színkép | 2013.12.06
Magyar Építészeti Fórum Sanghajban

A Sanghaji Építész Szövetség meghívására a Magyar Építőművészek Szövetsége tízfős építész delegációja látogat Kínába, december második hetében. A delegáció tagjai egyhetes, intenzív szakmai programon vesznek részt a magyar származású építész, Hudec László 120. születésnapján, 2013 január 8-án megnyitott sanghaji „Hudec Memorial Hall”-ban.

Az esemény folytatása a 2011-ben megkezdett együttműködésnek, amely a huszadik század elején Budapesten diplomát szerzett, majd Sanghaj épített arculatát meghatározó építész munkássága előtt tiszteleg. Az előadások témái a következők lesznek: Hudec és kortársai (Marótzy Kata); Magyar Népi Építészet (Sisa Béla); Szecesszió (Szegő György); Élő (avagy organikus) építészet (Turi Attila); Környezetünk védelme; Kortárs építészet Magyarországon (Borsay Attila) és Kínában.

A kínai társelőadók részvételével létrejövő program célja a párbeszéd erősítése Kína és Magyarország építőművészei és oktatási intézményei együttműködésével, kapcsolatok építése a két ország között. A rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa közreműködésével valósul meg, a delegációt a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, Sáros László György DLA vezeti.

Forrás: www.mek.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások