cikk

Mutatós nyílászárók minden elképzeléshez

Elegant – a Deceuninck díjnyertes profilrendszere


d.adel | 2020.07.21

A Német Dizájn Díj különdíját és a Red Dot Design Díját egyaránt elnyerte „terméktervezés” kategóriában a Deceuninck Elegant névre hallgató profilrendszere. Az elismerés nem meglepő, hiszen a profilok eleget tesznek a modern építészet által támasztott sokrétű elvárásnak, miközben remek technikai paramétereket és szigetelést kínálnak.

Stílus és választék

Az Elegant profilok jellemzője a karcsú, minimalista, modern dizájn, amely a PVC ablakok minden előnyét kínálja, ám küllemben megtévesztően tudja utánozni akár a fa, akár az alumínium nyílászárókat. Keskeny, szögletes formája illeszkedik a fal síkjába, így a kivitele valóban a nevéhez méltóan elegáns. Az ablakok 50 különféle dekorban pompázhatnak: a klasszikusabb megjelenéshez különféle faerezetminták, a trendkövetőknek extravagáns, akár vörös vagy antracit színben pompázó ablakok, a futurisztikus épületekhez pedig akár alumíniumborítású, illetve fémszemcsékkel gazdagított fólia is elérhető.

Innovációk tárháza

A profilrendszer a Deceuninck hamarosan elérhető újításának köszönhetően ráadásul még több lehetőséget kínál a ThermoFibra: termomerevítős ablaktokkal kombinált, hosszú üvegszál-merevítésű ablakprofil fejlesztésének köszönhetően. Ennek segítségével az Elegant rendszer annyira alacsony hőátbocsátási tulajdonságokkal rendelkező ablakok kialakítását teszi lehetővé, hogy akár passzívházhoz is alkalmas.

Rugalmasság minden téren

Amellett, hogy kitűnő technikai paramétereket és szigetelést kínál, a díjnyertes profilrendszer elérhető egyenes és vízvetős kivitelben is. Használható normál és rejtett vasalatokkal egyaránt, illetve a stabil univerzális acélmerevítőknek, és a speciális ragasztott üveg technológiának köszönhetően a profilrendszer lehetővé teszi, hogy akár hatalmas ablakokat is kivitelezhessünk vele. Így rendkívül nagy teret ad a kreatív tervezéshez és az egyedi igények kiszolgálásához.

Búcsi János, a Deceuninck termékmenedzsere

Bővebb információ: https://Elegant.deceuninck.com/hu/

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások