hír exkluzív BME Épületszerkezettani Tanszék csarnok épületszerkezet metszet

Csarnokokkal és a X. Épületszerkezeti Konferencia témáival foglalkozik a Metszet idei utolsó, 6. száma


Ware-Nagy Orsolya | 2020.11.27

Immár hagyomány, hogy a Metszet utolsó számában a novemberi Épületszerkezeti Konferencia előadásainak alapját adó szakcikkeket is publikáljuk. Ezek mellé idén csarnoképületeket válogattunk, magyar és külföldi példák egyaránt bekerültek a 2020/6. számban bemutatott épületek közé. 

A debreceni Aquaticum strandfürdő került címlapra, amely komplex építészeti és tájépítészeti műként valósult meg rengeteg izgalmas részlettel – még egy ok, amiért érdemes várni a jó időt és a járvány végét, hiszen élőben talán még Mizsei Anett remek cikkénél is érdekesebb az elkészült épületegyüttes. 

A további hazai példákat is "vidékről" hoztuk ezúttal, a hatvani kézilabdacsarnokot és a pápai új piaccsarnokot mutatjuk be. Külföldi példákért igencsak messzire kellett utazni (legalábbis fejben), Koolhaas-ék bevásárlóközpontja Koreában, a Gerkan, Marg und Partner konferenciaközpontja Kínában épült, és a szenegáli egyetemi épületek sincsenek közelebb. 

A Metszet 6. száma az utóbbi néhány évben kissé vastagabb lett a többinél: több mint hetven oldalon a BME Épületszerkezettani Tanszék munkatársainak cikkei olvashatóak, amelyek az idei X. Épületszerkezeti Konferencia előadásaihoz kapcsolódóan készültek. A változatos témák között folyamatban lévő és a közelmúltban elkészült beruházásokat ismerhetünk meg épszerkes szempontból, valamint több elméleti cikket is közlünk, például az előregyártás történetéről, tűzvédelemről, épületakusztikáról. 

A Zöld Oldalak ezúttal a Green Future Conference 2020-tól számol be, a Mai szemmel rovatba a Veszprémi Egyetem főépülete került, az a_pro rovatban pedig egy tájház udvarán épült cséplőgépfészer bemutatása olvasható. 

A Metszet itt előfizethető

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások