Legújabbak

Kihirdették az Anna-réten megvalósítandó miséző-, emlékhely ötletpályázat eredményét

sebesp | 2019.02.27.

Tavaly kora ősszel hirdetett ötletpályázatot az Anna-réten megvalósítandó miséző-, emlékhely koncepciótervére a Hegyvidéki Önkormányzat és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hivatala.

Okos építészet nyomás alatt – ezt láttuk és hallottuk a múlt csütörtöki konferencián

Ware-Nagy Orsolya | 2019.02.26.

Közel háromszázan jöttek el csütörtökön az Austrotherm és a Canon közös konferenciája a BME Dísztermébe. A cím – Okos építészet nyomás alatt – többeket zavarba ejtett, íme a megfejtése.

Két hazai stadion is a 2018-as Év Stadionja versenyben + videó

Java | 2019.02.26.

A StadiumDB.com közleménye szerint a 2018-as Év Stadionja verseny 27 jelöltje között van a székesfehérvári MOL Vidi Aréna és a miskolci DVTK stadionja is. A kilencedik alkalommal meghirdetett díjat az elmúlt évben átadott legizgalmasabb öt stadion kaphatja meg.

Tündércsalád tündérkertje

iStvan | 2019.02.25.

Bemutatandó épületünk a Hjertefølger család szervezésében és közreműködésével épült Norvégia Sandhornøya szigetén. A család e zord vidéken él, ahol 2013-ban kezdték meg fenntartható elvekhez kötött életüket.

Robotok építik a robotmúzeumot

sebesp | 2019.02.25.

Bemutatták a Szöulba tervezett Robottudományi Múzeum terveit, melyet robotok és drónok segítségével építenek fel.

A „Kádár-kockák” energiatudatos továbbgondolása foglalkoztatja a Solar Decathlon magyar résztvevőit

B-y | 2019.02.22.

Az ÉMI szentendrei telephelyén hosszabb távon is megtekinthetők lesznek a nemzetközi Solar Decathlon verseny keretében az egyetemista csapatok által épített modellházak – jelentette be Dauner Márton, az állami tulajdonú cég vezérigazgatója.

Díjat alapított a Miniszterelnökség Mőcsényi Mihály kertészmérnök, tájépítész emlékére

d.adel | 2019.02.22.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Mőcsényi Mihály (1919-2017) Kossuth- és Széchenyi-díjas magyar kertészmérnök, tájépítész, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója, az önálló Tájépítészeti Kart létrehozó egyetemi tanár emléke előtt tisztelegve, születése 100. évfordulója alkalmából díjat alapított.

EXKLUZÍV

Biztos pontok

Mizsei Anett | 2019.02.22.

A TYIN Tegnestue humanitárius célokat megvalósító nonprofit szervezet 2009-ben hívta meg Sami Rintala és Hans Skotte építészeket, valamint 15 Norvégiában tanuló építészhallgatót Burmába (ma Mianmar). Feladatuk az volt, hogy segítségükre legyenek a "Safe Haven" árvaház területén épülő két projekt megvalósításában.

Visszakerült méltó helyére a különleges mozaikfríz

Java | 2019.02.21.

A Népszínház utca 22. szám alatti egykori Polgári Serfőzde homlokzatát díszítő gigantikus, 60 méteres látványos mozaikfrízt 1906-ban Dudits Andor tervezte, s ez alapján Róth Miksa, a kor legelismertebb üveg- és mozaikkészítő mestere készítette el.

Kvázi-parametrikus és biomorf formák megjelenése a Hello Wood Projekt faépítészetében 2.

gyulailevi | 2019.02.21.

A következő írásban megkísérlem bemutatni a Hello Wood projektben megjelenő biomorf (azaz természeti formából következő forma) karakterisztikákat, melyekben parametrikus tervezésre, gondolkodásra utaló jelek fedezhetők fel. Anélkül, hogy a tervező saját koncepcióját ismernénk, saját szempontrendszer alapján végzem az elemzést.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások