Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Fémlemezfedések az építészetben 2021 – a Prefa pályázati felhívása

d.adel | 2021.04.26. 17:04

A PREFA Hungária Kft. 2021-ben ismét meghirdeti szakmai pályázatát építészek és építészhallgatók számára. A pályázat célja a minőségi fémlemezfedések és burkolatok széleskörű használatának, alkalmazhatóságának, esztétikus és könnyű megmunkálásának bemutatása, aminek csak a tervezői fantázia szab határt.

Energiahatékony épületek építése Ytong vasalt pallós építési rendszerrel

d.adel | 2021.04.22. 11:06

Az építkezés folyamata számos gazdasági tényezőből áll, melyek nagyban befolyásolják a végleges bekerülési költséget, mint például az építkezés időtartama, illetve a megfelelő szakképzett munkaerő megléte.

EXKLUZÍV

Új templom épült Tikkurilában

Timaffy | 2021.04.22. 10:48

A Helsinki régióban fekvő Vantaa egyházközségei új templomot építettek Tikkurila városrészben. Hazánkban a festékgyáráról híres finn település központjában áll a modern templom, amelyet idén adtak át a híveknek.

Sziklaszilárdan

iStvan | 2021.04.22. 10:19

A környezetbe illesztés az egyik legkomplexebb feladata az építésznek, amely könnyen rövidre zárható az "utánzás" technikájával.

EXKLUZÍV

A műemlékvédelem szűkülő körei Pécsett 1951 és 2020 között - 12. rész

szikrisz | 2021.04.21. 21:21

Ebben a cikksorozatban olyan pécsi épületeket mutatok be, melyek egykoron műemléki védettséget élveztek, de miután a műemlékjegyzékből törölték őket, rövidesen elbontásra is kerültek. A sorozat célja egy hiánylista összeállítása, valamint annak bemutatása, milyen épületek állnak ma az egykori műemlékek helyén.

A kínai Fudan egyetem és a Budapest Déli Kapu vitája

Java | 2021.04.19. 22:19

Az oslói Snøhetta építésziroda közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a Diákváros beruházáshoz korábban készített nagyvonalú, környezetbarát masterplan látványterveit. Eszerint a kínai egyetem ide épülő campusa nem veszélyezteti az 580 milliós terv egészét, mivel a Fundan egyetem nem a Diákváros területeit foglalja el.

Második díjat nyert a ZDA a sencseni Nemzetközi Előadóművészeti Központ tervpályázatán

Ware-Nagy Orsolya | 2021.04.15. 00:26

Megosztott második díjat nyert a ZDA – Zoboki Építésziroda a sencseni Nemzetközi Előadóművészeti Központ tervpályázatán, amelynek idei döntőjében világsztárokkal, köztük Zaha Hadid irodájával és a végső győztes New York-i Ennead Architects-szel volt versenyben a magyar építészcsapat.

Már építik az ország legnagyobb Zsolnay kandallóját a Budavári Palota Szent István-termében

Ware-Nagy Orsolya | 2021.04.15. 00:25

Augusztus 20-ától lesz látogatható a Budavári Palota elsőként rekonstruált történelmi tere, a Szent István-terem. A helyiség egyik fő látványossága az a Zsolnay kerámiakandalló lesz, amely a második világháborúban a teremmel együtt megsemmisült. A Várkapitányság szakemberei az elmúlt hetekben megkezdték a Zsolnay gyárban rekonstruált kandalló beépítését az újjászülető terembe.

Európai lakónegyedek vízpart közelében

MagócsiAnikó | 2021.04.14. 22:13

A városokban a vízpart közeli területek Európa-szerte az egyik legkiemelkedőbb lokációnak számítanak a lakóépületi projektek tervezése során. A jó levegő, a tágas zöldterületek és a sport, rekreációs lehetőségek páratlan lehetőségeket kínálnak a fejlesztőknek és az itt lakóknak egyaránt.

Nyílászárók: dizájn vagy hatékonyság?

d.adel | 2021.04.13. 21:39

Nem kell választani az energiahatékonyság és a stílusos megjelenés között, ha nyílászáróprofilokról van szó. A dizájndíjas Elegant család kitűnő műszaki paramétereket nyújt, és egyúttal megjelenésben is széles választékot kínál. Ráadásul a gyártó legfrissebb innovációjának köszönhetően már minden eddiginél jobb energiahatékonysággal is elérhető.

Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások