cikk

Az otthon ékköve – Hörmann loftajtók, divatos ipari stílusban


d.adel | 2021.08.31

A modern ipari megjelenés az elmúlt évek egyik legfontosabb berendezési trendjévé vált, amely ma már nem csak a bútorokra, a lámpákra és a dekorációkra korlátozódik. Új – ipari stílusú – loftajtóival a Hörmann most elegáns, kiváló minőségű megoldást kínál a modern térelválasztáshoz.

A nagy, nyitott lakóterek egyre vonzóbbakká váltak az elmúlt években, szinte megállíthatatlan tendenciát jelentve az újépítésű otthonokban. Erre született az építőiparban a loftajtók ötlete, hiszen igazán figyelemfelkeltők a lakótérben, és kiemelkednek a többi beltéri ajtó közül. Ezen kívül különösen a tágas helyiségekben teszik lehetővé a lakóterek elválasztását és egyidejű összekapcsolását.

Erre a piaci igényre reagált a Hörmann, melynek ipari stílusú loftajtói, filigrán konstrukciójukkal, maximális átlátszóságot is nyújtanak, így fénnyel elárasztva otthonunkat.

Rugalmasan kombinálható elemek
A loftajtók rugalmasan kombinálhatók különböző elemekből, maximum 5 x 4 méteres méretig. Ide tartoznak az egy- és kétszárnyú ajtók, oldalelemekkel és felsőelemekkel együtt vagy anélkül, valamint a fix üveg válaszfalak. Átlátszó üvegként egy 6 mm vastag ragasztott biztonsági üveg kerül az ajtóba.

Keskeny profilnézet a maximális átláthatóság érdekében
Az ajtókon csak 76 mm-es, a fix üvegezéseken 20 mm-es keskeny profilú, valamint a csak 15 mm széles, rászerelt osztóknak köszönhetően az ajtók nagyon filigránnak tűnnek, különösen a keskeny Slim üvegezőléccel kombinálva. A különös, ipari stílusú megjelenés érdekében a Hörmann sarkos üvegezőléceket is kínál, melyeken a csavarfejek is láthatóak. Kérésre a látható csavarfejek is festhetők. 

Egyedi színű kialakítások
Az új loftajtók és a fix üvegezések alapkivitelben matt mélyfekete színben kerülnek kiszállításra, ezért optimálisan illeszkednek a Hörmann black.edition kivitelű ajtóvasalatokhoz és kilincsekhez. Ezenkívül választható öt preferált szín: antracitszürke, fehér- vagy szürkealumínium, fehér és tűzpiros; valamint egyedi RAL-, NCS színek, strukturált és gyöngyház hatású színek is. 

A stílusnak megfelelően a Hörmann tíz, mélyfekete színű és nemesacél, rozetta nélküli ajtókilincs-modellt kínál, amelyek vékony profiljukkal jól harmonizálnak a filigrán ajtóelemekkel. Az ajtókilincs-modellek mellett négy rúdfogantyú-modell is elérhető. 

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások