hír Budapest Csillaghegyi strand sípálya

Síléccel a medencébe? Sípálya épül a Csillaghegyi Strandon


sebesp | 2016.10.14
A Közbeszerzési Értesítőben október 12-én egészen különös ajánlattételi felhívás jelent meg: A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására.

A Közbeszerzési Értesítőben október 12-én jelent meg az ajánlattételi felhívás a két új pályáról.

A közkedvelt strand a III. kerületi Pusztakúti út 2-6. szám alatt található, a Római után ez a főváros második legrégebbi strandja. A BGYH felhívása szerint az ingatlan

– 2.188 négyzetméteres részén lenne a sípálya a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményekkel és parkolóval, melyek további 960 négyzetmétert foglalnának el, a belső út pedig még 492 négyzetmétert

– 6.867 négyzetméteres részén lenne a futballpálya

A kétféle létesítmény kialakításának és üzemeltetésének jogát havi nettó 685,9 millió forintért cserébe adná koncesszióba a BHGY tizenöt évre, vagyis mai értéken nagyjából 123,5 milliárd forint bevételre tehetne szert a fővárosi cég.

Az ajánlattételi felhívásban egyébként a TAO-konstrukcióval indokolják, hogy miért pont 15 évre gondoltak:

“Azért kívánjuk 15 éves időtartamra kötni a szerződést, mert így nem zárjuk ki a TAO forrásból üzemeltető társaságokat, szervezeteket.”
Ajánlatokat olyan cégektől vár a BHGY november 15-ig, melyeknek működési idejük alatt nettó árbevétele sípálya-üzemeltetésből minimum nettó 20 millió, focipálya-üzemeltetésből pedig minimum 150 millió forint volt; és üzemeltettek már legalább egy, legalább 1.000 négyzetméter területű sípályát és kiszolgáló létesítményt, valamint legalább egy, legalább 5.000 négyzetméter területű labdarúgópályát.

Forrás: blog.atlatszo.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások