Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

Klímatudatos fejlesztői célok

MagócsiAnikó | 2022.06.03. 15:36

A Skanska kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztési üzletága továbbra is a jövőbiztos, fenntartható terek kialakítására fókuszál. A vállalat ezzel összhangban két új igazgatót nevezett ki a környezetvédelemmel, valamint az egészségvédelemmel és biztonsággal foglalkozó területekre.

Evezős központ Dunakeszin

Rajki Diána | 2022.06.01. 12:09

Védett természeti értékek és a múlt emlékeinek találkozásánál, a Duna partján, a feladat nagyívű építészeti kialakítást, korszerű és a hely szelleméhez illeszkedő anyaghasználatot igényel. A hely: Dunakeszi,  az anyag lehet – többek között – a fa vagy a természetes szálcement is.

EXKLUZÍV

Elegáns toronyház a költői modern mesterétől

sebesp | 2022.05.30. 14:24

New York-ban a felhőkarcoló-építés újabb virágkorának lehetünk tanúi az utóbbi évtizedben. Számos sztárépítész mellett Álvaro Siza is élt a lehetőséggel, hogy megmutassa, milyennek képzeli a huszonegyedik századi lakótornyot.

Hogyan alakul át az építésügy?

Csépé | 2022.05.27. 14:38

Az egész szakma felkapta a fejét, hogy 55 (vagy ha úgy vesszük, 24) év után újra van építési miniszter. Mit lehet tudni a változásokról, milyen átalakulások várhatók? Örökségvédelem? Helyettes államtitkárok?

What Is Building Information Modeling (BIM)?

d.adel | 2022.05.26. 12:03

Think you know everything about building information modeling (BIM)? Think again. Our informative video traces the evolution of the 3D-modeling process revolutionizing architecture, engineering, and construction.

EXKLUZÍV

Egy korszak eltűnő emlékeinek árnyékában - A szocmodern építészet árva sorsa

varga.peter0211 | 2022.05.25. 22:25

Nem csak Magyarországon, de szomszédunknál, Szlovákiában is sorra veszik elő a szocialista modern épületeket, hogy aztán azokat végleg kitöröljék a városképből, és ezáltal egy történelmi korszak lenyomatait tüntessék el. A pozsonyi Istropolis tehát fokozatosan eltűnik…

Lábakra állított brutalista villa, mely gyengéd környezetéhez

sebesp | 2022.05.23. 10:56

Luciano Basso egy kifejlett paraná fenyő köré tervezett nyersbeton házat Dél-Brazília erdőiben.

A magyar építészek pályafutásuk legjobb évtizedére készülhetnek?

sebesp | 2022.05.22. 17:52

Országépítő munkaként írta le tárcája feladatát Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt csütörtökön Budapesten az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, ahol célként jelölte meg, hogy Magyarország 2030-ra legyen Európa legjobb helye.

EXKLUZÍV

Az ukrajnai háború pusztítása az épített környezetben és a háború következményei

buildecon | 2022.05.19. 09:19

Idén február 24-én Oroszország, Fehéroroszország támogatásával, nyílt katonai támadást indított Ukrajna ellen. Sergii Zapototskyi, az EECFA ukrán kutatója, Kijevből jelenti az épített környezet, a gazdaság kárait és a háború következményeit.

Finta József rajzaival újulnak meg a City Center közös terei

MagócsiAnikó | 2022.05.18. 02:26

A Bajcsy-Zsilinszky és Andrássy út kereszteződésénél található irodaház előcsarnokának megújításáról döntött az ingatlant kezelő S IMMO Hungary. Az ingatlanbefektetési társaság székhelyéül szolgáló épület földszinti közös terek díszítésének kiemelt elemei lesznek az épület tervezése során készült Finta-ceruzarajzok.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások