Rajki Diána | 2015.06.23
Az Eternit által fejlesztett szálcement a modern síkpala és hullámpala alapanyaga. Az Eternit több mint 100 éves hagyományra visszatekintő építőanyag-gyártó, az említett alapanyag pedig több évtizedes múlttal rendelkező, bevált építőelem a kortárs építészetben.

Ez a pala már nem a rossz hírű, azbesztet tartalmazó anyag, hanem természetes alapanyagú, gyorsan és egyszerűen szerelhető, változatosan felhasználható könnyű építőelem.

A különböző fedési technikáknak köszönhetően az Eternit szálcement síkpalával készült épületek változatos képet mutatnak. A hagyományos és a modern épületek burkolataként is változatosan alkalmazható síkpalát a szakemberek előszeretettel használják műemlékek felújítása során és visszafogottabb koncepciójú épületeken is.

Ha fiatalosan lendületes és modern tetőre vágyunk, választhatjuk a svájcifedést vagy a klasszikusan elegáns franciafedést. Ha romantikus látványvilágot képzelünk el otthonunkba, a németfedés tökéletes választás lehet, amely a múlt és a jelenkor igényeit ötvözi. Az angolfedés alkalmazása kimondottan a homlokzatra átforduló tetők építése esetén mutat kiegyensúlyozott, szemet gyönyörködtető fedési képet, amely a fedési módra jellemző, az időjárási hatásokkal szembeni nagyfokú ellenállóképességgel párosul.


Svájcifedés: Könnyed és izgalmas megoldás

A svájcifedéssel készült tető a hagyományosnak mondott hálós fedésképekhez képest könnyed, fiatalos, esztétikus és izgalmas látványt nyújt. Ez akár az egyszerűbb formavilágú épületeket is egyedivé varázsolhatja, ám Magyarországon még ritkán alkalmazzák. Egyik oka ennek, hogy az oldalirányban eltolt fedéskép látványosabb a 30x60cm-es nagyméretű táblákból. A svájcifedés esetén fontos a fedési irány meghatározása. Az uralkodó széliránnyal ellentétesen lehet a fedés jobb- vagy baloldali fedés, amely mind építészetileg, mind műszakilag lehet indokolt.

A megfelelő rögzítéseket alkalmazva e fedési mód egyszerűen és gyorsan szerelhető, könnyű szerkezetű, valamint - az egyszeres fedési technikának köszönhetően - még költséghatékony is. Az elegáns technika és a svájcifedésre alkalmazott síkpalák tulajdonságai új épületeken és tetőfelújításokon egyaránt megállják a helyüket. A könnyű pala testsűrűsége (15.5 kg/m²), viharbiztos rögzítési módja (2 db horganyzott szeg és 1 db rozsdamentes acél rögzítő kampó), gyors és egyszerű szerelhetősége magáért beszél. A szerkezet középületek, családi házak, és műemléki tetőfelújítások során is ár-érték-arányos költséghatékonyságot visz az építésbe.


Síkpala a szivárvány minden színében

Az Eternit az érvényes hazai és nemzetközi szabványoknál szigorúbb feltételrendszert állított fel a termékkel szemben, amit írásos formában is garantál. A 30 év termékgarancia mellé a cég - a piacon egyedülálló - 15 éves garanciát vállal a síkpala és kiselemes homlokzatburkolatok felületének rendellenes színelváltozásaira és a bevonat leválására.

Bár az elegáns, szürke színű szálcement alapú síkpala a legelterjedtebb, a termék ma már a szivárvány minden színében kapható. A színekért a környezetbarát szálcement a felelős. Magyarországon az Eternit síkpala tetőfedő anyagok mintegy 30 féle színben és 35 méretben érhetőek el, rusztikus és sima felülettel, különböző formákban.


Tetőfelújítás veszélyes hulladék szállítással

A számtalan épületen szinte kizárólag rossz minőségben megtalálható régi, töredezett azbeszt palafedés egyszerűen helyettesíthető az azonos szerkezetű azbesztmentes palával. A bontás utáni veszélyes hulladék elszállításban és ártalmatlanításban segítséget nyújt az Eternit termékforgalmazójának új szolgáltatása, amelyre itt regisztrálhat.

Bővebb információ:
www.akcio.eternit.hu
www.eternit.hu

(x)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások