hír kiállítás Hashim Sarkis Velencei Biennálé

Jövőre halasztják az idei Velencei Építészeti Biennálét


sebesp | 2020.05.18

A korábbi tervekkel ellentétben idén már nem lesz megtartva a biennálé a globális koronavírus-járvány miatt.

A kiállítást korábban több hónapos késleltetéssel, 2020. augusztus 29. és november 29. között tervezték megrendezni, ám a biennálé szervezői úgy döntöttek, hogy visszavonják az ez évre vonatkozó megrendezés tervét.

A 17. nemzetközi építészeti kiállítás, amelynek kurátora Hashim Sarkis, témája pedig "Hogyan fogunk együtt élni?", 2021. május 22. és  2021. november 21. között zajlik majd.

"Következésképpen a Cecilia Alemani kurátorságával fémjelzett 59. Nemzetközi Művészeti Kiállítást, amelynek 2021-ben kellett volna lezajlani, 2022-re halasztották. hát hónapig tart majd, április 23-tól november 27-ig tartják meg." – tette hozzá a biennálé csapata.

"Az Építészeti Biennálé 2021. májusra történő elhalasztására vonatkozó döntés annak tudomásul vétele, hogy egy összetett és világméretű kiállítás megvalósításában lehetetlen előrelépni a rendelkezésre álló határidőn belül, mivel számos objektív nehézség továbbra is fennáll a folyamatban lévő egészségügyi vészhelyzet következményei miatt" – tudatták a Velencei Építészeti Biennálé szervezői.

"A jelenlegi helyzet a mai napig egyértelműen hátrányosan befolyásolja a kiállítás maradéktalan megvalósításának esélyét, veszélyeztetve a kiállítandó művek elkészítését, szállítását és helyszíni jelenlétét, következésképpen maga a kiállítás minőségét."

Forrás: La Biennale

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások