cikk

Drezda: utazás a jövőbe


d.adel | 2023.12.14

Fémesen csillogó árnyalatok, nagy üvegablakok, tükörsima felületek, a megjelenés és formavilág modern eszközei, ahogy az akrilbevonatos profillal készülő, kiemelkedően tartós ablakok is.

A 2022-ben, a drezdai pályaudvar mellett felépület Simmel Centrum a napszaknak megfelelő fényhatások miatti változó sziluettjével gyorsan a környék ikonikus pontjává vált.

A különleges kültéri burkolati anyagok, a nyílászárók és alkalmazott textúrák egyedisége erősítheti a látványt, amit akár futurisztikusnak is nevezhetünk. Egy biztos: igazán különleges összképet alkotnak. Ismerjük meg az épületet!

A drezdai vasúti főpályaudvar mellett újonnan megépült Simmel Centrum a környék meghatározó látványú épületévé vált rövid idő alatt. A komplexum hatalmas belső tereit és különleges látványvilágát nem csak a pályaudvarra érkezők élvezhetik, ugyanis a nem mindennapi épület helyiségei változatos funkciókat rejtenek. Míg az építmény egyik fele irodáknak és egy egészségbiztosítónak ad otthont, addig a másik oldalon található élelmiszerbolt is, közvetlenül Drezda legnagyobb, közel 800 ágyas szállodája mellett.

Az építmény 204 méteres hosszával és 40 méteres szélességével, nem csak méretéivel, de burkolatainak és nyílászáróinak szín- és anyagválasztása miatt látványban is kitűnik környezetéből. A fémes, alumínium elemekkel burkolt épület napszaktól függően változtatja színét, matt és csillogó árnyalatok váltakozásával.

A nap és az utcai lámpák fénye által formált vizuális élményt tovább fokozzák a stílusban tökéletesen illeszkedő nyílászárók. A 880 ablak és ajtóelem a GEALAN legsokoldalúbb S 9000 AD rendszerével készült, amely modern vonalvezetésén túl műszakilag is hozzájárul az épület minőségéhez. A kombinált profilcsalád megoldást kínál ablakok, bejárati- és toló teraszajtók korszerű gyártásához, akár az akadálymentes, padlószintű GEALAN-COMFORT® küszöbbel kombinálva. Emellett továbbfejlesztett statikai tulajdonságainak köszönhetően a keskeny látszó keretszélesség ellenére akár 52 mm-ig képes háromrétegű üvegezés befogadására, a több tömítési sík pedig biztosítja a keret magas hő- és hangszigetelési képességét. Mindezen szerkezeti tulajdonsággal az S 9000-es rendszer rugalmasabbá teszi az épülettervezési kereteket.

Különlegesen tartós ablakprofil

A különleges homlokzati megjelenéshez, annak színvilágához jól illő nyílászárók is hozzájárulnak, amelyek a GEALAN innovatív, akrilüveggel kevert felületi rétegével készültek. A lepattogzásmentes, fehér alumínium csillogású RAL 9006-os GEALAN-acrylcolor® bevonat tovább gondoskodik az ablakok, így az épület egészének időtállóságáról. Az egyedülálló bevonat PVC és színes akrilüveg összeolvasztásával jön létre, ami nem csak esztétikailag nyújt kifinomult eredményt, de ellenáll az időjárás romboló hatásainak, magasan UV-álló és szennyeződéstaszító.

Még több inspiráció a GEALAN rendszerekhez IDE kattintva érhető el.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások