hír Foster + Partners London Egyesült Királyság Gherkin

Fosterék Uborkája unalmában szabadságra megy


sebesp | 2020.06.25

A Foster + Partners új, illusztrált könyvei játékos utazást kínálnak gyerekeknek a Repülő Uborkával, mely saját kezébe veszi a sorsát.

A Foster + Partners új gyermekkönyvben a stúdió által tervezett londoni Gherkin (Uborka) felhőkarcolója kapta a főszerepet, és játékos utazást kínálnak gyermekeknek és fiatal felnőtteknek a lezárás során.

A The Flying Gherkin című könyvben emberi vonásokkal ruházták fel a toronyházat, amely látva, hogy a járvány kezdete óta senki sem néz felé, Londonból útnak indul, és meglátogatja az iroda tervei alapján készült "rokonait" szerte a világon.

A könyvsorozat, amelynek eddig két része jelent meg, letölthető a Foster + Partners weboldaláról. A Repülő Gherkin a stúdió #architecturefromhome kezdeményezésének részeként került kiadásra, amelynek célja a gyermekek oktatása, szórakoztatása és inspirálása a lezárás során.

A sorozat első darabja Első repülés címmel az épület hangulatát tükrözi a járvány miatt igencsak elcsendesedett londoni belvárosban, mire úgy dönt, hogy ez lesz az ideális idő a nyaralásra, és megmutatja, hogyan indul repülőútra az Uborka.

A Foster + Partners tervezte Gherkin felhőkarcoló hivatalosan 30 St Mary Axe néven ismert, 2004-ben készült el, és ugyanabban az évben elnyerte a Stirling-díjat, mint a legjobb brit épület. Akkoriban még magányosan állt a nála jóval alacsonyabb City-beli épületek gyűrűjében, mára azonban szinte eltörpül az egyre magasabb felhőkarcolók között.

Az #architecturefromhome kezdeményezést az iroda által rendszeresen tartott műhelyek és rendezvények kiterjesztéseként állították össze, hogy a gyermekeket bevezessék épített környezetük titkaiba. Az épületek az élet alapvető részét képezik, és biztosítják az egyik legalapvetőbb szükségletet, a menedéket. Sok gyerek számára az első rajzok egyike egy archetipikus ház magastetővel, ajtóval és két ablakkal ellátva. E nagyvárosi épületek humanizálásával könnyebben megközelíthetővé és felismerhetőbbé tehetik azokat a gyerekek számára, akik felismerhetik őket és egyedi tulajdonságaikat, amikor legközelebb látják az épületeket a való életben.

Mrinal Rammohan rövid történeteit Catarina Rao illusztrálta rajzokkal, és Sam Strudwick szerkesztette egybe.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások