Legújabbak

Madárfészek embereknek és műalkotásoknak

sebesp | 2019.03.10.

Peggy Guggenheim híres műgyűjtő ükunokája új galériát nyitott meg Tulumban, egy öko-üdülőhelyen Mexikóban, ahol a hullámzó cementfalak és a szőlővenyigéből font padlók szokatlan hátteret biztosítanak a műalkotásoknak.

Nyílt levél az építészeknek a XVIII. Ybl Egyesületi Ünnephez

yblegyesulet | 2019.03.10.

Megújult a 24 éve tevékenykedő Ybl Egyesület. Új a székhely, a találkozási hely: Ybl Várkert Kioszk épülete, az Ybl M. téren, új a vezetőség, új az Ybl Klub, új az Ybl-díjasok Tanácsa, új a belépési lehetőség építészeknek, belsőépítészeknek, tájépítészeknek, művészettörténészeknek, építész-közgazdászoknak.

A diósgyőri lett a tavalyi év stadionja

sebesp | 2019.03.09.

A DVTK arénáját választotta az elmúlt év legszebb stadionjának a Stadium Database.

A jövő városnegyedét építi Torontóban a Google

Java | 2019.03.09.

"Szép új világ" épül Torontóban azzal a céllal, hogy összekapcsolja a korszerű várostervezést az új digitális technológiákkal, ezáltal olyan emberközpontú környezetet valósítson meg, amely a fenntarthatóság, a megfizethetőség, a mobilitás és a gazdasági lehetőségek új dimenzióját és mintáját testesíti meg.

Farakás-kápolna bicikliseknek John Pawsontól

sebesp | 2019.03.09.

John Pawson 61 fatörzset halmozott egymásra. Az eredmény egy pihenő- és szemlélődő hely egy délnyugat-németországi kerékpáros út mellett.

Arata Isozaki Pritzker-díjas

sebesp | 2019.03.07.

A látványos ötleteiről ismert japán építésznek, Arata Isozakinak ítélték oda 2019-ben az építészet legrangosabb díját, a Pritzker-díjat.

Épületekre függesztett utópisztikus gyalogoshíd az utcák felett

opauszkililla | 2019.03.06.

A Lissoni Építésziroda javaslata egy épületekre függesztett, közterület felett lebegő gyalogoshíd, melyet New York belvárosában képzeltek el. Ez a megközelítés egy újabb mérföldkövet jelentene a városi szövet fejlődésében.

EXKLUZÍV

Élénk a szállodaépítési kedv hazánkban

buildecon | 2019.03.06.

Továbbra is feljövőben vannak a szállodaépítések hazánkban. A turisztikai ágazat erősödése úgy tűnik több fejlesztőt is beruházás indítására sarkallt. Már 2017-ben is növekvő Aktivitás-Kezdés számokról számolt be az EBI Építésaktivitási Jelentés, a növekedés pedig 2018-ban is tovább folytatódott.

Budapesti projektjével Sheila O’Donnell 2019 legjobb női építésze

sebesp | 2019.03.06.

Sheila O'Donnell-nek a Közép-európai Egyetem építészeti munkáiért ítélték oda a Women in Architecture (WIA) Architect of the Year díjat, míg a 43 éves kínai Xu Tiantian a feltörekvő építészeket elismerő Moira Gemmill díjat kapta.

Ötzi, a jégember új otthonba költözik

sebesp | 2019.03.02.

Snøhetta tervez új múzeumot Ötzi számára egy Bolzano feletti hegyre tetejére. Új múzeumi negyed készül, kilátóval.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások