hír rendezvény Budapest100

A Budapest100 bemutatja: A Bauhaus nyomában, 2019. május 4-5.

Mától elérhetőek a nyomtatott programfüzetek


Ware-Nagy Orsolya | 2019.04.23

Száz éve nyílt meg a 20. század legnagyobb hatású művészeti iskolája, a németországi Bauhaus. Ez az évforduló kiváló alkalmat kínál, hogy közelebbről megismerjük Budapest korai modern építészetét az 1920-as évektől az 1940-es évek végéig.

A modern magyar építészet és formatervezés történetében a Bauhaus az a meghatározó külföldi intézmény, amely átformálta az addig használt fogalmakat és a magyarban is stílusnévvé vált.

A tiszta felületek, az áramvonalas részletek együttes megjelenése az elismerő “Bauhaus” jelzőt vonja maga után a mai napig. Ezért a Budapest100 az évforduló előtt tisztelegve a Bauhaus nyomába ered, hogy bemutassa város- és gondolkodásformáló hatását.

A Budapest100-hoz szakmai rendezvények is kapcsolódnak több napon át a KÉK – Kortárs Építészeti Központban. És idén először csatlakozik egy másik város hozzánk! A Budapest100 bemutatja: Pécs, a Bauhaus bölcsője című városi sétán, április 27-én ismerhetik meg a látogatók azoknak a pécsi származású építészeknek az ikonikus épületeit, akik a németországi Bauhaus-hoz csatlakozva lettek mesterek később.

Április 23-tól nyomtatott programfüzetek itt érhetőek el:

  • Blinken OSA Archívum (V. Arany János u. 32.)
  • KÉK (XI. Bartók Béla út 10-12.)
  • Tourinform – Sütő utca (V. Deák tér/Sütő utca)
  • FUGA Budapesti Építészeti Központ (V. Petőfi Sándor u. 5.)

Időpont: 2019. május 4-5.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások