Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

EXKLUZÍV

Valószerűtlenül látványos lett az új debreceni strand

Zubreczki Dávid | 2020.06.19. 17:07

A vízi csúszda annál jobb, minél magasabbról indul. Ha pedig már úgyis magas építményt emelünk egy strandon, akkor az miért ne nézzen ki valahogy? A ma megnyílt debreceni Aquaticum Strandfürdő a BORD Építész Stúdió tervei szerint épült át, akik a műfajban szokatlan építészeti megoldással dobták fel a teret, amit még az átadás előtt járhattunk be.

Icomos díjjal tüntették ki a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát

Java | 2020.06.18. 12:43

Icomos díjban részesítették a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga példaértékű műemléki helyreállítását. A helyszínen sétálva felismerjük az Otto Wagner tervezte romantikus stílusú zsinagóga gyönyörű homlokzatát. A kíváncsiság, a belső terek látványának lehetősége a bejárat felé hajtott, ahol azonban zárt kapu fogadott.

EXKLUZÍV

Hitler szülőháza minimalista csavarral kel új életre

sebesp | 2020.06.17. 09:28

Az osztrák Marte.Marte építésziroda tervei alapján minimalista építészeti nyelvezettel alakítják át Hitler szülőhelyét rendőrkapitánysággá, ezzel garantálva, hogy az épület soha nem válhat emlékhellyé.

Szántód Balaland nevű fejlesztésének első üteme befejezés előtt áll

Java | 2020.06.15. 12:18

A kivitelező Grabarics Kft. képviseletében Apáthy Ákos területi igazgató adott részletes tájékoztatást az építkezésről, mely a tervek szerint halad. A projekt három épületrészből áll, amelyek időben és térben is különválaszthatóak egymástól. Ez az egyik legkomplexebb fejlesztés a Tihanyi félszigettel szemközti parton.

EXKLUZÍV

Az európai építést is tizedeli a járvány – idén más lesz Európa

buildecon | 2020.06.15. 12:02

Az európai építőipart súlyosan érinti az új koronavírus járvány a 89. EUROCONSTRUCT konferencián bemutatott új előrejelzés szerint, mely rendhagyóan online közvetítéssel zajlott június 12-én Stockholmból.

Pályázati felhívás

színkép | 2020.06.14. 19:34

Meghirdették a 2020. évi Építőipari Nívódíjat és a MÉK által alapított Sándy Gyula-díjat. Kategóriák: többlakásos lakóépület, középület, ipari és energetikai építmény, mezőgazdasági építmény, műemlék-helyreállítás, építmény-rehabilitáció, közlekedési létesítmény, komplex infrastrukturális létesítmény, környezetvédelmi és vízügyi létesítmény.

Elnyújtott élvezetek

sebesp | 2020.06.14. 19:29

Az észak-olasz Alpok szőlőtőkék szőtte lejtőin áll – vagy inkább fekszik – ez a kortárs brutalizmus újabb példája, a hosszúra nyújtott villa, mely a napsütés és a látvány befogadásának teljességét tűzte ki célul.

Hol tart a 120 méter magas Mol-székház építése?

Java | 2020.06.12. 09:32

Az előirányzott ütemterv szerint épül a MOL székháza, az energiahatékonyság, a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében. A Market Építő Zrt. a kivitelezés során sok kihívással néz szembe. Tervező a világhírű Foster + Partners, a fenntartható építészet úttörője, továbbá az 50 éves tapasztalattal rendelkező magyar Finta Stúdió.

Újjáépül a leégett budapesti Ráday Kollégium

Ware-Nagy Orsolya | 2020.06.11. 10:02

Idén szeptemberben kezdődhet a kollégium újjáépítése, amely 2019 januárjában égett le, így a tervek szerint a következő tanév második felében már birtokba vehetik a kollégiumot a diákok. Az építkezés nem áll meg itt, a Dunamelléki Református Egyházkerület székháza és konferenciaközpontja is megújul.

A kormány támogatásával Debrecen az élre tör

Java | 2020.06.10. 11:50

Komoly kormányzati támogatásban részesül a dinamikusan fejlődő Debrecen, ahol a Vezér úti ipari parkjában letették az alapkövét az innovációs központnak, melynek része a pilot (kísérleti) oltóanyaggyár is. A projekt kivitelezője a HUNÉP ZRT, mely 3,77 milliárd forintból vállalta az építést. Tervező a BORD Építész Stúdió, beruházó az UD TUTI KFT.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások