Csépé | 2024.05.28

Véget ért a Krizsán-korszak a MÉSZ életében, a tagság egyhangúlag szavazott bizalmat az új elnöknek, miközben eloszlani látszanak a székház feletti felhők.

Félreértés volt a minisztérium szerint a székház elvételéről szóló hír, de a szövetség hálás a mellette kiálló 27 szakmai szervezetnek – fogalmazott Krizsán András –, és biztos abban, hogy ennek is szerepe volt abban, hogy az ÉKM tisztázta: nem elvenni, hanem felújítani akarja az Almássy-palotát. Közben tervben van egy új építészeti központ is. Az ülésen a minisztérium, bár meghívták a képviselőjét, és a megjelenés tervben is volt, végül nem tudta képviseltetni magát.

A MÉSZ tisztújító közgyűlése az egyetlen elnökjelöltet egyhangúlag megválasztotta.

Nagy Csaba Ybl- és Prima Primissima díjas építész a Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott, majd Bécsben a Képzőművészeti Akadémián Gustav Peichl Mesteriskolájára járt. 1989-ben alapította meg az Archikon stúdiót, mely olyan ikonikus Budapesti épületmegújításokat tervezett, mint a Párizsi udvar, a Hagyományok háza, a Palatinus strand, a Láng Művelődési Központ vagy a jövő generációk számára készített óvodák és bölcsődék, melyeket számos rangos hazai és nemzetközi díjjal ismertek el. A Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke.

Programjában fiatalítást, a tagság nagyobb bevonását és az eddigi irányvonal folytatását ígérte. Az elnökségbe valóban bekerült a fiatalabb korosztály képviselője is.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások