Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Elhunyt Ráday Mihály városvédő

Ware-Nagy Orsolya | 2021.07.18. 01:42

79 éves korában, július 16-án súlyos betegségben elhunyt Ráday Mihály Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas rendező, operatőr, közismert városvédő, Budapest díszpolgára – közölte a család szombaton az MTI-vel.

Újjászületik a visegrádi vár és a környezete

d.adel | 2021.07.16. 09:31

A visegrádi királytalálkozó 700. évfordulójára, 2035-re teljesen megújul a visegrádi vár és környezete. A már idén megkezdődő munkálatok részeként nemcsak a festői környezetben lévő visegrádi fellegvár és a királyi palota, de az alsóvár és a Salamon-torony, valamint a völgyzárófal és a vízibástya rekonstrukciója is megvalósul. A kulturális és turisztikai fejlesztések mellett pedig a településen élők érdekeit szolgáló beruházások is zajlanak.

A Budapest ONE irodapark szerepe Őrmező és Kelenföld fejlődésében

MagócsiAnikó | 2021.07.16. 01:14

Az Őrmező és Kelenföld találkozásánál megvalósuló Dél-Buda Városközpont Fejlesztés kiemelt beruházása a Budapest ONE. Az Etele térnél magasodó, egyedi formájú, hullámzó épülettömegű irodaház a szeptemberben megnyitó Etele Plazával közösen karakteres szimbólumává válnak a dél-budai városrész megújulásának.

Négykezes tervezői etűd a 13. kerületi zöld Duna-parton

MagócsiAnikó | 2021.07.16. 01:13

Egyre inkább felértékelődik a magas minőségű építészeti megoldások alkalmazása a lakóingatlanok fejlesztése során. A tervezők feladata olyan egyedülálló koncepciók megalkotása, melyek képesek a leendő lakók minden igényét kielégíteni.

Építési engedélyt kapott a Kelenföld Indóház

Ware-Nagy Orsolya | 2021.07.13. 00:27

Kezdődhet a kelenföldi vasútállomás régi épületének felújítása, ugyanis megkapták az építési engedélyt, számolt be Vitézy Dávid, a múzeum igazgatója posztjában. Itt jön majd létre a Közlekedési Múzeum legújabb tagintézménye, vasúttörténeti kiállítóhely, rendezvénytér és találkozóhely lesz.

Elhunyt Marosi Ernő művészettörténész

Ware-Nagy Orsolya | 2021.07.12. 23:41

Életének 82. évében pénteken otthonában, családja körében elhunyt Marosi Ernő Széchenyi-díjas művészettörténész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, egykori alelnöke, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE) professor emeritusa – tudatta a család szombaton az MTI-vel.

Melyik múlt vezet jövőnkbe?

Timon | 2021.07.11. 00:59

A 18. Nemzetközi Építészkongresszust 2021. július 2-án Budapesten, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában rendezték meg Melyik múlt vezet jövőnkbe? címmel, mintegy 500 résztvevővel. A kongresszust a Metszet folyóirat kiadója, az Artifex Kiadó szervezte a Magyar Építőművészek Szövetségének támogatásával.

Ősi sziklaszirtek, jövőre tervezett funkcionalitással

ZDA | 2021.07.11. 00:03

Egyszerre városi szimbólum, közösségi tér és az előadóművészetek otthona - ezzel a koncepcióval nyert megosztott második díjat a ZDA - Zoboki Építésziroda Sencsenben, ahol a város alapításának 40. évfordulójára írtak ki nemzetközi pályázatot egy új, Müpa léptékű előadóművészeti központ tervezésére. Mutatjuk a részletes tervkoncepciót.

Gondolatok az építészet fotográfiájáról

santatamas | 2021.07.10. 23:55

"Fontosnak tartom, hogy az építészet fotósa merjen alkotni, találja meg azt az egyensúlyt a munkája során, ami hűen tükrözi az eredeti alkotást és az ő szellemét. Az épület túlmutat a tömegén, sok esetben a szakralitás materializálódik. Próbálom ezt az állandót, az épületre jellemzően, sajátjaként megmutatni, láthatóvá tenni a láthatatlant."

Új kilátót adtak át Budapesten

sebesp | 2021.07.10. 23:37

A Robert Gutowski Architects által tervezett Naplás-tavi kilátó újabb mérföldkő a hazai erdei infrastruktúra megújításában.

Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások