Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

XIV. LCA konferencia: körforgásos megoldások és innováció

vsandor | 2019.10.18. 12:37

Idén tizennegyik alkalommal kerül megrendezésre a hazai életciklus-elemzés meghatározó szakmai rendezvénye az LCA konferencia. A rendezvény az LCA Center, az ÉMI NKft. és a Bay Zoltán Nonprofit Kft. közös szervezésében valósul meg. Jelentkezési határidő előadóknak október 31., résztvevőknek november 5.

EXKLUZÍV

Épületbejárás keretében ismerkedtünk meg az Aria Hotel Budapest épületével

Ware-Nagy Orsolya | 2019.10.18. 11:53

Tegnap délelőtt, a Média Építészeti Díja shortlist kihirdetését követően, épületbejárás keretében tekinthettük meg az eseménynek is helyet adó Aria Hotel Budapestet.

Kilátóval újult meg Gyöngyös szimbolikus épülete

sebesp | 2019.10.18. 09:47

A Szent Bertalan-templom átfogó rekonstrukciója keretében a száz éve várt toronysisak-rekonstrukció mellett turisztikai fejlesztésre is sor került.

Kihirdették a Média Építészeti Díja 2019 döntőseit

Ware-Nagy Orsolya | 2019.10.17. 14:46

Ma jelentették be azokat az épületeket és terveket, amelyeket a nemzetközi szaktekintélyekből álló előzsűri választott a döntősök közé több, mint 130 jelentkező közül. A Média Építészeti Díja célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs építészet eredményeire és arra, hogy épített környezetünk formálása a szakma és az értő nyilvánosság közös ügye.

Big SEE Grand Prix Wood Award díjat nyert Kerékgyártó András bútortervező munkája

Ware-Nagy Orsolya | 2019.10.16. 15:20

A Ljubljanában folyó Dizájn Hónapja 2019 keretében, fából készült bútor kategóriában díjazták a fiatal magyar tervező, Kerékgyártó András Flagship Armchair nevű székcsaládját.

A világhírű Olivier Crossete kartonépítészete a Szabadság téren

Java | 2019.10.16. 14:21

Olivier Grossetete nemzetközi hírű művész keze nyomát, azaz híres épületek monumentális kartonépületeit öt kontinens városaiban építette már fel. Magyarországi bemutatkozására a Szabadság téren kerül sor, ahol a Halászbástya gigantikus, látványos kartonmásolata épült fel a helyi lakók közreműködésével.

EXKLUZÍV

Meghalt Charles Jencks, aki bejelentette a modernizmus végét

sebesp | 2019.10.16. 14:10

Charles Jencks építész, tájépítész leginkább építészkritikai, építészetelméleti írásaival hívta fel magára a figyelmet. Eltemette a modernizmust és éltette a posztmodernt, melyet "A posztmodern építészet nyelve" című munkájában körvonalazott. Úgy vélte, a modern építészet meghalt egy júniusi délutánon.

Élőben tanulhatjuk meg, hogyan illesztenek össze egy kétszintes házat rétegragasztott fapanelekből

AdVe | 2019.10.14. 11:13

Az osztrák központú, 70 éves múltra visszatekintő JAF Holz Pest megyében egy CLT (azaz cross-laminated timber) technológiával épülő, vagyis rétegragasztott fapanelekből készülő ház építkezésén tart bemutatót. A kevesebb mint egy hónap alatt felépülő családi ház munkafolyamataiba nyerhetnek betekintést az eseményre regisztráló szakemberek.

Megújult a fővárosi Millenáris park

sebesp | 2019.10.12. 09:23

Megújult a fővárosi Millenáris park, korszerű játszótérrel, új zöldfelületekkel és mélygarázzsal bővült – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere pénteken, a Millenáris Széllkapu első szakaszában elkészült területek sajtóbejárásán, Budapesten.

Fényjátékkal ünnepelték a Hunyadi téri vásárcsarnok díszes, megújult homlokzatát

Java | 2019.10.12. 09:21

Visszanyerte korhű arcát a Hunyadi téri vásárcsarnok a műemléki rekonstrukció harmadik ütemében. 2015 decemberében döntött a VI. kerületi önkormányzat képviselőtestülete a csarnok korszerűsítéséről. Az első két ütemet követően most a homlokzat született újjá.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások