hír Építész regatta

A XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj vitorlásverseny felhívása


d.adel | 2021.05.31

A 2021-es évben sem maradhat el az egyik legkedveltebb eseményünk, az immáron XIV. Építész Regatta vitorlásverseny.

Tisztelt vitorlázó építész barátaim!

A 2021-es évben sem maradhat el az egyik legkedveltebb eseményünk, az immáron XIV. Építész Regatta vitorlásverseny.

A rendezvény alapítójaként engedjétek meg, hogy tisztelettel meghívjalak Benneteket a Magyarországon egyedülálló, környezettudatos építészek számára megrendezett amatőr nyílt versenysorozat,

a XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj vitorlásversenyre.

A verseny időpontja: 2021. június 25-26-27.

A verseny helyszíne: Balatonlelle Yacht kikötő – Keszthely Yacht kikötő

Kapcsolódva a hivatalos kezdeményezéshez bátran nevezhetem a 2021-es évet a Nemzeti Újrakezdés Évének, hiszen ahogyan azt a saját életünkben is megtapasztalhattuk, egy új korszakba léptünk. Megújul körülöttünk az oktatás, a kultúra, az ifjúság, a család, a gazdaság, az egyház, a sport és az egészségügy, így az egész környezetünk azt az üzenetet közvetíti, hogy merjünk bátran és újult erővel tekinteni a jövőbe.

A rendezvény keretein belül minden évben megemlékezünk az aktuális építészeti évfordulókról, a nemzet életében fontos személyekről és eseményekről. Idén Esterházy Emlékév, Isten szolgája Esterházy János születésének 2021-ben sorra kerülő 120. évfordulójára emlékezünk.

Az emlékezés mellett egy új kezdeményezésre is felhívnám a figyelmet, az Európai Bizottság által elindított Új Európai Bauhaus célja, hogy a pandémiát követően közösen gondoljuk át európai életterünket fenntarthatósági szempontból, kontinensünk a 21. századi minőségi élet motorja legyen, és az Uniót a körforgásos gazdaság zászlóshajójává tegye, egyúttal 2030-ra karbonsemlegessé váljon. Az Építész Regatta szervezői, azonosulva a felhívásban megfogalmazott elvekkel és gondoltatokkal, büszkén csatlakoznak ehhez, és biztatnak mindenkit erre.

Az idei Regatta is ezt az üzenetet közvetíti, így nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy sok éves közös együttműködésünknek köszönhetően idén első alkalommal üdvözölhetjük névadó főtámogató címmel a BE LIGHT! Kft-t, amelyet az ország egyik legnagyobb és magyar tulajdonban lévő világítástechnikai vállalataként ismerhetünk. Bízom benne, hogy ez a közös együttműködés teszi még színesebbé a rendezvényünket.

A június 25-27. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul, a verseny előestéjén rendezett welcome partival.

A második napon zajlik a verseny, amelynek eredményhirdetése egy könnyedebb, elegáns, szabadtéri fogadással és eredményhirdetéssel zárul a Keszthelyi Yacht kikötőben.

Reméljük, hogy elfogadjátok a meghívásunkat, és irodáitok csapatával, de mindenképpen legalább egy építésszel hajónként részvételetekkel kifejezitek együvé tartozásunkat. A versenysorozattal, illetve a Nagydíjjal kapcsolatban bármilyen további kérdésetek lenne, készséggel állunk a rendelkezésére. Hajó- és szállásbérlési lehetőséget a honlapon hirdetünk.

Az Építész Nagydíj hivatalos weboldala

A rendezvény archívumai

Információ: Baráz Patrícia +36 30 727 1167, Borsay Attila +36 20 546 7643

Budapest, 2021.május 12.

Kálmán Ernő DLA
Építészregatta alapítója
V4 Építészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke
Visegrádi Négyek Építészeti Alapítvány
székhely: 1013 Budapest, Attila út 15.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások