színkép | 2021.01.29

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében 13. alkalommal megvalósuló Budapesti Építészeti Filmnapok márciusban, a Toldi Moziban és Távmoziban kerül megrendezésre, melynek mottója: Reconnect

Az elmúlt évek fesztiváljai az építészet és a város átalakulásának legfontosabb problémáiról és lehetőségeiről mutattak képet.

A 13. BÉF mottója: Reconnect.

Fő témái az újrakezdés és újrakapcsolódás: az egyén és a közösség újra egymásra találása, a szolidaritás, a másokkal szembeni empátia, a természettel való tudatosabb, érzékenyebb viszony, a környezetszennyezés nélküli utazás, fenntartható fejlődés víziója.

A bemutatott filmek kérdéseket tesznek fel, problémákat járnak körül, állásfoglalásra késztetnek, miközben együttesen azt is nyilvánvalóvá teszik, hogy ezek a kihívások nem elszigetelten léteznek, hanem szorosan összefüggnek.

Offline Program: 2021. március 4-7. Toldi Mozi (Hogy ez megtartható lesz-e, arról sem a KÉK, sem a toldimozi.hu oldalon sincs információ, jegy még a cikk megjelenésének pillanatában nem kapható, de a mai hírek fényében a szervezők kissé túlzottan optimistának tűnnek - a szerk.)

Online Program: 2021. március 8-17. Távmozi

 

Bővebb információ és részletes program: filmnapok.kek.org.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások