cikk

Nyílászárók: dizájn vagy hatékonyság?

Az Elegant profilokkal nem kell kompromisszumot kötni


d.adel | 2021.04.13

Nem kell választani az energiahatékonyság és a stílusos megjelenés között, ha nyílászáróprofilokról van szó. A dizájndíjas Elegant család kitűnő műszaki paramétereket nyújt, és egyúttal megjelenésben is széles választékot kínál. Ráadásul a gyártó legfrissebb innovációjának köszönhetően már minden eddiginél jobb energiahatékonysággal is elérhető.

Kiváló hatékonyság

Egyre nagyobb az igény az energiahatékony nyílászárók iránt, hiszen ezt követelik meg a szigorodó előírások az új építésű házaknál, emellett a felújításoknál is fontos szempont az energiafogyasztás és a későbbi rezsiköltség csökkentése. Szerencsére már elérhetők olyan innovatív technológiák, amelyeknek köszönhetően kitűnő értékek érhetők el az ízléses és stílusos megjelenésű nyílászárók esetében.

A Deceuninck innovációjának köszönhetően a profilrendszer minden eddiginél jobb energiahatékonyságot kínál. A hamarosan elérhető ThermoFibra hosszú üvegszál-merevítésű ablakprofil technológia kombinálható a Forthex termomerevítős ablaktokkal, feleslegessé téve az acélmerevítések használatát a profil belsejében. Így rendkívül stabil és alacsony hőátbocsátási tulajdonságokkal rendelkezik, és 0,88 W/m2K Uf-értéket kínál. A megfelelő üveg használatával ráadásul akár olyan is ablak kialakítható vele, amely a passzív házakkal szemben támasztott szigetelési elvárásoknak is eleget tesz.

Határtalan lehetőségek a megjelenésben

Az új technológia a Deceuninck díjnyertes Elegant profilrendszerével érhető el, amely karcsú, minimalista, modern dizájnjával elnyerte egyszerre a Német Dizájn Díj különdíját és a Red Dot Design Díjat „terméktervezés” kategóriában. Keskeny, szögletes formája tökéletesen illeszkedik a fal síkjába, így igazi éke lehet az energiatakarékos otthonnak.

A kialakításban is rengeteg lehetőséget kínál, hiszen a család fehér mellett szürke profilmaggal is elérhető. Az ablakok pedig ötvenféle dekorral választhatók, így minden elképzeléshez megtalálható köztük a megfelelő darab. A klasszikusabb megjelenéshez különféle faerezetmintákból lehet válogatni, de extravagáns, akár vörös vagy antracit színek is elérhetők, a futurisztikus épületekhez pedig akár alumíniumborítás, illetve fémszemcsékkel gazdagított fólia is rendelkezésre áll.

A profilrendszer lehetővé teszi ragasztott üvegtechnológia alkalmazását, amellyel akár az átlagosnál nagyobb méretű ablakok is kialakíthatók, akár 2,5 méteres szárnyakkal is.

Búcsi János, a Deceuninck termékmenedzsere

További információ a Deceuninck honlapján.

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások