a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium

Java | 2019.03.11.

Az uniós közbeszerzési adatokban szereplő tervezési kiírásból kiderül, hogy a gimnázium 5800 négyzetméter alapterületű főépülete hamarosan teljes körű rekonstrukción esik át, ahol a szaktantermeken kívül új, mai igényeket kielégítő könyvtárat is létrehoznak egy méretes új aulával együtt, de megvalósul egy többfunkciós tornaterem is.

EXKLUZÍV

A Nemzetközi Építészkongresszusra megjelent a Metszet idei első száma

Csépé | 2019.03.11.

Ben van Berkel, Spela Videcnik, Asako Yamamoto, Junya Ishigami, Zoboki Gábor és Emiel Lamers a Metszetben. A címlapon a Magyar Telekom-székház a Tiba Stúdiótól. Bemutatjuk még a Párisi Udvar felújítását és Peter Zumthor egy új, meditatív villáját.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások