Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Rezsicsökkentés napelemes tetőcseréppel

Ware-Nagy Orsolya | 2022.09.29. 12:09

A rezsi árának drasztikus emelkedése időszerű kérdéssé teszi, hogyan spórolhatunk, mit tehetünk egy fenntarthatóbb jövőért. A megújuló energiaforrások felhasználása kézenfekvő megoldásnak tűnik. A több mint száz éves Terrán a Generon napelemes tetőcseréppel egyedülálló megoldást kínál a zöldenergia-termelésre.

5700 fa ereje a Blue Cube irodaházban

MagócsiAnikó | 2022.09.28. 13:26

A Blue Cube irodaházban 437 újonnan telepített napelem panel biztosítja az épület energiaellátásának egy részét, ami akár 120 ezer kilogrammal csökkenti az éves szén-dioxid-kibocsátás mértékét.

Sziklák a fennsíkon

KDHW | 2022.09.28. 12:31

Aktuális kihívás Magyarországon is, miként lehet megoldást nyújtani az elnéptelenedő, elöregedő és kevés munkalehetőséget kínáló falvak problémáira. A vidéki, periferikus területek turisztikai fejlesztése kulcs lehet a kérdésben – látogatókat vonzva az adott térségbe munkahelyeket teremt az ott élőknek, és fellendíti a helyi gazdaságot.

EXKLUZÍV

Szédülten és zavarodottan

sebesp | 2022.09.28. 11:53

Londonban lassan körvanalazódik a Battersea Erőmű környezetének beépítése. A projekt legújabb eleme, Frank Gehry lakótömbje, tekervényes mozdulatokkal keresi helyét.

EXKLUZÍV

MCC Aranybika kampusz – Hajós Alfréd sosemvolt tervei

sebesp | 2022.09.28. 11:31

Megújul és új szárnnyal bővül a debreceni Aranybika szálló, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány helyi oktatási központja.

EXKLUZÍV

Vége a bőség korszakának? Spanyol építőipari kitekintő

buildecon | 2022.09.23. 12:32

„A spanyol építőipar, bár nem válságálló, nem is számít csökkenésre. A megszorítások közepette Spanyolország a kispadról nézte Európa legtöbb építési piacának bővülését, így az építési keresletet itt nem is kell azonnal lehűteni” – véli Josep Ramon Fontana, az Euroconstruct spanyol tagintézete, az ITeC kutatója.

Fókuszban a szimmetria – a TSPC tervpályázata Debrecenben

TSPC Csoport | 2022.09.23. 12:24

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) idén tavasszal nyílt, országos építészeti tervpályázatot hirdetett a debreceni Aranybika Szálló felújítására és egy új oktatási központ létesítésére. A felhívásra 6 pályamű érkezett. A TSPC tervpályázata kiemelt megvételt nyert.

Északi-stílusban: a Nordic Light irodaháza

d.adel | 2022.09.22. 23:33

A Nordic Light Trio irodaház a WELL minősítés követelményeinek megfelelően számos higtech megoldás alkalmazásával épült. A fenntarthatósági elvárásokkal összhangban az épületre PREFA Sidings homlokzatburkolat került. A kivitelezést végző Hafter Kft munkája homlokzatburkolat kategóriában elnyerte a PREFA „Év Bádogosa” díjat.

Fenntartható és emberközeli terek üveg felhasználásával

MagócsiAnikó | 2022.09.22. 22:52

Az üveg a modern és kortárs építészet, design és lakberendezés központi anyaga, amelynek felhasználása nem csak világos tereket hozhat létre, de hozzájárulhat a 2030-as klímavédelmi célok eléréséhez is. A korszerű energiagazdálkodási elvárások a megőrzés, átalakítás és újrahasznosítás felé terelik az építészeti koncepciókat.

EXKLUZÍV

Kedvenc helyeim és épületeim Délen, 5. rész

szikrisz | 2022.09.21. 11:57

Ebben a nyolcrészesre tervezett sorozatban különböző dél-európai (Spanyolország, Portugália, Olaszország) országokba kalauzolom a kedves Olvasót, hogy szubjektív válogatásomban bemutathassam a földrészen található kedvenc épületeimet és városaimat.

Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások