sebesp | 2014.03.26
A nyugdíjas futballsztárt is elkapta a stadionépítési láz. Miamiba költözne, de úgy tűnik hiába a dekázáshoz remek tengerparti homok, stadion nélkül mégsem érezné otthon magát.

A Manchester United egykori csatára szívesen tengetné nyugdíjas éveit a napsütötte Floridában. A hely komfortfokozatának emelése érdekében 200 millió dollárt tervez elkölteni egy 25000 férőhelyes aréna felépítésére, igaz nem a hátsókertjébe, hanem a kikötő közelébe. A hullámvonalú tetővel fedett épület és az előtte lévő tér egy jelenleg használaton kívüli nyitható hídon keresztül kapcsolódna a belvároshoz, így a nyilvános tér a szezonon kívül is aktív maradna, koncerteket, filmvetítéseket rendezhetnének területén a miami polgárok számára.

A tervek a helyi Arquitectonica és a Kansas City székhelyű 360 Architecture együttműködésével készülnek, az átadás 2018-ra várható, ha megkapja az építési engedélyt, bár egyes nagy tengerhajózási cégek ellenzik a kikötő ilyen módon tervezett beépítését. Ki tudja, lehet, hogy mégiscsak a hátsókert lesz belőle? Pedig ez a David rendes srácnak látszik, saját pénzből cirkuszt a népnek, meg ilyesmi.

Forrás >>

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások