hír Népi Építészeti Program Teleki László Alapítvány

Népi Építészeti Program: október 3-án új támogatáskérelmi kör nyílik


Ware-Nagy Orsolya | 2023.10.03

Október 3-án újabb támogatáskérelmi kör nyílik a Népi Építészeti Programban: a kérelmező ennek keretében anyagi és szakmai támogatást kaphat az ingatlan felújításához szükséges szakmai előkészítő dokumentációk elkészítéséhez. A szakmai előkészítés birtokában egy későbbi támogatási kiíráson lesz lehetőség az épület felújítására vonatkozó támogatási kérelem benyújtására. 

Támogatási kérelmet nyújthat be olyan magánszemély vagy szervezet, aki, illetve amely műemléki vagy helyi védettségű, népi építészeti emléknek minősülő ingatlannal rendelkezik. 

A program által támasztott kritériumokat tartalmazó dokumentumok (tájékoztató, útmutató, műszaki segédlet, GYIK) regisztrációt követően a Népi Építészeti Program honlapján oldalon érhetők el. 

A Népi Építészeti Programot a magyar kormány hozta létre a veszélyeztetett, műemléki értéket képviselő vidéki épített örökségünk megóvására, megőrzésére. A programot 2019 óta a Teleki László Alapítvány működteti. 

A támogatási kérelmek benyújtásának lehetősége 2023. október 3-án nyílik meg, a kérelmek benyújtási határideje 2023. november 17., 23:59 óra. A kérelmek a Teleki László Alapítvány által üzemeltetett online felületen kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be. 

A programmal és a kiírással kapcsolatban további információ a kapcsolat@nepiprogram.hu e-mail címen kérhető. 

Forrás: sajtóközlemény

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások