sebesp | 2018.04.18
Hamarosan elkezdődhet a kisföldalatti meghosszabbítása és felújítása, lehet pályázni a tervezésre.

A BKK kiírta a közbeszerzést a projekt engedélyezési és kiviteli tervezésére, valamint az engedélyek megszerzésére – az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint.

A BKK számára a Főmterv készített megvalósíthatósági tanulmányt a Millenniumi Földalatti Vasút rekonstrukciójára és meghosszabbítására. A tervek 3 fejlesztési ütemet tartalmaztak. A meglévő vonal fejlesztésével és a Vigadó térig történő hosszabbításával indulna a program, a következő ütemben meghosszabbítanák a vonalat a Kassai térig, a 3-as villamos majdani új szakaszáig, az utolsó fejezettel pedig a a vonal elérné a körvasutat. Emellett sor kerülne új járművek beszerzésére is, amelyek a mostaniaknál nagyobb kapacitású, hosszabb, egyterű szerelvények lennének.

A közzétett közbeszerzés értelmében többek között az alábbiak valósulhatnak meg:

A Deák téren, az M1 metró legforgalmasabb állomásán olyan lift lesz, amely a felszínen kívül az M2-M3 metróhoz vezető összekötő folyosót is eléri. Ezen kívül építenének egy második kijáratot, “mivel jelenleg a metróállomás megközelítése a Kiskörút felől bonyolult, körülményes”.

Az Oktogonon “Fejlesztési igény egy déli irányú új kijárat létesítése, mely által az Andrássy úti intézmények megközelíthetősége javulna”.

A Hősök terén “A téren megrendezésre kerülő rendezvények kiszolgálhatósága, a tömegek kezelése miatt a második kijárat megépítése elengedhetetlen”.

A vonal fontosabb állomásait akadálymentesítenék, lesznek kisebb felújítások minden állomáson “egyes műemléki részletek helyreállításával együtt”.

Új állomást építenének a Hungária körút alatt “az 1-es villamosra való átszállási lehetőség megteremtése érdekében”.

Új végállomást építenének a Vigadó téren (vagyis pár méterre a jelenlegi végállomástól) “a 2-es villamosra történő átszállás javítása, valamint a Duna-parttal való jobb kapcsolat megteremtése érdekében”.

A vonal északi meghosszabbítása 800 méter hosszon, a Mexikói út és a Kassai tér között, Kassai téren új visszafordítóval.

A Marcheggi híd intermodális csomópont, illetve a vonal Kassai tér és Marcheggi híd közötti (2,2 km) meghosszabbítása.

Forrás: Zoom.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások