sebesp | 2015.09.20
Alcoholic Architecture néven exkluzív bár nyílt Londonban. A vendégeknek kisujjukat sem kell mozdítaniuk egy jóféle koktélért, egyszerűen csak be kell lélegezni a delíriumos párát. Mindezt egy régi londoni monostor területén.

A híres londoni Borough Market egykori viktoriánus gondnoki épületének pincéjében alakították ki a néhány hónapos működésre tervezett "pop-up" bárt, mely egyfajta művészeti installációként mámoros klímarendszert kínál látogatóinak. A Bompas & Parr élelmiszerkutató vállalat munkája eredményeként megvalósított projekthez a Nagy Britannia legrégebbi gótikus katedrálisának szomszédságában készített szerzetesi italmanufaktúráktól merítettek ihletet. A tematikus helyiségekben karthauzi, bencés és trappista sör kapható, de a kínálatban még a Skóciából kitiltott Buckfast likőrbor is szerepel. Az alapok természetesen további finomításon, keverésen esnek át, mielőtt belélegzésre készen az alkoholfelhőkbe párologtatnák őket.

„Az installáció a Borough Marketen megjelenő termékekből, a hely középkori történetéből és az időjárási jelenségekből vesz inspirációt. A kreatív sci-fi-be illő fantáziában egybeforr a meteorológia és az italkeverés művészete” - mondja Sam Bompas, az egyik alkotó.

Forrás: Bompas & Parr

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások