cikk

EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben

Építész és építészhallgatói pályázat 2021


d.adel | 2021.08.31

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt! 2021. szeptember 30-ig lehet jelentkezni az EQUITONE pályázatra. Az idén hatodik alkalommalkiírt nyílt, országos pályázat célja az építészek munkájának elismerése mellett az anyaghasználat változatosságának és az EQUITONE szálcement lapokkal burkolt épületek sokszínűségének bemutatása.

Emellett a kiíró a pályázattal is hozzá kíván járulni az egyre inkább elvárt és népszerű, a környezettudatosságot fókuszba állító, felelős tervezői gondolkodás terjedéséhez.

A környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó EQUITONE két kategóriában várja a beérkező pályamunkákat:

  • Az építészek esetében pályázni megépült épülettel, a terv dokumentációjának benyújtásával lehetséges, a felhasznált EQUITONE anyag pontos helyének, fajtájának és méretének megjelölésével.
  • Az építészhallgatók bármilyen funkciójú épület tervével mint hallgatói munkával indulhatnak, amely lehet diplomaterv, komplex tervezés, egyéb féléves terv, vagy a hallgató kifejezetten e pályázat céljára készített munkája. Feltétel, hogy a benyújtott terveken egyértelműen az EQUITONE szálcement homlokzatburkolati rendszereket használja és a benyújtott pályamű esetén alkalmazza a tervezési szabályokat.

Az elmúlt években beérkezett pályamunkák jól mutatják, hogy mára nem csupán elegáns lakóépületeken jelenik meg az EQUITONE szálcement homlokzatburkolat, de a középületeket tervezők körében is népszerű ez a tartós és szép anyag igazodva a kor építészeti igényeihez.

A pályázat zsűrije a tervezett épület EQUITONE anyagok változatos felhasználási lehetőségeit, illetve innovatív megoldásait várja az egyszerűtől a legbonyolultabbig.

A pályázat MEGHOSSZABBÍTOTT benyújtási határideje: 2021. szeptember 30.

A zsűri tagjai 2021-ben:

  • Patartics Zorán Ybl Miklós-, Pro Architectura díjas építész,
  • Tima Zoltán Prima Primissima, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész,
  • Kertész András Tibor DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész,
  • Martinkó József főszerkesztő, Octogon, kreatív vezető építészkritikus, dizájnelméleti szakember,
  • Chwala Gábor projektmenedzser, EQUITONE.

A föld őselemeinek egysége áll a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó EQUITONE által meghirdetett 1.300.000 Ft összdíjazású pályázat központjában.

Ludwig Hatschek, amikor a 19. század vége felé feltalálta a szálcementet, a föld alapelemeit használta fel anyagához: ásványi anyagokat, vizet, levegőt és tüzet (hőt) egyesített, mindezt egyszerű elegyítési eljárással. Anyavállalatunk, az Etex, már 1905 óta gyárt szálcement anyagokat. Ez a gyártási eljárás minden EQUITONE homlokzati panelt sajátos szálcement textúrával tesz egyedivé és értékessé, megtartva a jellegzetes, anyagában színezett, nyers, valódi karaktert.

A részletes pályázati kiírás és a benyújtás feltételei elérhetőek a pályázat weboldalán.

A nagyméretű anyagok wetransferen vagy egyéb dokumentum-megosztó felületen küldhetők el.

További információ:
A pályázat benyújtásával kapcsolatosan: equitone@octogon.hu
Az EQUITONE termékeiről és a műszaki megoldásokhoz fűződően:
Horváth Márk, projektmenedzser, EQUITONE
E-mail: mark.horvath@etexgroup.com
Mobil: +36 30 849 3874

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások