cikk

Építs Itáliával! – Olasz kollektíva a Construmán


d.adel | 2023.03.08

Első alkalommal szervez olasz kollektív standot a Construma építőipari szakkiállításon az Italian Trade Agency. Minőség, innováció és dizájn: ezek a hívószavak fogják össze a legkülönfélébb termékköröket lefedő 13 olasz gyártót, akik közül többen most először mutatják be termékeiket a magyar közönségnek. Látogasson el az ITA standjához és ismerje meg a Made in Italy építőipari kiválóságait!

Az Italian Trade Agency római központtal és közel 130 országra kiterjedt irodahálózattal segíti az olasz vállalatok és a Made in Italy termékek promócióját. Az Olasz Nagykövetség égisze alatt működő budapesti kereskedelemfejlesztési iroda feladata az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok előmozdítása. Ebből a célból kereskedelmi partnerkereséseket, piackutatásokat végez, illetve promóciós rendezvényeket szervez Magyarországon és Olaszországban egyaránt. Az utóbbi években számos támogatott szakmai kiutazást indított olasz építőipari, épületgépészeti, lakberendezési vásárokra és networking eseményekre magyar beszerzők, mérnök- és tervezőirodák, építészek, kivitelezők számára. Az ITA folyamatosan várja az olasz termékek és új beszállítók iránt nyitott magyar partnerek jelentkezését.

Az építőipari termékek importja tekintetében Magyarország 3. legfontosabb partnere Olaszország, közel 8%-os kvótával. 2022 januárja és novembere között 280 millió euró értékben érkeztek olasz építőipari termékek Magyarországra, 13,4%-os növekedést mutatva az 5 évvel ezelőtti értékhez képest. Az Olaszországból érkező import legjelentősebb tételét a kerámiatermékek (25%) teszik ki.

A társkiállítók közül az Acerplastica személyre szabható PVC redőnyök, harmonikaajtók, fal- és mennyezetburkoló dekorpanelek gyártásával foglalkozik. Az Asoplast vezető szerepet tölt be a csatornázáshoz, vízkezeléshez és ipari alkalmazásokhoz használt műanyag termékek gyártása terén. A Carus innovatív, könnyen telepíthető rögzítési rendszereket kínál árnyékoló rendszerek, elektromos aljzatok, lámpák, vízszerelvények, napellenzők, párkányok rögzítéséhez. A Colorificio Valdecia a külső karbantartáshoz és szigeteléshez, valamint belső felületvédelemhez és dekorációhoz használt festékek és lakkok személyre szabott gyártására szakosodott vállalat. A F.lli Facchinetti több mint 70 éve gyárt kulcsos zárbetéteket és lakatokat, elektromos vagy mechanikus rászegező zárakat, redőnyzárakat, bevésőzárakat. A Bardelli-csoport egy stabil és dinamikus ipari vállalkozás, amely a Ceramica Bardelli, a Ceramica Vogue és az Appiani márkák révén megkerülhetetlen szereplő a csúcskategóriás kerámiák világában. Az Industrie Cotto Possagno a minőségi, tartós és fakulásálló terrakotta tetőcserepek, napelemes cserepek és tetőfedő rendszerek élvonalbeli olasz gyártója. A MISA Automazione a COIL márkanév alatt ipari ajtók széles választékát állítja elő az ipari és kereskedelmi célú épületek számára. Az Olympus 20 éve dolgozik az épületek földrengésvédelmi és statikai megerősítésére szolgáló innovatív technológiák és kompozit anyagok területén. A Resstende vezető olasz árnyékolástechnikai vállalat, több mint 1000 termékváltozattal, amelyet nemzetközi hírnevű tervezők és építészek is nagyra értékelnek. Az 1983-ban alapított SICC s.r.l. ipari kapuk gyártásával és installálásával foglalkozik. A Tecno K Giunti profilja a szerkezeti illesztések (dilatációs hézagkitöltők) tervezése és gyártása bármilyen lakossági és ipari létesítmény számára. A TIXE klasszikus oldószeres festékeit, valamint az innovatív vízbázisú termékeit kínálja a magyar érdeklődőknek.

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot a budapest@ice.it e-mail címen, vagy látogasson el honlapunkra: www.italianfestival.eu/construma

Az olasz stand kiállítóinak katalógusait ide kattintva tekintheti meg.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások