sebesp | 2020.05.19

Petíciót indítottak a Csepelre tervezett új stadion építése ellen, napokkal azután, hogy a kormány újabb milliárdokat utalt ki az előkészítésre.

Számtalan stadion épült az elmúlt években Mgyarországon, de még továbbiak vannak előkészítés alatt. Közülük az egyik legtöbb vitát kiváltó kétségtelenül a ferencvárosi Duna-partra tervezett. Eredetileg olimpiai főhelyszín lett volna, de miután a következő kettő rendezési jogát más városok nyerték el, egy időre ez az álom lekerült a napirendről.

A tegnap elindított aláírásgyűjtés kezdeményezői azzal fordulnak a miniszterelnökhöz és a kormány tagjaihoz, hogy változtassák meg a terveiket és stadion helyett parkot építsenek a Dél-pesti Duna-partra. Érvelésük szerint a koronavírus-járvány új helyzetet teremtett a világban, így a jövőben a források elköltését sokkal jobban át kell gondolni, és elsősorban a városok és az ország hosszú távú ellenállóképességének fokozására kell összpontosítani. Ennek része a helyben lakók érdekeinek, jólétének védelme, melyhez a tervezett nagyberuházás semmilyen módon nem járulna hozzá. A szervező Stadion OFF úgy véli, a stadion megvalósítására szánt 200 milliárd forintot a járvány okozta gazdasági válság hatásainak enyhítésére kellene inkább fordítani, helyére pedig közparkot létrehozni.

A Duna-parti stadionstopot, a felszabaduló pénzből beton helyett fákat, a bajba jutottak támogatását és az egészségügyi ellátórendszer fejlesztését kérő petíció szervezői között ismert közéleti személyiségek, tudósok, városvédők neveit olvashatjuk.

A petíció itt olvasható el és írható alá.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások