díj Forster Gyula-díj és -emlékérem Ybl-díj Forster Gyula-díj Régészeti örökségért - Schönvisner István-díj Schönvisner István-díj Ybl Miklós-díj

Január 10-ig tehetünk javaslatot Ybl-díjra, Forster-díjra, vagy Schönvisner-díjra

Az Ybl Miklós-díj, Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díj; Régészeti Örökségért – Schönvisner István-díj hirdetményei


Csépé | 2020.12.18

A Miniszterelnökség a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján felhívást tesz közzé a 2021. évi Ybl Miklós-díj, Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díj, Régészeti Örökségért – Schönvisner István-díj adományozására vonatkozóan.

Az Ybl Miklós-díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó – építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható.
A díj évente legfeljebb 5 fő részére adományozható, az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg.
A díj átadására a 2021. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.
A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió-ötszázezer forint összegű pénzjutalom jár.
Az Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja. A bíráló bizottság tagjai az építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár, mint a bizottság elnöke; a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, mint a bizottság társelnöke; a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara delegáltjai, valamint az elnök által felkért Ybl-díjas személyek.
A díj adományozására vonatkozó javaslatok benyújtásának (elektronikus feltöltésének) határideje:
2021. január 10. (vasárnap) 23 óra 59 perc

A formai követelményekről és a további tudnivalókról az Ybl Miklós-díj weboldalán, a www.ybldij.hu oldalon lehet tájékozódni, a kizárólag elektronikus úton beküldendő javaslatok – regisztrációt követően – ide tölthetők fel 2020. december 17. csütörtök 12:00 órától.

A szakmai bíráló bizottság csak a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően benyújtott javaslatokat bírálja el.

 

A Forster Gyula-díj a műemlékvédelem területén végzett kimagasló szakmai tevékenység elismeréseként adományozható.
A díj évente legfeljebb 2 fő számára adható.
A díj átadására minden évben a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.
A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió forint összegű pénzjutalom jár. 
A Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja. A bíráló bizottság tagjai az építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár, mint a bíráló bizottság elnöke; az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, mint a bizottság társelnöke; valamint az elnök által felkért legalább három, legfeljebb öt műemlékvédelmi szakember. A díj adományozására vonatkozó javaslatok benyújtásának (elektronikus feltöltésének) határideje:
2021. január 10. (vasárnap) 23 óra 59 perc

A formai követelményekről és a további tudnivalókról a Forster Gyula-díj weboldalán, a www.forsterdij.hu oldalon lehet tájékozódni, a kizárólag elektronikus úton beküldendő javaslatok – regisztrációt követően – ide tölthetők fel 2020. december 17. csütörtök 12:00 órától.

A szakmai bíráló bizottság csak a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően benyújtott javaslatokat bírálja el.

 

A Schönvisner István-díj a régészeti örökség védelme érdekében kimagasló, a feltáró és tudományos munkásságon túlmutató, széleskörű régészeti szakmai tevékenység elismeréseként adományozható.

A díj évente legfeljebb 2 fő számára adható.

A díj átadására minden évben a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor. A díjazott emlékérmet, az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió forint összegű pénzjutalom jár.

A Régészeti örökségért – Schönvisner István-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja. A bíráló bizottság tagjai az építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár, mint a bíráló bizottság elnöke; az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, mint a bizottság társelnöke; valamint az elnök által felkért legalább három, legfeljebb öt régész. 

A díj adományozására vonatkozó javaslatok benyújtásának (elektronikus feltöltésének) határideje

2021. január 10. (vasárnap) 23 óra 59 perc

A formai követelményekről és a további tudnivalókról a  Schönvisner István-díj weboldalán, a www.schonvisnerdij.hu oldalon lehet tájékozódni, a kizárólag elektronikus úton beküldendő javaslatok – regisztrációt követően – ide tölthetők fel 2020. december 17. csütörtök 12:00 órától.

A szakmai bíráló bizottság csak a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően benyújtott javaslatokat bírálja el.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások