pályázat családi házak homlokzatképzés Baumit Life Challenge

Budakeszi családi ház sikere nemzetközi homlokzatpályázaton


sebesp | 2021.04.29

A Bártfai-Szabó Építésziroda által tervezett budakeszi épület nyerte idén a Baumit Life Challenge pályázat családi ház kategóriáját.

Az építőipari vállalat 2021-ben online formában rendezte meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat díjkiosztóját. A zsűri 26 ország 385 pályázatát 6 kategóriában értékelte mint az év legizgalmasabb homlokzati megoldásait.

A Bécsből online közvetített díjátadó gálán Magyarország két kategóriában is bekerült a legjobbak közé, így a középületek és családi házak között is képviseltette magát a nemzetközi döntőben.

A középületek kategóriában az Ópusztaszeri Gyógynövényház versenyzett, a szlovákiai Nagyszombatban emelt The Courtyard épülete bizonyult a legjobbnak. A  a műemléki védettséget élvező Szer monostor romjainak egy részére épült 230 m2-es foglalkoztató épülettel. A házban helyet kapott egy gyógynövény-feldolgozó és -szárító részleg, egy palántanevelde, valamint egy ökobolt is.

Társasház kategóriában a zsűri döntése alapján Ljubljanában épült 98 lakásos ház nyert.

A családi ház kategória magyar pályázata –  amely az építész házaspár és gyermekeik saját otthona Budakeszin – elsőként az esemény élő, online közönségszavazásának első helyét, majd a szakmai zsűri által megítélt, kategóriagyőztesnek járó kitüntetést is elnyerte.

A Baumit Life Challenge nemzetközi díjat – amellyel a szakmai elismerés mellett 3 300 euró nyeremény is jár –, első alkalommal sikerült magyar építésznek elnyernie.

Idén az est legnagyobb kitüntetését, a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat fődíját a Vilniusban épült MO Museum pályázata érdemelte ki. A magánfinanszírozásból felépült középület letisztult, hófehér homlokzatával és modern, lineáris díszítőelemeinek köszönhetően vált a város egyik látványosságává.

(MTI)

Képek: baumit.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások